FLEXIBEL OCH ÄVENTYRSSUGEN

En kompakt och sportig SUV
som alltid levererar. Oavsett resmål.

UTFORSKA HÖJDPUNKTER

TA NÄSTA KURVA LJUDLÖST

Discovery Sport plug-in hybrid ger dig upp till 55 km* elektrisk räckvidd.

Finansiell leasing från 4.747 kr/mån

SE ERBJUDANDE
LEGENDARISK KRAFT VÄNTAR

Tar dig alltid framåt med stil och kompetens.

BOKA PROVKÖRNING
SE ERBJUDANDE
Se alla aktuella erbjudanden på många olika modeller här.
BILAR FÖR SNABB LEVERANS
Sök bland nya och begagnade bilar med omedelbar leverans
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Land Rover broschyrerna.
VÄLJ DIN MODELL
Jämför funktioner och specifikationer sida vid sida.
HÖJDPUNKTER
SPORTIG DESIGN
Discovery Sport är en mångsidig familjefavorit med perfekt balans mellan kompetens och elegans. Distinkta konturer, perfekt avvägda proportioner och karaktäristiska uppfräschade designelement som kylargrill, stötfångare och LED-strålkastare ger Discovery Sport ett modernt och exklusivt utseende.
LÄS MER
ALLSIDIG INTERIÖR
Discovery Sport är mångsidig till sin konstruktion. Bilen är utrustad med en flexibel 5+2-säteslayout, smarta förvaringslösningar och gott om plats för både passagerare och packning. Bagageutrymmet kan varieras från 157 liter upp till 1794 liter, beroende på hur många säten du väljer att ha uppfällda.
LÄS MER
PRESTANDA
Olika drivlinor levererar engagerande vägprestanda. Välj mellan diesel- eller bensindrift med en effekt på 200 hk och en topphastighet på 209 km/h. Kombinationen avancerad Ingenium bensinmotor och elmotor i laddbara Discovery Sport plug-in hybrid ger dig snabb acceleration och en möjlighet till avgasutsläppsfri körning på bara el.
LÂS MER
RIK PÅ TEKNIK
Den interaktiva förardisplayen har superskarp upplösning och ger dig snabb och bekväm tillgång till din mobiltelefon, media och annat i Discovery Sport. Det innovativa systemet Adaptive Dynamics gör färden ännu bättre och behagligare tack vare övervakning av hjulens position och karossens rörelser.
LÄS MER
ELEKTRISKT FAMILJEMYS

I Discovery Sport plug-in hybrid, PHEV, kan du med ett knapptryck kan du gå över till ren eldrift och köra upp till 55 km* – helt utan CO2-utsläpp. Att ladda om igen upp till 80 % tar endast 30 minuter med hjälp av en DC-snabbladdare. En helt nytt elektriskt familjeäventyr väntar. Ta reda på mer här.

LÄS MER
design
UTFORSKA <br> EXTERIÖREN
UTFORSKA EXTERIÖREN

Discovery Sport är en djärv tolkning av Discoverys DNA.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
DESIGNDETALJER
DESIGNDETALJER

Distinkta konturer, perfekt avvägda proportioner och karakteristiska designelement utmärker Discovery Sport.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
UTFORSKA <br>INTERIÖREN
UTFORSKA INTERIÖREN

Med dekorerna är det möjligt att skräddarsy interiören i Discovery Sport ännu mer. Finns i fem olika utföranden.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
DISCOVERY SPORT
Discovery Sport är en ren tolkning som förstärker bilens design. Oavsett om du befinner dig i en storstad eller kör genom en dal kan du med Discovery Sport närma dig ditt nästa äventyr i stil.
SE GALLERI
DISCOVERY SPORT R-DYNAMIC
Discovery Sport R-Dynamic är djärv och sportig. Utöver standardutrustningen till Discovery Sport R-Dynamic har HSE även 20-tumsfälgar ”Style 5089” och framsäten med elektrisk 14-vägsinställning och på förarsidan minne.
SE GALLERI
P290 BLACK EDITION
För dem som vill har mer kraft. Discovery Sport P290 Black Edition har en bensinmotor på 2,0 liter och – exklusivt för P290 Black Edition – aktiv drivlina för ännu bättre köregenskaper.
SE GALLERI
VÄLJ DIN MODELL
MÅNGSIDIGHET
5+2 SÄTEN
5+2 SÄTEN

