STIFTELSEN BORN FREE


Ursprunget till Land Rovers historiska koppling till Born Free går tillbaka till när Land Rover-bilar var med i den klassiska naturfilmen Born Free (Född fri) från 1966, med stiftelsens grundare, Virginia McKenna och Bill Travers i huvudrollerna. Kravet var då, precis som nu, att kunna lita på Land Rover-bilarna för att nå djurlivet på de mest avlägsna platser.

Land Rover började arbeta med Born Free i ett partnerskap 2002, och som ett led i vårt integrerade arbete för att skapa global hållbarhet tänker vi fortsätta bistå stiftelsen praktiskt genom att tillhandahålla såväl bilar som projektstöd de kommande fem åren. 

Genom det nya samarbetet kommer Land Rover-bilar att placeras ut av Born Free-stiftelsen i Kenya, Etiopien, Indien och Sydafrika för att stödja välgörenhetsarbetet på plats. Ytterligare stöd kommer att gå till initiativ för vilda djurs bevarande och välmående i andra delar av Afrika och södra Asien. I Storbritannien, där välgörenhetsorganisationen har sin bas, kommer Born Free Land Rover-fordon att användas för logistiskt stöd och välgörenhetsambassadörskap. 

Will Travers OBE, ordförande i Born Free, sa: ”Born Free-stiftelsen ligger i framkant när det gäller vilda djurs bevarande och välmående, och för att nå dit förlitar vi oss på Land Rover-bilar. Det är viktigt inte bara att vi kan ta oss fram till en del synnerligen utmanande platser, utan också att vi kan utföra vårt uppdrag och ta oss tillbaka därifrån. Säkerhet, trygghet och tillförlitlighet är av yttersta vikt.”


  • test
  • teste
  • getertgre
  • erterter

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev