TEKNIK

INFOTAINMENT

MERIDIAN TM DIGITALT SURROUNDLJUDSYSTEM

Land Rover har samarbetat med Meridian, ett världsledande företag inom ljudteknik och digital ljudbehandling, för att utveckla avancerade ljudsystem till Discovery Sport. Tillvalet Meridian surroundljudsystem på 825 W med 16 högtalare och en tvåkanals subwoofer ger kristallklara diskanttoner och djupa bastoner i hela kupén. Din musik låter precis som du vill att den ska göra.

INCONTROL TOUCH OCH TOUCH PRO

InControl är vårt sortiment av avancerad teknik som upprätthåller dina digitala uppkopplingar och tryggt och utan avbrott förbinder dig med din bil när du är någon annanstans.  Dessa system kan kompletteras med olika paket för ökad uppkopplingsbarhet: Connect och Connect Pro.

CONNECT OCH CONNECT PRO

InControl är vårt sortiment av avancerad teknik som upprätthåller dina digitala uppkopplingar och tryggt och utan avbrott förbinder dig med din bil när du är någon annanstans.  Dessa system kan kompletteras med olika paket för ökad uppkopplingsbarhet: Connect och Connect Pro.

PROTECT

Din smartphone fungerar som en portal för anslutning till din Land Rover med hjälp av Protect. Du kan kontrollera bränslenivån på distans, hitta din bil på en full parkering, registrera dina resor och till och med kontrollera att du inte har lämnat ett fönster öppet. Optimised Land Rover Assistance ingår också och kan överföra diagnostik- och positionsinformation till ditt vägassistansföretag om du mot förmodan skulle drabbas av ett haveri. Vid allvarliga incidenter informerar SOS-nödsamtalet räddningstjänsten om var du befinner dig.

SECURE TRACKER

Om någon bryter sig in i din bil eller försöker flytta den utan tillstånd, aktiveras Secure när Protect utlöses. Du varnas och bilen spåras till den position där den kan återbördas av berörda myndigheter. Även om bilen stjäls med dina nycklar kan du meddela spårningstjänstens callcenter med hjälp av Remote-appen.

BAKSÄTESUNDERHÅLLNING

Passagerare där bak kan njuta av individuell underhållning med två 8-tumsskärmar inbyggda i framsätenas nackstöd. Tack vare ett par WhiteFire® digitala hörlurar vardera, ett USB-uttag i andra sätesraden och en särskild fjärrkontroll kan de välja film, musik, spel eller till och med TV.

INNOVATION

INGENIUM-MOTOR

Den nya 4-cylindriga 2,0-liters bensinmotorn Si4 utvecklar antingen 240 hk eller 290 hk och levererar sportigare, mer ekonomiska prestanda. Tack vare variabel ventilstyrning i kombination med variabel kamstyrning uppnås maximal effektivitet, prestanda och bränsleekonomi. Det finns även dieselalternativ på 150 hk, 180 hk och den nya på 240 hk.

LÄTTVIKTSUPPHÄNGNING

Tack vare användningen av aluminium och lättviktsstål reducerar fjäderbenens avancerade hydrauliska återgångsteknik mängden ljud som kommer in i kupén vid stötdämpning. Systemet ser också till att ojämna ytor nästan helt utjämnas, vilket ger en jämnare gång.

PRESTANDA

ADAPTIV DYNAMIK

Adaptive Dynamics ger en optimal balans mellan åkkomfort och kontroll. Systemet övervakar bilens rörelser minst 1000 gånger i sekunden och justerar dämparinställningarna mellan mjukt och hårt i förhållande till din eller vägens input. Detta sker i princip ögonblickligen för att minimera karossens krängningsrörelser, öka kontrollen och säkerställa en stabil, jämn gång. Systemet känner till och med av terrängförhållanden och optimerar dämpningen därefter.

TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) GENOM BROMSNING

Detta system ökar bilens smidighet och stabilitet vid kurvtagning. Systemet övervakar och balanserar hela tiden fördelningen av drivmoment mellan alla hjul för att förbättra grepp och styrning såväl på som utanför vägen. Systemet kan även öka styrningsgraden och minska understyrning genom att applicera bromsen på det kurvinre bakhjulet, så att mer vridmoment tvingas till det kurvyttre hjulet och stabiliteten på så vis ökar.

ECO-LÄGE

Denna funktion ingår som standard. När den aktiveras, prioriteras de mest effektiva fordonsinställningarna, bland annat för automatisk växellåda, Active Driveline samt värme och luftkonditionering, för att minimera bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. ECO-data förser föraren med relevant information via pekskärmen, så att mer ekonomiska körvanor kan anammas.

9-STEGS AUTOMATISK VÄXELLÅDA

Den lätta, kompakta 9-växlade automatiska växellådan ger optimal bränsleekonomi och låga CO2-utsläpp, samtidigt som kontrollen är bättre under förhållanden med dåligt väggrepp. Eller, vid släpvagnskörning, tack vare den specialkonstruerade, extremt låga första växeln. Växellådan är ytterst robust och kompletterar på ett utmärkt sätt bilens kompetens på alla underlag samtidigt som den levererar förfining och effektivitet på exemplariska nivåer.

KOMPETENS

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response tar kompetens till nya höjder. Systemet optimerar bilens motor, växellåda, differentialer och chassi för att maximera körbarhet, komfort och väggrepp oavsett terräng. Välj bara det läge som passar förhållandena: Allmän körning, Gräs/grus/snö, Lera/hjulspår samt Sand. Bilen är alltid trygg och säker att köra.