157 literTillräckligt med utrymme för dig och sex vänner, då industristandarden för våtvolym tillåter upp till 157* liter. Detta motsvarar en torrvolym på 115* liter, uppmätt med fasta block.


5 SÄTEN
5 SÄTEN

1179 literPacka all extra utrustning du behöver. Standardlayouten med fem säten ger en våtvolym på 1179* liter, med en användbar torrvolym på 963* liter.

4 SÄTEN
4 SÄTEN

1302 literOm du fäller ett av baksätena får du ytterligare 1302* liter våtvolym. Detta motsvarar en tillgänglig torrvolym på 1085 liter och innebär att du kan packa några extra saker.

3 SÄTEN
3 SÄTEN

1548 literRes med två vänner utan att kompromissa med någons tillhörigheter. Denna layout i Discovery Sport ger en våtvolym på 1548* liter, med en användbar torrvolym på 1330* liter.

2 SÄTEN
2 SÄTEN

1794 literMed andra sätesraden fälld kan du lätt få plats med större föremål. Förvaringsutrymmet ökar till 1794* liter. Torrvolymen uppgår till 1574* liter.

Våtvolym är industristandard och mäts genom att lastutrymmet fylls med vätska. Torrvolym mäts med fasta block (200 x 50 x 100 mm) och anger den praktiskt användbara volymen i bilen.

CLEARSIGHT INRE BACKSPEGEL<sup>1</sup>
Premiär i Land Rover och en av många innovativa detaljer som gör Discovery Sport till ett nöje att köra. Denna teknik (tillval) ger fri sikt över vägen bakom dig oberoende av baksätespassagerare eller föremål i lastutrymmet.
AKTIV LIVSSTIL
Njut av dina favoritaktiviteter utomhus utan att behöva ta med dig dina nycklar. Activity Key (tillval) är ett robust, helt vattentätt armband. Du kan helt enkelt lämna dina nycklar tryggt inlåsta i bilen och använda din Activity Key för att låsa och låsa upp din Discovery Sport.
LED-STRÅLKASTARE MED MATRIX-TEKNIK
I vårt sortiment av innovativ teknik finns LED-strålkastare med matrix-teknik och adaptiv ljusstråle som dimmar och anpassar ljuset för maximal sikt utan att mötande trafik bländas.
FÖRARASSISTANS
Välj bland en rad funktioner som tagits fram för att göra körning och parkering enklare och säkrare. Med ett stort utbud av innovativ teknik tillhands märker du snart att alla funktioner är utformade för att förbättra din körupplevelse och samtidigt öka säkerheten.
LÄS MER
TEKNIK I BILEN
PIVI OCH PIVI PRO

Pivi har bland annat följande standardfunktioner:

- 10-tums pekskärm
- DAB digitalradio
- Ny design på gränssnittet
- Apple CarPlay® 2
- Android AutoTM 3
- Remote4

Uppgradera till Pivi Pro5 så får du det allra senaste inom artificiell intelligens för bilar, med bland det självlärande navigationssystemet för en fullständigt uppkopplad resa.

INFORMATION I ETT ÖGONKAST

Välj bland en rad olika layouter, bland annat 3D-navigation med helskärmsvisning, körinformation, eller se snabbt vad ljudsystemet spelar – allt på en ny högupplöst 12,3-tums interaktiv förardisplay.


Tillvalet head up-display6 projicerar viktig information på vindrutan. Visa enkelt bilens hastighet, aktuellt växelläge och navigation via färgdisplayen.

MERIDIAN™ SURROUNDLJUDSYSTEM

En verkligt medryckande, ytterst autentisk konserthallsupplevelse. Förare och passagerare omsluts av det fylliga och klara ljudet av en öppen, rymlig föreställning via en uppsättning högtalare placerade på sidorna samt fram och bak. Och allt är sömlöst integrerat med hjälp av Trifield TM-teknik, så du kan luta dig tillbaka och njuta av varje detalj.

14 högtalare och en tvåkanals subwoofer, 650 W förstärkareffekt.

Funktioner: Digital signalbehandling, Meridian Cabin Correction, Meridian Digital Dither Shaping, Trifield.

PROGRAMUPPDATERINGAR
Din bil hålls aktuell med hjälp av programuppdateringar7. Bilens infotainment, telematik och olika styrmoduler kan uppdateras på distans för att säkerställa optimala prestanda. Det innebär att din bil bara blir bättre och bättre.
ONLINE-PAKET
Online-paketet8 ger tillgång till fler uppkopplade tjänster via ett inbyggt SIM-kort:

- Obegränsad medieöverföring
- Väderprognoser
- Kalendersynkronisering online
TRÅDLÖS LADDNING
Med hjälp av tillvalet trådlös laddning med telefonsignalsförstärkare kan du ladda kompatibla smartphones utan sladdar eller en dockningsstation. I bilen använder din telefon bilens antenn för att förbättra signalen och samtalskvaliteten.
SYSTEM FÖR RENING AV KUPÉLUFTEN MED PM2,5-FILTER
Med tillvalet Nanoe™ -jonisering ökar förarens och passagerarnas välmående. När PURIFY-knappen aktiveras fångar det specialkonstruerade filtret upp finpartiklar i utomhusluften, t.ex. PM2,5 och luftburna allergener som damm och pollen.
FÖRMÅGA
FYRHJULSDRIFT

Gör körningen trygg, både på och utanför vägen. På halt underlag, t.ex. gräs och snö, kan drivmomentet balanseras mellan fram- och bakhjulen för att maximera väggreppet.

Discovery Sport på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

TERRAIN RESPONSE 2
Matcha utmaningarna i terrängen genom att optimera Discovery Sport med ett av fyra körlägen. Terrain Response 2 övervakar körförhållandena och tar detta prisbelönta system till en ny nivå genom att systematiskt välja det lämpligaste körläget åt dig.
VADNING
Förbli trygg och spontan, även när du kör genom vatten. Wade Sensing hjälper dig att på ett säkert sätt köra genom vattensamlingar. Discovery Sport varnar dig om nivån skulle närma sig bilens maximala vadningsdjup.
DRAGKAPACITET
Discovery Sport kan dra upp till 2500 kg. Som tillval kan en avtagbar dragkrok eller en elektriskt utfällbar dragkrok monteras. Du kan öka bilens mångsidighet ännu mer med hjälp av olika tillbehör för lastning och släpvagnskörning.
CLEARSIGHT GROUND VIEW
Idealiskt när man ska ta sig fram i grov terräng. Med ClearSight Ground View kan du se ”genom” motorhuven på Discovery Sport och ta del av flera utvändiga vyer, bland annat bilens undersida och hjul, medan du kör.

Discovery Sport på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

PRESTANDA
LADDHYBRID

Discovery Sport som laddhybrid erbjuder helt eldriven, utsläppsfri körning och kan laddas med hjälp av DC-snabbladdning, vilket gör den perfekt för såväl stadspendling som familjeäventyr.

UTFORSKA LADDHYBRID
DRIVLINOR
Det finns en rad olika motorer till Discovery Sport – för allt från kraft och ren körglädje till bränsleekonomi och förfining. Dessutom kan modellen fås som laddhybrid.
CONFIGURABLE DYNAMICS
Utvalda egenskaper som hjulupphängning och styrning kan ställas in individuellt via bilens pekskärm för att passa dig.
ACTIVE DRIVELINE
Vid terrängkörning ger Active Driveline ännu bättre väggrepp, stabilitet och kontroll. Och vid körning på vägen förbättrar systemet bilens kurvtagningsförmåga och maximerar bränsleekonomin.
SE SPECIFIKATIONER
BYGG DIN BIL

Den mångsidiga kompakta SUV:en.
Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Land Rover Discovery Sport.

BYGG DIN BIL
FORTSÄTT UTFORSKA
VÄLJ DIN DISCOVERY SPORT
Hela modellprogrammet finns här, med ett brett urval av snygga designutföranden, prestandahjälpmedel och teknik.
VÄLJ MODELL
GALLERI
Stränga krav på detaljnoggrannhet har alltid varit grundläggande för våra bilar. Du kan inte undgå att lägga märke till Discovery Sport.
SE GALLERI
SPECIFIKATIONER
Utforska de fina detaljerna. Ta reda på mer om motorprestanda, mått och bränsleförbrukning.
SE SPECIFIKATIONER
LAND ROVER GEAR - TILLBEHÖR
LAND ROVER GEAR - TILLBEHÖR

Snyggt, robust och praktiskt. Ge din Range Rover Evoque en personlig touch med olika utvändiga och invändiga tillbehör.

SE TILLVAL OCH TILLBEHÖR
LAND ROVER-KOLLEKTIONEN
LAND ROVER-KOLLEKTIONEN

Vår exklusiva kollektion av tillbehör är inspirerad av våra bilar och tillverkad med en typiskt brittisk stilkänsla.

LÄS MER
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Discovery Sport.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om våra bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.

Discovery Sport på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.


†Angivna värden är NEDC2 beräknade utifrån officiella WLTP-tester från tillverkaren i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2 -utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning. NEDC2 är värden beräknade med hjälp av en statlig formel utifrån WLTP-värden som motsvarar det som de skulle ha varit enligt det gamla NEDC-testet. Korrekt skattehantering kan sedan tillämpas.

Visa WLTP-värden.

WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO2 -värden för personbilar. Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.

*Värdet gäller när sätena är helt framskjutna och inte lutade.

1 Omfattas av lokala bestämmelser. Om bifokala eller varifokala förare inte kan ställa in fokus på den digitala bildvisningen för ClearSight, kan de återgå till backspegelns vanliga funktion.

2 Din bil är förberedd för Apple CarPlay. Tjänsterna som erbjuds av Apple CarPlay är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay för mer information.

3 Din bil är förberedd för Android Auto. Tjänsterna som erbjuds av Android Auto är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.android.com/auto/ för mer information.

4 Land Rover Remote innehåller prenumerationstjänster som kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare. Land Rover Remote-appen måste laddas ner från Apple App Store/Google Play Store.

5 Uppkopplad navigation kräver förlängning av abonnemanget efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare.

6 Kräver soldämpande glas på vissa marknader. Navigationsanvisningar på vindrutan visas endast när bilen är utrustad med Pivi Pro.

7 För uppdateringar krävs dataanslutning.

8 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) kan gälla. Ett års prenumeration ingår och denna kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare.

9 ClearSight Ground View är beroende av 3D-surroundkamera. Bilden är inte live. Kontrollera att omgivningen är säker. Omfattas av lokala bestämmelser.

Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online..

Funktioner, tillval, tredjepartstjänster och deras tillgänglighet för Pivi och InControl är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Land Rover-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor. Mobil nätverksanslutning kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, omfattas av programuppdateringar, versionskontroll och andra system- och bildändringar, beroende på valda tillval.​

Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.

Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., vars slutanvändarvillkor kan gälla.
Android Auto är ett varumärke som tillhör Google LLC.

Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd. Trifield och enheten med tre fält är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd.

NanoeTM is a trademark of Panasonic Corporation.