Defender personifierar tuffhet, robusthet, styrka och inte minst kapacitet.

Gerry McGovern, Land Rover Designchef och ansvarig kreativ ledare

ROBUST & ANPASSNINGSBAR

Land Rover Defender kombinerar enastående kapacitet, styrka och pålitlighet i ett och samma fordon. Lika säker i staden som ute i vildmarken.

OMÅTTLIG STYRKA

Defenders välkända styrka och hållbarhet understryks av den robusta designen, inklusive den tåliga och anpassningsbara boxindelade stegramen.

SOM HEMMA I TERRÄNGEN

Permanent fyrhjulsdrift med mittdifferential som jämnt fördelar vridmomentet mellan fram- och bakaxel och ger optimalt grepp oavsett terräng.

DET INDIVIDUELLA FORDONET

Defender finns i hela sex olika karosstilar och tre olika längder på hjulbas, samtidigt ger alla tillvalen och tillbehören ytterligare möjlighet till personanpassning.

KAPACITET

KAPACITET

EN IKON UNDER MER ÄN 65 ÅR

Terrängfordon redan från start. Land Rover Defender blev snabbt en av världens mest igenkända, fyrhjulsdrivna fordon. Uthållig och kapabel, en legend på sju kontinenter och används vid expeditioner och humanitära insatser.

LADDA NER BROSCHYR

KAPACITET

KAPACITET

KLARAR ALLA TERRÄNGER

Maximal kapacitet under alla förhållanden och i de mest krävande underlagen, Land Rover Defender används av utryckningstjänster över hela världen. Permanent fyrhjulsdrift garanterar säker körning över leriga fält och stenig terräng. På vägen är köregenskaperna trygga och accelerationen övertygande.

BOKA PROVKÖRING

KAPACITET

KAPACITET

MAXIMAL STYRKA FÖR KRÄVANDE MILJÖER

Verkligt anpassningsbar. Dieselmotorn på 2,2 liter ger ett imponerande vridmoment på 360 Nm, samtidigt som den unika motorinställningen klarar den växlande bränslekvaliteten över hela världen. Med en konstant toppeffekt på 90 % har man tillgång till allt vridmoment som behövs för att klara de utmaningar man ställs inför.

LADDA NER BROSCHYR

KAPACITET

KAPACITET

PROFESSIONELL DRAGKRAFT

Land Rover Defender är tillräckligt stark och pålitlig för att klara stora laster över långa sträckor. Med ett vridmoment på 360 Nm klarar dieselmotorn hela 3 500 kg med bromsat släp.

LADDA NER BROSCHYR

KAPACITET

KAPACITET

KLARAR ALLT DU VILL HA MED DIG

Den mångsidiga interiören, tak och chassi kan anpassas för att klara de mest komplicerade lasterna och säkert transportera lasten till destinationen. Oavsett vilka lastbehov du har klarar Land Rover Defender utmaningen.

LADDA NER BROSCHYR

KAPACITET

KAPACITET

KLARAR ENKELT DE BRANTASTE LUTNINGARNA

Land Rover Defender är designad att klara branta lutningar, både uppåt och neråt. Fördelningsväxellådans dubbla arbetsområden ger ytterligare sex växlar fram och en bak i lågväxelläge, perfekt vid lutningar ända upp till 45 grader, dessutom kan mittdifferentialen spärras för att minimera spinn och ge mest möjliga drivkraft på hala underlag.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

OTVETYDIGT LAND ROVER

Den har utvecklats under 65 år, men de välkända konturerna gör att man fortfarande känner igen en Land Rover Defender. Det fullstora reservhjulet, det vita taket, Defender-emblemen och Alpine-strålkastarna är standard och tack vare ett stort urval av färger och tillval kan du göra bilen till din helt egna.

LADDA NER BROSCHYR

ROBUST MEN BEKVÄM INTERIÖR

Kupéns utformning kombinerar komfort med praktiskhet. Alla ytor är lätta att rengöra, även gummigolvet. Bland tillvalen finns säten med tyg, halvläder eller premium-läder, läderklädd ratt och luftkonditionering.

LADDA NER BROSCHYR
SE GALLERI

SPECIFIKATIONER, ÖVERBLICK

MAX LUTNING

45º

Designad att enkelt klara extrema lutningar uppåt eller neråt, mittdifferentialen kan spärras för att minimera hjulspinn och maximera drivkraften.

FRIGÅNG TILL HJULAXLAR

250mm

Defender har frigång, chassi och pendlingen för att klara ogästvänlig terräng.

VRIDMOMENT

360Nm

90 procent av dieselmotorns enastående effekt är tillgänglig redan vid 2 200 rpm till över 4 350 rpm.

DRAGVIKT (BROMSAD)

3 500kg

Utryckningstjänster över hela världen litar på Defenders enastående dragkapacitet och generösa viktgräns.

SE ALLA SPECIFIKATIONER

Land Rover Sverige - Grimsbygatan 24 - 211 20 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev