VÅRT UTBUD AV HYBRID-, BENSIN- ELLER EURO 6 DIESEL-SUV:AR

VÅRA NUVARANDE BENSIN- OCH DIESELMOTORER ÄR DE RENASTE OCH EFFEKTIVASTE SOM VI NÅGONSIN HAR TILLVERKAT. VÅR NYA LADDHYBRID ÄR VÅR MEST INNOVATIVA DRIVLINA HITTILLS. VILKEN PASSAR DIG?

VALET ÄR DITT
NY DIESEL
Land Rovers nya dieselmotorer är renare än någonsin och kombinerar ökad bränsleeffektivitet med en vridmomentskarakteristik som är utmärkt för körning i terräng och med släpvagn. Det är en kombination som ger mycket tillförlitliga långfärdsprestanda.
BENSIN
Våra nya bensinmotorer är en hyllning till Land Rovers ikoniska terrängkompetens och möjliggör dynamisk och smidig körning, samtidigt som bränsleförbrukning och CO2-utsläpp hålls på imponerande låga nivåer.
PHEV
Våra laddhybrider (PHEV) kombinerar sömlöst en konventionell förbränningsmotor med en elektrisk motor för att tillhandahålla helt elektriska prestanda i låga hastigheter och den traditionella förbränningsmotorns prestanda på längre resor.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

DE VIKTIGASTE FÖRDELARNA MED NY DIESEL, BENSIN OCH PHEV
DIESEL
BENSIN
PHEV
LÅGA CO<sub>2</sub>-UTSLÄPP
Land Rovers nya dieselmotorer har cirka 20 % lägre CO2-utsläpp än bensinmotorer. Faktum är att sedan 2002 har köpare som valt dieselmotorer hindrat nästan 3 miljoner ton CO2 från att komma ut i atmosfären.
UPPFYLLANDE AV EU6d-TEMP OCH NORMER FÖR UTSLÄPP VID VERKLIG KÖRNING (RDE)
Land Rovers nya dieselbilar uppfyller EU6d-Temp och normer för utsläpp vid verklig körning (RDE) och har betydligt lägre utsläpp under alla körförhållanden.
MINSKADE KVÄVEOXIDUTSLÄPP (NO<sub>x</sub>)
Alla nya dieselmotorer från Land Rover är sedan september 2015 försedda med avancerad avgasefterbehandling (dvs. AdBlue) via selektiv katalytisk reduktion (SCR), vilket bidrar till minskade NOx-utsläpp.
UTFORSKA ADBLUE
ÖKAD BRÄNSLEEFFEKTIVITET
Dieselmotorer har cirka 20 % bättre bränsleekonomi än motsvarande bensinmotorer. Så om du regelbundet kör minst 1 900 mil om året är diesel sannolikt det mest kostnadseffektiva alternativet för dig.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

UPPFYLLANDE AV EU6d-TEMP OCH NORMER FÖR UTSLÄPP VID VERKLIG KÖRNING (RDE)
Land Rovers nya bensinbilar uppfyller EU6d-Temp och normer för utsläpp vid verklig körning (RDE) och har betydligt lägre utsläpp under alla körförhållanden.
EN DYNAMISK KÖRUPPLEVELSE
Med sin jämna kraftutveckling och fina respons bjuder Land Rovers bensinmotorer på våra mest känslofyllda körupplevelser. De utgör en spännande kombination av smidiga prestanda och ett härligt ljud i alla hastigheter.
LÅGA PARTIKELNIVÅER
Våra senaste bensinmotorer är försedda med högeffektiva filter som fångar upp och lagrar ultrafina partiklar när avgaserna passerar genom filtren. Detta bidrar till att minska mängden avgasutsläpp i atmosfären.
LÄGRE INGÅNGSKOSTNADER
Även om dieselmotorer normalt har högre bränsleeffektivitet, kan de lägre ingångskostnaderna för motsvarande bensinmotorer göra dessa till ett smartare val för förare som framför allt kör kortare sträckor och inte så många mil per år.
ULTRALÅGA UTSLÄPP
Land Rovers PHEV-modeller har en imponerande räckvidd med noll avgasutsläpp och är inte bara ekonomiska att köra, utan de är även mer miljövänliga än motsvarande modeller med förbränningsmotor och minskar därmed ditt miljöavtryck enormt mycket.
INGA KOMPROMISSER I FRÅGA OM KOMPETENS
PHEV-modellerna har kvar den kompetens utanför vägen som du förväntar dig av en Land Rover. Till exempel är vadningsdjupet detsamma som för en Land Rover med konventionell förbränningsmotor, och dessutom bidrar elmotorn med extra vridmoment som är till ytterligare fördel vid terrängkörning.
EN MER FÖRFINAD DRIVNING
PHEV-modellerna har vår tystaste drivning hittills och säkerställer en nästan omärklig övergång mellan bensinmotor och elmotor, vilket ger optimal förfining och bidrar till känslan av lugn i kupén.
FÖRMÅNLIGA DRIFTSKOSTNADER
Den relativt låga kostnaden för el jämfört med bensin gör att att PHEV-modeller är mycket billigare att tanka. Och med färre rörliga delar i drivlinan är de även betydligt billigare att underhålla.
VANLIGA FRÅGOR
Vad är en drivlina?

