NAMIBIA SOUTHERN TOUR

Södra Afrikas naturrikedom väntar på dig.

BOKA NU
FANTASTISKA UNDER VÄNTAR PÅ ATT UPPTÄCKAS.

8 dagars tur där du besöker geologiska under, inklusive Afrikas högsta sanddyn, världens äldsta öken och bisarra klippformationer.

DYNER OCH VYER

Kalahari-öknen. Dyn 45. Hardap-dammen med sitt rika fågelliv. Den södra turen har alla dessa mystiska och magiska vyer och ger dig även chansen att köra genom några av världens tuffaste terränger.
SE FILMEN
SE GALLERI

<h2>RESPLAN SÖDRA NAMIBIA I 8 DAGAR</h2>
DAG 1
Flyg till Windhoek, där du möts av Land Rover-teamet. När du har hämtat din bil och fått en säkerhetsgenomgång av våra experter beger du dig ut i den vidsträckta namibiska öknen och tillbringar din första natt i en traditionell afrikansk stuga.
DAG 2
En kort men spektakulär körning genom dramatiska landskap tar dig upp till Erongo-bergen. Den karga terrängen ger dig en försmak av vad som väntar, medan förbluffande, klippformationer som verkar trotsa gravitationen får dig att greppa efter kameran.
DAG 3
Dagens resmål är Swakopmund, en fascinerande gammal tysk kolonialstad som ligger på cirka 100 km avstånd vid kusten. Först måste du tackla gigantiska sanddyner och en kuststräcka som ger unika upplevelser. Belöningen är ett charmigt hotell mitt i staden.
DAG 4
Den södra resan består av öken och dyner. Dagens färd tar dig genom savannlandskap och in till Kalahari där du får uppleva några av världens mest spännande dyner. Bevara lugnet medan du gasar över topparna.
DAG 5
Vi startar tidigt inför resan till Sossusvlei, ett kusligt och surrealistiskt landskap med taggiga träd som påminner om kamelskelett och hemvisten för dyn 45, en av världens största och mest utmanande sanddyner. För att bestiga den kommer det krävas allt och lite till av din körförmåga.
DAG 6
Om gårdagen handlade om sanddyner är det fågelliv som är dagens tema. Hardap dammen i närheten av Mariental är den största reservoaren i Namibia. Den lockar tusentals fåglar inklusive stora vita pelikaner, havsörnar, flamingos, Goliath herons och fiskgjusar.
DAG 7
Det har blivit dags att lämna majestätiska Kalahari och ta den dammiga vägen tillbaka till Windhoek för middag och en avskedsfest, där du kan dela med dig av din upplevelser med dina medresenärer och reflektera över varför Namibia verkligen inte liknar någon annan plats på jorden.
DAG 8
Den här dagen är avsatt för den otroliga staden Windhoek, som är en av världens högst belägna huvudstäder. Unna dig en stunds shopping. Kanske känner du för att koppla av med en kall öl på ett kafé och börja planera ditt nästa Land Rover-äventyr?

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

TRÄFFA EXPERTTEAMET

Professionellt, hängivet och mycket erfaret. Våra expertinstruktörer vet hur man får ut mesta möjliga av våra bilar. De vet också hur denna kunskap förmedlas på ett tydligt och förståeligt sätt så att du också kan ta fram det bästa du har.

ADVENTURE TRAVEL NAMIBIA-JACKA

Med blixtlåsärmar, foder med SPF 50 och ett vattentåligt skal som andas är våra Land Rover Adventure Travel Namibia-jackor skräddarsydda för att ge optimalt skydd i de extrema förhållanden som råder ute på Afrikas vidsträckta, öppna slätter.

Om du vill köpa en Land Rover Adventure Travel Namibia-jacka väljer du bara hur många du vill ha i bokningsformuläret.

LÄS RECENSIONERNA I VÅR GÄSTBOK
Se vad våra senaste modiga gäster tyckte om sitt Namibia-äventyr med Land Rover.
LADDA NER GÄSTBOK

“Det var en oförglömlig upplevelse helt olikt något annat jag gjort hittills.”


ANNABELLE, LONDON
<h2>BOKA DIN NAMIBIA EXPERIENCE</h2>
EN PERSON
Ingenstans förutom i Namibia får du uppleva något sådant. De förföriska kustöknarna och de underbara viltreservaten gör detta till en upplevelse som bara händer en gång i livet och som du aldrig kommer att glömma. Reslängd: 8 dagar, 7 nätter. En förare, enkelrum.
BOKA NU
2 PERSONER (DELAR)
Upplev Namibias magiska dragning med fantasifulla kustöknar och rika vildreservat tillsammans med din medresenär. Namibia är Afrikas bäst bevarande hemlighet, något som de som är privilegierade nog att besöka landet är beredda att hålla med om. Reslängd: 8 dagar, 7 nätter. Två förare, delat rum.
BOKA NU

PROGRAMMET HÅLLS PÅ ENGELSKA

KONTAKTA OSS


För mer information är du välkommen att kontakta oss:

Telefon
+49 2058 77 809 94 (09.00 – 17.00 CET måndag till fredag Lokala avgifter kan förekomma).

E-post
Kontakta oss
NAMIBIA VANLIGA FRÅGOR
GENERELLA FRÅGOR

Vem arrangerar resorna?

Programmet för Land Rover Experience Adventure Travel Namibia arrangeras av Agentur für Promotion und Service GmbH (APS) / Land Rover Experience Germany, licensierade och godkända av Jaguar Land Rover. När du gör en bokning ingår du ett avtal med APS GmbH .Vem sköter körningen?

Det gör du! Det kommer att finnas en Land Rover Experience-instruktör på plats för handledning och support, men det här är ett program där deltagarna kör själva så du kommer att sitta bakom ratten på Land Rovers senaste bilar.Vilket språk hålls resorna på?

Instruktörerna/värdarna kommunicerar med gästerna på engelska.

PRIS

Behöver jag teckna en försäkring för att kunna delta?

Vi rekommenderar en heltäckande reseförsäkring.Vad ingår i priset för resan?

Generellt ingår följande: köraktiviteter, boende, frukost, lunch och middag inklusive måltidsdrycker, samt flygplatstransfer till/från Windhoek flygplats (en fast transferbokning för hela gruppen). Se din individuella resplan för vad som exakt ingår. Observera att på grund av all körning som ingår serveras alkohol endast till middagarna och då i begränsad omfattning. Läsk ingår i alla måltider.Vad ingår inte i priset för resan?

Flyg, visa-avgifter (om det krävs), vaccinationer, reseförsäkring, dricks, alla personliga utgifter (t.ex. minibar på hotellet, spabehandlingar osv.) samt eventuella arrangemang i samband med resan som avviker från resplanen.

KÖRNING

Jag har aldrig kört ett fyrhjulsdrivet fordon eller kört i terräng. Kan jag ändå följa med på resan?

Absolut. En kvalificerad Land Rover Experience-instruktör finns med på alla turer, för expertvägledning och som en trygghet. Varje tur är upplagd för att passa förare på alla färdighetsnivåer.Vilken bil kommer jag att köra?

Gästerna kommer att köra Land Rover Discovery.Har bilarna manuell eller automatisk växellåda?

Samtliga bilar har automatisk växellåda.Vilka krav ställs beträffande körkort och lägsta ålder?

Alla gäster som kör måste vara minst 19 år gamla och ha haft ett fullständigt och giltigt körkort i minst ett års tid. Ett internationellt körtillstånd krävs.Måste jag ha en viss nivå av fysik för att kunna delta?

För att delta i körupplevelsen ska du försäkra dig om att du inte känner till några omständigheter som skulle diskvalificera dig från att köra, till exempel kroniska ryggbesvär (eller liknande åkommor), mentala tillstånd som kan ha en negativ inverkan på din körförmåga, syn som inte uppfyller kraven för körkort, samt graviditet eller hjärtproblem.Hur många personer åker i varje bil?

Priserna baseras på att två person delar en bil. På begäran kan en tredje och fjärde person bokas i bilen.Får jag ta med mig min egen Land Rover på äventyret?

Av försäkringsskäl är det inte möjligt att delta med sin egen bil.

RESA

Får jag en egen bil om jag reser på egen hand?

Nej, av säkerhetsskäl låter vi inte någon köra ensam i en bil. Ensamresande placeras i en bil tillsammans med en annan gäst eller, om antalet gäster är ojämnt, så åker en av våra instruktörer med dig i bilen. Du bor i ett eget rum under hela resan.Får barn följa med på resorna?

Generellt sett är resorna lämpade för barn över 14 år, men kontakta APS för närmare detaljer och för att diskutera just era önskemål.Kan jag boka en hel resa för en privat grupp?

Ja, vi arrangerar gärna privatresor för gruppbokningar med minst 10 gäster. Programmet kan skräddarsys och anpassas för att passa gruppens behov.Reser vi i konvoj?

Ja, vi kommer normalt att resa i konvoj med radiokommunikation mellan bilarna.Hur stor kan gruppen vara som mest?

För att körupplevelsen ska bli mer intim och exklusiv är den största (och minsta) gruppstorleken på varje äventyr 10 gäster (två per bil).Behöver jag visum?

APS GmbH är ansvariga för att i förväg informera dig om vad som gäller angående pass, visum och hälsobestämmelser. Om du behöver en inbjudan för att få visum ska du meddela APS GmbH, så ordnar de det åt dig. För mer information, besök: www.worldtravelguide.net/guides/africa/namibia/passport-visa/Vilken valuta används i Namibia?

Den lokala valutan är namibisk dollar.Vi skulle vilja förlänga vår resa med några dagar. Går det?

Absolut. APS GmbH hjälper dig gärna att planera och förlänga din bokning inför eller under din resa. Skriv till dem på [email protected] eller ring +49 (2058) 77 80 994 (kl. 09.00–17.00 (CET), måndag–fredag. Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.Behöver jag vaccinera mig?

Information on recommended or prescribed vaccinations for the respective target areas can be found here: https://www.worldtravelguide.net/guides/africa/namibia/health/Vem kan jag kontakta om jag behöver hjälp med flygbokningar eller reseförsäkring?

APS GmbH hjälper dig gärna att boka dina flyg och ordna med din reseförsäkring. De informerar dig även om eventuella ändringar före avresan.Kontaktuppgifter:
Land Rover Experience Germany
c/o APS - Agentur für Promotion
und Service GmbH,
Am Sportplatz 26A, 42489, Wülfrath.E-post: [email protected]


Telefon: +49 (2058) 77 80 994
(kl. 09.00–17.00 (CET), måndag–fredag.
Lokala operatörsavgifter kan tillkomma.Fax +49 (2058) 77 80 990Ska jag ta med mig någon särskilt typ av bagage?

Vi har inga särskilda rekommendationer angående bagagetyp. Bilarna har plats för såväl resväskor som mjuka väskor.Finns det någon klädkod för kvällen?

För kvällen gäller ledig klädsel.Vad händer om inte tillräckligt många anmäler sig till en resa? Ställs resan in då?

Minsta gruppstorlek på alla resor till Namibia är 10 personer. Vi strävar efter att inte behöva ställa in någon av våra avgångar, men i vissa fall är det oundvikligt. APS kan häva avtalet för paketresan om antalet deltagare inte uppnåtts senast 31 dagar före avresa – förutsatt att ett lägsta antal deltagare anges i APS beskrivning av resan i fråga. Skulle detta inträffa, meddelas du omgående och din handpenning återbetalas omgående. Se våra villkor och bestämmelser för mer information.Är resplanerna och boendet bekräftade?

Din resplan och ditt boende är föremål för ändringar beroende på tillgänglighet. Vi förbehåller oss rätten att byta ut resplanen och boendet mot liknande alternativ.

<h2>VÅRA ÖVRIGA EXPERIENCE-RESOR I NAMIBIA</h2>
8 DAGARS RESA TILL NORRA NAMIBIA – KUST OCH VILDMARK
Resans fokus ligger på Namibias rika djurliv och du kommer att besöka Etosha nationalpark och se en mängd olika djur i sin naturliga miljö.
LÄS MER
4-DAGARSRESA I CENTRALA NAMIBIA MED BERG OCH VILDMARK
Avnjut höjdpunkterna från vår kombinerade norra och södra resa med en kortare tur på 4 dagar som täcker in allt från sanddyner till naturreservat.
LÄS MER

Viktig anmärkning
Bilderna som visas här utgör endast exempel. Vid eventuella avvikelser från programmet så gäller den skriftliga resplanen som en mer noggrann beskrivning av resan. Vi förbehåller oss rätten att ändra resvägen och/eller byta ut researrangören mot liknande alternativ.

BOKA EN UPPLEVELSEKÖRNING
Upplev Land Rovers unika terrängkapacitet.
UTFORSKA ÄVENTYRSRESOR
Se ikoniska platser bakom ratten på en Land Rover.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om våra bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.