SÅ LADDAR DU DIN ELEKTRISK HYBRID

SÅ LADDAR DU DIN ELEKTRISK HYBRID

När det kommer till att ladda din plug-in elektrisk hybrid kunde det inte vara enklare. Här står allt du behöver veta för att kunna köra elektriskt varje dag.

VIDEOGUIDE OM LADDNING

Bekanta dig med bilens laddningsprocess på tre minuter.
SE FILMEN

LADDKONTAKTER FÖR elektrisk HYBRIDER

När du ansluter din elektrisk hybrid till en laddpunkt använder den sig av ett kombinerat laddningssystem (CCS). Systemet är kompatibelt med AC-laddare och på vissa modeller även med DC-snabbladdare. Vissa andra biltillverkare använder andra mindre kända system för laddning, t.ex. CHAdeMO, som inte är kompatibla med elektrisk hybrider från Land Rover.

AC-LADDNING

AC-LADDNING

Den övre halvan av CCS-porten används för AC-laddning upp till 7 kW. Då används en typ 2-kontakt som är kompatibel med din laddbox hemma, publika AC-laddstationer och hushållsuttag.
DC-SNABBLADDNING

DC-SNABBLADDNING

Om du tar bort det nedre kontaktskyddet på vissa bilars ladduttag blottas två extra stift som tillsammans med den övre halvan utgör själva porten för DC-snabbladdning upp till 50 kW. Laddkablar för DC-snabbladdning är alltid förankrade i de publika laddstationerna.

elektriska hybrid LADDKABLAR

Din elektrisk hybrid är kompatibel med tre olika typer av laddkablar.

KABEL FÖR PUBLIK LADDNING OCH LADDBOX (TYP 3)

KABEL FÖR PUBLIK LADDNING OCH LADDBOX (TYP 3)

Typ 3-laddkablar har en typ 2-kontakt i båda ändarna och gör att du kan ansluta din bil till professionellt installerade laddboxar och publika AC-laddstationer.
FÖRANKRAD KABEL FÖR DC-SNABBLADDNING

FÖRANKRAD KABEL FÖR DC-SNABBLADDNING

En DC-snabbladdningskabel är alltid förankrad i publika laddningsstationer så att du behöver inte använda din egen kabel. För att ladda måste kabelns kontakt kopplas in i båda delarna av bilens CCS-uttag.
LADDKABEL FÖR HUSHÅLLSUTTAG (TYP 2)

LADDKABEL FÖR HUSHÅLLSUTTAG (TYP 2)

Med en typ 2-laddkabel kan du ansluta din bil till ett hushållsuttag med hjälp av en typ 2-kontakt i ena änden och en hushållskontakt i den andra.

REKOMMENDERADE APPAR

Få omedelbar tillgång till guider för laddning hemma eller längs vägen med Remote- och iGuide-appen.

FÅ HJÄLP MED LADDNINGEN

FÅ HJÄLP MED LADDNINGEN

iGuide-appen är en virtuell guide och digital användarhandbok som gör det enkelt för dig att hitta och förstå de viktigaste funktionerna och reglagen i din elektrisk hybrid. Allt via din mobil så att du alltid får svar på dina frågor om laddning.
SE LADDSTATUSEN VAR SOM HELST

SE LADDSTATUSEN VAR SOM HELST

Funktionen för Remote-app ger dig total kontroll över din laddningsstatus direkt från telefonen. Du kan också ställa in avgångstider och en önskad laddningsperiod med en knapptryckning.

Eways

I samarbete med Eways har Land Rover Sverige tagit fram ett urval av laddboxar för hemladdning. Eways hjälper dig med en helhetslösning. Både hårdvara och installation kan beställas samtidigt som du väljer din eldrivna Land Rover.
Eways

YTTERLIGARE elektrisk hybrid SUPPORT

INSTALLERA EN LADDBOX

INSTALLERA EN LADDBOX

Det mest bekväma och kostnadseffektiva sättet att ladda hemma är med hjälp av en professionellt installerad laddbox.
PUBLIK LADDNING

PUBLIK LADDNING

Publika laddningstationer är ett bekvämt sätt att fylla på batteriet längs vägen. Ta reda på var du kan ladda och hur du betalar för det.
STÄLL IN DIN elektrisk hybrid HYBRID

STÄLL IN DIN elektrisk hybrid HYBRID

För att få ut det mesta av de viktigaste funktionerna och egenskaperna i din bil ska du börja med att konfigurera infotainmentsystemet och de fjärrstyrda mobiltelefon-1 funktionerna.
elektrisk hybrid KÖRLÄGEN

elektrisk hybrid KÖRLÄGEN

Lär känna de olika körlägena som låter dig köra på antingen el eller bensin.

1Endast kompatibla smartphones. I mån av tillgång på marknaden till tredje parts plattform och mobiltelefonsignal.​

InControl-specifika funktioner som beskrivs kan vara tillval eller vara beroende av marknad eller drivlina. Hör med din lokala Land Rover-återförsäljare om tillgänglighet och fullständiga villkor i ditt land. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksuppkoppling kan inte garanteras på alla platser.

IOS är ett varumärke som tillhör Apple Inc, vars slutanvändarvillkor kan gälla.

Android är ett varumärke som tillhör Google LLC.