GRADIENT RELEASE CONTROL (REGLERAD SLÄPPNING AV BROMSKRAFTEN I UTFÖRSLUTNING)

I likhet med Hill Start Assist (motlutsassistent) hindrar detta system bilen från att accelerera för snabbt. Om bilen stannar och startar i en lutning, håller systemet bromsen och släpper den gradvis när du kör iväg.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) arbetar i mycket låga hastigheter (mellan 1,8 km/h och 30 km/h) och hjälper föraren att hålla en jämn hastighet under utmanande förhållanden, så att du kan fokusera på att styra och ta dig förbi hinder. Det gör också att man kan köra iväg jämnt och smidigt, även på underlag med låg friktion som is, snö eller vått gräs.

AKTIV DRIVLINA

Systemet finns som tillval till TD4-motorn med 180 hk samt Si4-motorerna (standard till SD4-motorn med 240 hk) och kan visa sig ovärderligt både på och utanför vägen. I många situationer på vägen kan det koppla ur drivningen till bakhjulen, så att bränsleekonomin förbättras. Om underlaget ändras eller du accelererar kraftigt, kopplar det omärkligt in drivningen igen inom 300 millisekunder. Tack vare en särskild display på pekskärmen känner du alltid att du har kontroll.

HILL DESCENT CONTROL (MEDLUTSASSISTENT)

Land Rovers patenterade Hill Descent Control (HDC) (medlutsassistent) ingår som standard på alla 4WD-modeller. Systemet hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar genom att hålla en jämn hastighet och bromsa enskilda hjul. Det arbetar automatiskt för att sakta ner bilen och hålla hastigheten i förhållande till vald växel och gaspedalens läge.

WADE SENSING

Känn dig säkrare när du korsar en bäck, ett vadställe eller tar dig fram genom översvämningar. Wade Sensing mäter vattendjupet med hjälp av sensorer på undersidan av ytterbackspeglarna och visar information i realtid i förhållande till bilen. Dessa uppgifter och det maximala vadningsdjupet visas på pekskärmen, så att du alltid har korrekt information och kan agera på rätt sätt.

TERRAIN RESPONSE

Terrain Response tar kompetens till nya höjder. Systemet optimerar bilens motor, växellåda, differentialer och chassi för att maximera körbarhet, komfort och väggrepp oavsett terräng. Välj bara det läge som passar förhållandena: Allmän körning, Gräs/grus/snö, Lera/hjulspår samt Sand. Bilen är alltid trygg och säker att köra.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

FILHÅLLNINGSHJÄLP OCH FÖRARÖVERVAKNING

Den här tekniken känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den. Förarövervakningen känner av om du börjar bli dåsig och varnar dig i god tid när du behöver ta en paus.

ADAPTIV FARTHÅLLARE OCH ”KÖ-ASSISTANS”

När du kör på motorvägen eller i långsam trafik hjälper det här systemet att hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon om detta skulle sakta ner eller stanna. När fordonet ökar hastigheten igen gör din Discovery Sport det också.

AUTONOM NÖDBROMSNING

Om en hotande kollision registreras visar systemet en kollisionsvarning framåt, så att du har tid att agera. Om du inte reagerar, aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN MED BACKVARNARE

Den här tekniken varnar dig för fordon som befinner sig i eller snabbt närmar sig din döda vinkel. Det sker med en liten varningslampa i ytterbackspegeln på den aktuella sidan. Med hjälp av både ljud- och ljussignaler varnar backvarnaren dig för faror som närmar sig från sidorna. Så att du vet vad som finns bakom även när sikten är skymd.

PARKERINGSASSISTANS

Vårt parkeringsassistanssystem gör det enkelt att parkera parallellt och vinkelrätt genom att det styr din bil in i ett lämpligt utrymme. Du behöver bara välja rätt växel och reglera din hastighet med hjälp av bromspedalen och gaspedalen. Det här systemet hjälper dig även ut ur utrymmen, vilket gör manövreringen ännu lättare. Grafik och meddelanden hjälper dig under förloppet.

SURROUND-KAMERASYSTEM

Det här systemet ger 360° sikt runt bilen, vilket är till stor hjälp i många olika situationer, såsom parkering vid en trottoarkant och körning i trånga utrymmen eller med släp. Du kan även zooma och panorera så att föremål syns som normalt ligger utanför ditt synfält. Relevant information visas då på pekskärmen.

FILHÅLLNINGSHJÄLP OCH FÖRARÖVERVAKNING

Den här tekniken känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den. Förarövervakningen känner av om du börjar bli dåsig och varnar dig i god tid när du behöver ta en paus.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

UPPVÄRMDA OCH KYLDA FRAMSÄTEN

Uppvärmda och kylda framsäten ser till att alla kan njuta av den temperatur som de har valt - sommar som vinter. Tempererad luft cirkulerar via en fläkt genom kanaler i säteskudden så att ytan värms eller kyls. Varje säte kan justeras individuellt.

HEAD-UP-DISPLAY

Head-up-displayen visar viktiga fordonsdata som hastighet, växelläge och navigeringsanvisningar på vindrutan, så att föraren inte behöver ta blicken från vägen. Systemet är först i världen med holografisk teknik som ger överlägsen färgmättnad, ljusstyrka och kontrast. Föraren kan aktivera och avaktivera funktionen efter behov.

KLIMATANLÄGGNING

Detta system har en luftsensor som övervakar fuktighet, smognivåer och extrema väderförhållanden. Med hjälp av luftutsläpp i hela bilen kan du anpassa temperaturen i kupén efter behov. Oavsett var dina passagerare sitter har de det alltid bekvämt.

HOMELINK®

Gör livet enklare med HomeLink®-systemet. Denna universella sändare kan programmeras för styrning av tre fjärrstyrda system hemma eller på arbetsplatsen, såsom garageportar, grindar eller belysning. Borttappade fjärrkontroller är inte längre ett problem.

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev