Landrover

Översikt

SERVICE & UNDERHÅLL

Översikt

Service

Regelbundet underhåll

Ägarunderhåll

Din handbok innehåller bl.a. instruktioner med enklare säkerhetskontroller som du själv kan utföra vid behov. Instruktionerna hjälper dig att hålla din Land Rover säker, pålitlig och ekonomisk.

Huvudservice

Service måste utföras enligt Land Rovers rekommendationer (se serviceintervaller) under bilens hela livstid. Servicen är också viktig för att din Land Rover ska behålla sin effektivitet och ge optimal prestanda.

Krävande förhållanden

Du måste lämna in din Land Rover för service oftare om du använder den under krävande förhållanden som exempelvis körning i lera, damm eller luftburen sand, vid höga hastigheter eller vid temperaturer över 50°C, för att den inte ska slitas ut i förtid. Kontakta din återförsäljare eller en auktoriserad serviceverkstad för ytterligare information.

När bilens livslängd har löpt ut

Land Rover var en av de första biltillverkarna som uppfyllde den nuvarande lagstiftningen som kräver miljöansvariga rutiner för hur bilen ska tas om hand när dess livslängd löper ut. I samarbete med Refero tar vi hand om bilen från den sista registrerade ägaren utan avgift.

För mer information www.refero.nu


Godkända bilplåtslagerier


Land Rovers godkända serviceverkstäder är försedda med den allra senaste diagnostikutrustningen och alla de verktyg som krävs. De har också tillgång till Land Rovers alla originalreservdelar och originaltillbehör.           

Yrkesskickliga tekniker

Ingen kan din Land Rover lika bra som våra auktoriserade tekniker. De går på regelbundna, krävande utbildningar och har tillgång till all Land Rovers tekniska information.
          
Godkända serviceverkstäder 

Det finns försäkringsbolag som vill att man ska använda serviceverkstäder som de väljer. Men vi anser att det är bäst att vända sig till en av Land Rover auktoriserad serviceverkstad när din bil har något fel.

Originalreservdelar

Land Rovers originalreservdelar garanterar perfekt passform vilket är av största vikt för att säkerställa en lång livslängd för bilen. De tillverkas i enlighet med de stränga specifikationerna för originalkomponenten, och bidrar till optimal prestanda och livslängd.


 

Kaross och lackering

Den allra högsta servicenivån

Land Rovers godkända serviceverkstäder strävar efter att uppfylla de allra striktaste normer. Du får information om hur reparationerna fortskrider och allt arbete dokumenteras.

Land Rovers godkända reservdelar

Din godkända serviceverkstad har naturligtvis tillgång till originalreservdelar och originalmaterial.

Kostnadsfria kostnadsberäkningar

Alla våra kostnadsberäkningar baseras på rutiner som såväl Land Rover som ditt försäkringsbolag har godkänt.

Tillverkar- och lackeringsgaranti

För att din nybilsgaranti, tre år/ max 100 000 km (det som först inträffar), eller din sexåriga korrosionsgaranti (perforering) med obegränsad körsträcka inte ska påverkas rekommenderar vi att Land Rovers originalreservdelar används.

Assistans

Du står aldrig ensam om du skulle råka ut för missöden som punktering, tomt batteri, bränslebrist m m. I de flesta fall kan du räkna med att hjälpen är på plats inom 45 minuter. Målet är att du skall kunna fortsätta din resa så snart som möjligt. Vid allvarligare fel kan du också få hjälp med bärgning och hemtransport eller inkvartering. Land Rover Assistans gäller i de flesta västeuropeiska länder och ingår kostnadsfritt i alla svensksålda och svenskregistrerade Land Rover-bilar från registreringsdatum och tre år framåt.

Telefonnummer: 
(Lagra gärna dessa telefonnummer som snabbval i din mobiltelefon!)

Sverige: 020-427 000

Utomlands: + 46 8 722 9470