Drivlinan i ett fordon innefattar alla komponenter som omvandlar kraft till rörelse. Det är bland annat axlar, differentialer, drivaxlar, förbränningsmotor/elmotor och transmission.

De vanligaste drivlinesystemen är bensin- och dieselfordon, batterielfordon (BHEV) och laddhybridfordon (PHEV).

Hur lång tid tar det att ladda en hybridbil?

Våra PHEV-modeller kan fulladdas antingen i ett hushållsuttag eller en IEC-anslutning på så lite som 7,5 timmar, vilket räcker för upp till 50 km utsläppsfri pendling. Med en laddbox från någon av våra godkända leverantörer och installatörer kan laddtiden förkortas till 2 timmar och 45 minuter.

Vilken räckvidd har en hybridbil?

När våra PHEV-modeller körs enbart med elmotorn har de en räckvidd på upp till 50 km.* PHEV har också en bensinmotor som ger en mycket större räckvidd, på samma sätt som andra fordon med förbränningsmotor.

Vilka fördelar har diesel jämfört med bensin?

Det högre energiinnehållet i dieselbränsle och det sätt på vilket energin frigörs vid förbränning innebär att diesel kan ge högre effektivitet. Om du kör minst 1 900 mil om året är diesel sannolikt det mest kostnadseffektiva alternativet.

Generellt sett utvecklar en dieselmotor större vridmoment än en bensinmotor, vilket betyder att dess kraft är lämpligare för körning i terräng och med släpvagn.

Vad gör Jaguar Land Rover för att minska fordonsutsläpp?

På Jaguar Land Rover har vi investerat över en miljard brittiska pund i vårt toppmoderna motortillverkningscenter för att utveckla en mer effektiv bensin- och dieselmotorfamilj.

Är dieselmotorer rena?

Alla våra EU- och EEA-dieselmotorer uppfyller sedan september 2018 stränga EU6d-Temp och normer för utsläpp vid verklig körning (RED). Det betyder att våra nya dieselmotorer är så rena att de får passera fritt genom de särskilt stränga miljözoner där böter utdelas till förare med fordon som släpper ut höga nivåer av föroreningar.

Genom att tillverka våra renaste motorer någonsin minskar vi miljöpåverkan avsevärt.

Vad är ett dieselpartikelfilter (DPF) och varför är det viktigt?

För att kunna uppfylla stränga utsläppsföreskrifter, införda 2009, utrustas alla nya dieselbilar med ett avgasfilter. Dessa filter är även kända som dieselpartikelfilter (DPF). DPF fångar effektivt upp partiklar i avgaserna och lagrar dem, vilket bidrar till lägre utsläpp från avgasröret.

UTFORSKA LAND ROVER
VÅRA MODELLER
Utforska och jämför hela vårt modellprogram innan du väljer en som passar dig och din livsstil.
UTFORSKA VÅRA MODELLER
ANSVAR
Vi satsar på att låta vårt företag växa ansvarsfullt och hållbart, så att vi kan tillföra ännu mer värde för våra kunder, vårt företag och ekonomin i stort.
LÄS MER
BENSIN OCH DIESEL I FOKUS
Varför kritiseras dieselmotorer? Hur kommer ändrad lagstiftning att påverka fordonet som du kör varje dag? Läs mer om det senaste kring de två mest populära drivlinorna i världen.
LÄS MER
SKA JAG KÖPA EN DIESEL?
Det råder stor förvirring kring diesel, så därför finns vi här för att besvara dina frågor och hitta rätt bil för dig.
LÄS MER
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta ditt närmaste auktoriserade servicecenter.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Land Rover broschyrerna.
KONTAKTA OSS
Har du en fråga? Kontakta Land Rover så hjälper vi dig!
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.

*Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens tester, i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2-utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning.