SÅ NÄRA LIVE-MUSIK DU KAN KOMMA

MERIDIAN™ OCH LAND ROVER

SE FILMEN

Som ett av Storbritanniens ledande företag inom ingenjörskonst och innovation matchar Meridian våra drivkrafter när det kommer till kvalitet, prestanda och hängivenhet genom deras satsning på att återge ett så autentiskt ljud som möjligt.

RICHARD HOLLINSHEAD
MERIDIAN CHIEF TECHNOLOGY OFFICER

 • AUTENTISKT SURROUNDLJUD

  Att skapa en unik ljudupplevelse i en bil kräver en perfekt kombination av teknik och känsla. TrifieldTM* mixar med lätthet olika kanaler för att uppnå ett autentiskt surroundljud.


  *Gäller endast vissa ljudsystem. Fråga din återförsäljare om mer information.

 • ÖVERLÄGSEN LJUDTEKNIK

  Meridian återger din favoritmusik med exceptionell ljuddefinition. Upplev vad kristallklara diskanttoner och fyllig, djup bas kan göra för den totala körupplevelsen.

 • KUPÉN SPELAR ROLL

  En betydande sak är själva tekniken i ljudsystemet, en annan är ytorna inuti bilen. Allt i kupén har valts ut och designats för att stötta en verklighetstrogen musikåtergivning.

 • EN KÄNSLOFYLLD UPPLEVELSE

  Land Rovers unika teknik, design och materialval går igen i Meridians innovativa ljudsystem. Upplevelsen av lyx förstärks av den imponerande och nyanserade ljudbilden.

MERIDIAN LJUDSYSTEM
SOM EN KONSERTUPPLEVELSE

Kupén i din Land Rover är den perfekta platsen att uppleva dina personliga favoritlåtar. Meridian ljudsystem strömmar musik ur upp till 12 högtalare*, med 380 watt och en tvåkanals subwoofer. Tillgängligt ljudsystem beror på om bilen är utrustad med infotainmentsystemet Touch eller Touch Pro. *

SE FILMEN
MERIDIAN SURROUND-LJUDSYSTEM
KNIVSKARPT LJUD I HELA KUPÉN

Meridian surround-ljudsystem levererar samma fylliga och klara ljud som vid en livekonsert ur upp till 18* högtalare fördelade runt om i kupén, med 825 watt och en tvåkanals subwoofer. Allt perfekt integrerat med hjälp av Meridians exklusiva Trifield-teknik.*

SE FILMEN
MERIDIAN SIGNATURE-LJUDSYSTEM
VERKLIGHETSTROGEN ÅTERGIVNING

Meridian Signature Sound System har en verklighetstrogen musikåtergivning ur upp till 28 högtalare*, med 1700 watt, en tvåkanals subwoofer och – världspremiär i en bil – Trifield 3D-teknik, så att det känns som om du får höra musiken live. *

SE FILMEN
MERIDIAN LJUDTEKNIK

Upplev skillnaden. Meridians innovativa tekniska lösningar matchar våra unika bilar och ger dig alltid en fantastisk ljudupplevelse.

DIGITAL SIGNALBEHANDLING
Sammanför ljudsystemets samtliga element till ett, för en ljudupplevelse som annars skulle kräva betydligt större högtalare.
MERIDIAN CABIN CORRECTION
Funktionen Meridian Cabin Correction använder avancerade algoritmer för att skräddarsy ljudupplevelsen efter akustiken inuti din Land Rover.
MERIDIAN DIGITAL DITHER SHAPING
Funktionen Meridian Digital Dither Shaping ser till att digitala signalomvandlingar sker mjukt och sömlöst, så att så många detaljerna som möjligt bevaras i ljudåtergivningen. Resultatet är en autentisk musikåtergivning som känns.
TRIFIELD†
Trifield är exklusivt för Meridian. Tekniken förenar mitt- och surroundkanalerna med vänster- och högerkanalerna på ett perfekt vis. På så sätt kan alla passagerare njuta av en konsertliknande ljudupplevelse.
TRIFIELD 3D
Land Rover är först i världen med att använda Trifield 3D. En nyutvecklad ljudteknik baserad på Meridians välkända surroundljudsystem. Genom att lägga till dedikerade diskantkanaler utökas känslan i kupén till en 3D-ljudupplevelse, med överlägsen definition.
LAND ROVER OCH MERIDIAN

Partnerskapet mellan Land Rover och Meridian är en hyllning till det bästa inom brittisk design och ingenjörskonst. De tre Meridian-ljudsystemen använder sig av avancerad teknik för att skapa ett överlägset stereo- eller surroundljud för alla i bilen. En musikupplevelse som är som klippt och skuren för våra unika bilar.

HISTORIEN BAKOM MERIDIAN

Meridian Audio grundades 1977 i Cambridgeshire i Storbritannien och skapar i samarbete med Land Rover avancerade hifi-system för bilar. Meridian har varit banbrytande och först med många innovationer, bland annat aktiva högtalare och världens första digitala surroundljudsprocessor. Meridians ljudtekniska kunskaper har bidragit till att göra Land Rovers interiör till en fantastisk plats för musikupplevelser.

Trifield och enheten med ”tre fält” är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd.
†† Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd.
*Antal högtalare och watt beror på vilken Land Rover du väljer. På bilden visas Range Rover. Be din återförsäljare om närmare detaljer. Den här Land Rover-bilden är endast ett exempel. Högtalarnas placering kan variera beroende på bil.

JÄMFÖRA VÅRA BILAR
Välj upp till tre bilar och jämför dem sida vid sida.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Land Rover broschyrerna.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmasta återförsäljare.
FIND US NOW
Hitta en Land Rover-återförsäljare nära dig.