WESTERN TOUR - LANDSKAP OCH DJURLIV
BOKA NU

Upplev åtta dagars utmanande terrängkörning och fantastiskt djurliv när du kör bort från de anlagda vägarna och in i hjärtat av Botswanas safarilandskap.

SÖDER OM SAHARA MED STIL

När det gäller öknens skönhet vet Botswana inga gränser. En av världens vackraste vildmarker välkomnar dig med en mängd möjligheter som inkluderar allt från naturreservat med enorm mångfald till Afrikas mest hyllade djurliv.

RESPLAN
Dag 1
Ankomst till Maun, inkörsporten till Okavango-deltat. En lokal kvällsmåltid serveras där du samtidigt ger möjlighet att bekanta dig med dina medresenärer och din bil.
Dag 2
Kör ut till Moremi viltreservat för en heldag – inklusive möjligheten att uppleva vattenkörning och svårsiktade Delta-lejon. Kvällsmaten serveras under stjärnorna på campingen.
Dag 3
Idag spanar du efter flodhästar och krokodiler när vi rör oss från det ena berömda vattenhålet till det andra. En eftermiddagstur tar dig till Khwai, som är en liten by på Khwai-flodens norra bank, och ditt hem de kommande två nätterna.
Dag 4
En rad aktiviteter väntar, inklusive gott om tid till att utforska Khwai-regionens majestätiska flora och fauna. Från de mäktiga Camel Thorn-akaciaträden till aromatisk vildsalvia, det finns mycket som livar upp sinnena.
Dag 5
Kör norrut till Chobe nationalpark som är hem åtAfrikas största elefantpopulation och över 10 000 kvadratkilometer rikt ekosystem. Denna kväll campar vi i det vilda och får lyssna till vår lokala guides berättelser.
Dag 6
Efter frukost tar vägen oss norrut till Kasane. En exotisk lunch följs av en hänförande solnedgång medan vi korsar Chobe-floden. Här bryts tystnaden endast av fågelsång. Fascinerande vyer av flodhästar utlovar inspirerande stunder.
Dag 7
Transfer med buss till ditt hotell nära Victoria Falls innan vi korsar gränsen till Zimbabwe och tar en eftermiddagspromenad till ett av världens största och mest spektakulära vattenfallen. En farvälmiddag ger dig chansen att reflektera över din upplevelse och ta farväl av dina medresenärer.
Dag 8
Efter frukost går transfern till Maun International Airport.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

TRÄFFA EXPERTTEAMET

Professionellt, hängivet och mycket erfaret. Våra expertinstruktörer vet hur man får ut mesta möjliga av våra bilar. De vet också hur denna kunskap förmedlas på ett tydligt och förståeligt sätt så att du också kan ta fram det bästa du har.

PROGRAMMET HÅLLS PÅ ENGELSKA

KONTAKTA OSS


För mer information är du välkommen att kontakta oss:

Telefon
+49 2058 77 809 94 (09.00 – 17.00 CET måndag till fredag Lokala avgifter kan förekomma)

E-post
Kontakta oss
BOKA DIN<br> BOTSWANA <br>UPPLEVELSE
BOKA NU
JAG VILL FÅ INFORMATION

Registrera dig och få uppdateringar om framtida datum och platser.

JAG VILL FÅ INFORMATION
VANLIGA FRÅGOR
GENERELL

Vem arrangerar resorna?

Programmet för Land Rover Experience Adventure Travel Botswana arrangeras av Agentur für Promotion und Service GmbH (APS) / Land Rover Experience Germany, licensierade och godkända av Jaguar Land Rover. När du gör en bokning ingår du ett avtal med APS GmbH .

Vem sköter körningen?

Det gör du! Det kommer att finnas en Land Rover Experience-instruktör på plats för handledning och support, men det här är ett program där deltagarna kör själva så du kommer att sitta bakom ratten på Land Rovers senaste bilar.

Vilket språk hålls resorna på?

Instruktörerna/värdarna kommunicerar med gästerna på engelska.

PRIS

Behöver jag teckna en försäkring för att kunna delta?

Vi rekommenderar en heltäckande reseförsäkring.

Vad ingår i priset för resan?

Generellt ingår följande: köraktiviteter, boende, frukost, lunch och middag inklusive måltidsdrycker, samt flygplatstransfer till/från Maun International Airport or Victoria Falls International Airport (en fast transferbokning för hela gruppen). Se din individuella resplan för vad som exakt ingår. Observera att på grund av all körning som ingår serveras alkohol endast till middagarna och då i begränsad omfattning. Läsk ingår i alla måltider.


Vad ingår inte i priset för resan?


Flyg, visa-avgifter (om det krävs), vaccinationer, reseförsäkring, dricks, alla personliga utgifter (t.ex. minibar på hotellet, spabehandlingar osv.) samt eventuella arrangemang i samband med resan som avviker från resplanen.

KÖRNING

Jag har aldrig kört ett fyrhjulsdrivet fordon eller kört i terräng. Kan jag ändå följa med på resan?


Absolut. En kvalificerad Land Rover Experience-instruktör finns med på alla turer, för expertvägledning och som en trygghet. Varje tur är upplagd för att passa förare på alla färdighetsnivåer.


Vilken bil kommer jag att köra?


Gästerna kommer att köra Land Rover Discovery.


Har bilarna manuell eller automatisk växellåda?


Samtliga bilar har automatisk växellåda.


Vilka krav ställs beträffande körkort och lägsta ålder?


Alla gäster som kör måste vara minst 19 år gamla och ha haft ett fullständigt och giltigt körkort i minst ett års tid. Ett internationellt körtillstånd krävs.


Måste jag ha en viss nivå av fysik för att kunna delta?


För att delta i körupplevelsen ska du intyga att du inte är medveten om några omständigheter som skulle diskvalificera dig från att köra, till exempel kroniska ryggbesvär (eller liknande åkommor), mentala tillstånd som kan ha en negativ inverkan på din körförmåga och syn som inte uppfyller kraven för körkort, samt graviditet eller hjärtproblem.


Hur många personer åker i varje bil?


Priserna baseras på att två person delar en bil. På begäran kan en tredje och fjärde person bokas i bilen.


Får jag ta med mig min egen Land Rover på äventyret?


Av försäkringsskäl är det inte möjligt att delta med sin egen bil.

RESA


Får jag en egen bil om jag reser på egen hand?


Nej, av säkerhetsskäl låter vi inte någon köra ensam i en bil. Ensamresande placeras i en bil tillsammans med en annan gäst eller, om antalet gäster är ojämnt, så åker en av våra instruktörer med dig i bilen. Du bor i ett eget rum under hela resan.


Får barn följa med på resorna?


Generellt sett är resorna lämpade för barn över 14 år, men kontakta APS för närmare detaljer och för att diskutera just era önskemål.


Kan jag boka en hel resa för en privat grupp?


Ja, vi arrangerar gärna privatresor för gruppbokningar med minst 10 gäster. Programmet kan skräddarsys och anpassas för att passa gruppens behov.


Reser vi i konvoj?


Ja, vi kommer normalt att resa i konvoj med radiokommunikation mellan bilarna.


Hur stor kan gruppen vara som mest?


För att körupplevelsen ska bli mer intim och exklusiv är den största (och minsta) gruppstorleken på varje äventyr 10 gäster (två per bil).


Behöver jag visum?


APS GmbH är ansvariga för att i förväg informera dig om vad som gäller angående pass, visum och hälsobestämmelser. Om du behöver en inbjudan för att få visum ska du meddela APS GmbH, så ordnar de det åt dig. För mer information, besök: www.worldtravelguide.net/guides/africa/botswana/passport-visa/


Vilken valuta används i Botswana?


Den lokala valutan i Botswana är Botswana Pula (BWP).


Vi skulle vilja förlänga vår resa med några dagar. Går det?


Absolut. APS GmbH hjälper dig gärna att planera och förlänga din bokning inför eller under din resa. Skriv till dem på [email protected] eller ring: +49 (2058) 77 80 994 (09.00 - 17.00 (CET), måndag till fredag). Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.


Behöver jag vaccinera mig?


Information om rekommenderade eller föreskrivna vaccinationer för respektive målområde hittar du här: https://www.worldtravelguide.net/guides/africa/botswana/health/


Vem kan jag kontakta om jag behöver hjälp med flygbokningar eller reseförsäkring?


APS GmbH hjälper dig gärna att boka dina flyg och ordna med din reseförsäkring. De informerar dig även om eventuella ändringar före avresan.


Kontaktuppgifter:

Land Rover Experience Germany
c/o APS - Agentur für Promotion
und Service GmbH,
Am Sportplatz 26A, 42489, Wülfrath.


E-post: [email protected]
Telefon: +49 (2058) 77 80 994
(kl. 09.00–17.00 (CET), måndag–fredag.
Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.


Fax: +49 (2058) 77 80 994

För villkor och bestämmelser, besök www.landrover.com/index.html


Ska jag ta med mig någon särskilt typ av bagage?


Vi har inga särskilda rekommendationer angående bagagetyp. Bilarna har plats för såväl resväskor som mjuka väskor.


Finns det någon klädkod för kvällen?


För kvällen gäller ledig klädsel.


Vad händer om inte tillräckligt många anmäler sig till en resa? Ställs resan in då?


Minsta gruppstorlek på alla resor till Botswana är 10 personer. Vi strävar efter att inte behöva ställa in någon av våra avgångar, men i vissa fall är det oundvikligt. APS kan häva avtalet för paketresan om antalet deltagare inte uppnåtts senast 31 dagar före avresa – förutsatt att ett lägsta antal deltagare anges i APS beskrivning av resan i fråga. Skulle detta inträffa, meddelas du omgående och din handpenning återbetalas omgående. Se våra villkor och bestämmelser för mer information.


Är resplanerna och boendet bekräftade?


Din resplan och ditt boende är föremål för ändringar beroende på tillgänglighet. Vi förbehåller oss rätten att byta ut resplanen och boendet mot liknande alternativ.

EASTERN TOUR - SAFARI OCH VACKER NATUR

Med början vid det imponerande Victoria Falls kör du i den karga terrängen söder om Maun och tar del av Botswanas underbara djurliv och naturreservat längs vägen.

LÄS MER
BOKA EN UPPLEVELSEKÖRNING
Upplev Land Rovers unika terrängkompetens.
UTFORSKA ÄVENTYRSRESOR
Se ikoniska destinationer bakom på ratten en Land Rover.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om Land Rovers bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Håll dig uppdaterad med senaste nytt från Adventure Travel.