Landrover

ÖVER SEXTIO ÅR OCH FORTFARANDE VID GOD VIGÖR

ARVET

ÖVER SEXTIO ÅR OCH FORTFARANDE VID GOD VIGÖR

Den första Land Rovern debuterade 1948. Konstruktionen var fantastiskt enkel för extraordinär duglighet och oöverträffad styrka och hållbarhet. Faktum är att 60 år senare beräknas 2/3 av alla dessa otroliga bilar fortfarande vara i bruk - många av dem under de mest extrema förhållanden och på de mest ogästvänliga platser på jorden.


Historien Om Land Rover

Den ursprungliga Land Rovern från 1948 var genialt konstruerad och byggd för extrem duglighet och styrka. Med en ytterst robust konstruktion och sådana egenskaper som kort överhäng både fram och bak, kördes den av produktionslinjen redo att ta sig an en del av den mest besvärliga terräng som finns på jorden. Idag utgör dessa kvaliteter en betydande del av det som gör en Land Rover till en lika unik bil idag som för 60 år sedan.

Land Rover var en produkt av kontinuerlig utveckling och förbättring under hela 1950- och 1960-talet med förbättrad stabilitet och förbättrad vändradie. Det var en period då Land Rover blev det ledande märket på tillväxtmarknaden för fyrhjulsdrift.  En tuff och pålitlig mobil plattform, så blev otaliga organisationer beroende av Land Rovers bilar för att få fram personal och utrustning till de mest utmanande platser .. och sedan säkert tillbaka igen.  Från organisationer som Born Free Foundation till The Royal Geographical Society och Biosphere Expeditions - vi går in i det andra decenniet i det 21a århundradet och de är fortfarande beroende av Land Rover.


Helt i linje med den visionära filosofin som grundade Land Rover, lanserades en radikal, helt ny produkt 1970 och skapade därmed en helt egen bilkategori. Det som över en natt blev en sensation var den ursprungliga Range Rover. Den hade en Land Rovers alla förmågor och en personbils komfort och prestanda.

Denna kultur av innovation har allt sedan dess utvecklats både när det gäller Land Rover och Range Rover: nya modeller, mer elegans, mer innovativ teknik, mer effektivitet och mindre utsläpp. Och det fortsätter med sådana initiativ som e_Terrain Technologies (som förbättrar bilarnas miljöprestanda genom att minska CO2 -utsläppen), hållbar tillverkning och CO2 -kompensation. Land Rover kommer att stanna kvar i förgrunden av avancerad design – den nya mindre modellen av Range Rover är ett bevis för visionen som leder företaget framåt och håller det kvar i främsta ledet när det gäller teknik och konstruktion.

Ta reda på mera >