INTERNATIONELLA RÖDAKORS- OCH RÖDAHALVMÅNEFEDERATIONEN


Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC) är världens största humanitära nätverk och når ut till 150 miljoner människor i 189 nationella samhällen genom mer än 13 miljoner volontärer.

Land Rovers långa samarbete med Röda Korset började 1954 när vi försåg Brittiska Röda Korset med en Land Rover Series I för användning som mobilt apotek i Dubai.  

Relationen befästes ytterligare 2007 som en del i utvecklingen av Land Rovers G4 Challenge. Sedan dess har Land Rover bidragit med 120 bilar som har lånats ut eller donerats med direkt hjälp till över 800 000 människor över hela världen. Globalt har över en miljon människor också haft indirekt nytta av Land Rovers stöd till IFRC, med över 6,4 miljoner brittiska pund i bidrag sedan 2007. 

Ett av samarbetets mest betydelsefulla projekt var expeditionen ”Journey of Discovery” 2012. Land Rover startade en ambitiös insamlingsaktivitet kring IFRC:s projekt för hållbart vatten och hygien med en 1 600 mil lång expedition till Peking i Kina. Resan genomfördes med den miljonte Land Rover Discoveryn, byggd i brittiska Solihull, Land Rovers hemvist. Den 50 dagar långa resan lyckades med sitt mål att samla in en miljon brittiska pund till projektet och att skapa en medvetenhet kring det viktiga arbete som utförs av IFRC-team i Afrika. 

År 2013 förlängde Land Rover sitt globala partnerskap med IFRC i ytterligare fem år, med målsättningen att fram till 2018 bidra med stöd värt 15 miljoner brittiska pund. Detta arbete kommer att bidra till Jaguar Land Rovers totala företagsmål att genom Global Corporate Social Responsibility-programmet skapa möjligheter för 12 miljoner människor fram till 2020. BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev