TEKNIKER

INNOVATION

INGENIUM-MOTORER

Ingenium är vår egen motor som är konstruerad för suverän prestanda och förfining och effektivitet. TD4 Ingenium-motorn har ett turboaggregat med variabelt munstycke och en högeffektiv vattenkyld laddluftkylare för överlägsen motorrespons. SD4 240 hk högeffekts Ingenium-motor levererar en perfekt kombination av klassledande prestanda och överlägsen körbarhet i låg hastighet.

8-VÄXLAD AUTOMATISK VÄXELLÅDA

Alla bensin- och dieselmotorer i helt nya Discovery är sammankopplade med den avancerade elektroniskt styrda ZF 8-växlade automatlådan, som har fintrimmats av Land Rovers ingenjörer för att kombinera smidig växling med exceptionellt snabb respons. Med åtta tätt placerade utväxlingar blir växlingarna knappt märkbara.

PRESTANDA

PRESTANDA PÅ VÄGEN

Helt nya Discovery har utformats för att en leverera en säker, bekväm och engagerande körupplevelse som gör att kilometrarna passerar i stort sett obemärkt. Det överlägsna åkkomforten förstärks ytterligare genom elektronisk servostyrning, medan Corner Brake Control hjälper till att upprätthålla stabiliteten vid bromsning i kurvor genom att modulera det förargenererade bromstrycket.

LÄTTVIKTSUPPHÄNGNING

Hjulupphängningen, nästan helt tillverkad av lätta aluminiumkomponenter, är helt oberoende, med dubbla tvärlänkar framtill och en avancerad multilänkaxel baktill.


EFFEKTIV TEKNIK

Helt nya Discovery har fått ökad effektivitet tack vare sådana innovationer som intelligent stopp-start-teknik, tillkomsten av vår Ingenium-motor, användning av lättviktsmaterial och förbättrad aerodynamik. Fordon utrustade med elektronisk luftfjädring drar också nytta av hastighetssänkningar där fordonet automatiskt sänks för att minska luftmotståndet under lågfartskörning.

DYNAMISK STABILITETSKONTROLL

Den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) övervakar fordonets dynamiska uppträdande och ingriper om systemet registrerar att bilen inte reagerar på förarens agerande. Det bidrar till att säkerställa att helt nya Discovery levererar en uppkopplad, balanserad och säker körning. Något du kan dra fördel av både på väg och i terräng.

KAPACITET

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Med det toppmoderna systemet All Terrain Progress Control (APTC) kan du ställa in och hålla en jämn hastighet när du kör under utmanande förhållanden. Den fungerar som farthållare när du kör mellan 2 och 30 km/h, vilket hjälper dig till hålla full koncentration på styrningen och hitta rätt väg vid hinder.

WADE SENSING

Med ett klassledande vadningsdjup på upp till 90 cm, kan tillvalsfunktionen Wade Sensing visa sig ovärderlig. Med en funktion som är unik för Land Rover ger sensorer, placerade i backspeglarna, föraren via pekskärmen grafisk realtidsinformation om vattendjupet i förhållande till fordonet, liksom maximal vadningskapacitet.

TERRAIN RESPONSE 2

Våra unika Terrain Response-system gör att föraren kan optimera fordonets motor, växellåda, mittdifferential och chassisystem så att de matchar terrängens krav, genom att välja något av de lätt igenkännbara körlägena. Tillvalssystemet Terrain Response 2* förbättrar detta genom att övervaka körförhållandena och automatiskt välja rätt körläge.

FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA MED TVÅ HASTIGHETER

Med ytterligare en uppsättning lågväxlar, ger detta system dig exakt hastighet och kontroll i de mest krävande situationer. Hjärtat i fördelningsväxellådan med två hastigheter är den elektroniska mittdifferentialen som erbjuder 50:50-uppdelat vridmoment mellan fram- och bakaxeln med möjlighet att i förebyggande syfte låsa axlarna innan hjulen börjar spinna.

ELEKTRONISK LUFTFJÄDRING

En stabil och trygg körning fulländas av den senaste elektroniska luftfjädringen runtom som ger enastående hjulrörelse och balans. Detta system klarar de tuffa utmaningarna och håller helt nya Discovery stabil oavsett hur ojämn terrängen är. För oöverträffad åkkomfort ändras höjden smidigt vid behov.

SLÄPVAGNSKÖRNING

Med en dragkapacitet på upp till 3 500 kg†† är helt nya Discoverys kapacitet betydligt högre än andras. De tillgängliga funktionerna inkluderar en elektriskt utdragbar dragkrok, hjälp för påkoppling och lastning och ett mätsystem för kulbelastning som lyfter släpvagnskörningen till en ny nivå.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

FILHÅLLNINGSHJÄLP MED FÖRARÖVERVAKNING

Filhållningshjälpen känner av om din bil är på väg att oavsiktligt lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den. Förarövervakningen känner av om du börjar bli dåsig och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED KÖ-ASSISTANS

När du kör på motorvägen eller i långsam trafik hjälper det här systemet att hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon om det skulle sakta ner eller stanna, utan att du behöver använda pedalerna. När fordonet framför ökar hastigheten igen gör din helt nya Discovery det också.

AUTONOM NÖDBROMSNING

Om en hotande kollision registreras i hastigheter 5–80 km/h visar systemet en kollisionsvarning framåt, så att du får tid att agera. Om du inte agerar och risken för en kollision kvarstår, aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.

HEAD-UP-DISPLAY

Head-Up Display* är ett tillval för SE, HSE och HSE Luxury som presenterar viktiga fordonsdata som hastighet, växelläge och navigeringsanvisningar (i samverkan med InControl Touch eller InControl Touch Pro Navigation) på vindrutan, utan distraktion eller att du behöver ta blicken från vägen.

*Kräver infraröd reflekterande vindruta

PARKERINGSASSISTANS - PARALLEL PARK, PARKING EXIT, PERPENDICULAR PARK

Detta system gör parallell och vinkelrät parkering enklare än någonsin genom att styra bilen in på en lämplig plats. Du behöver bara välja rätt växel och reglera fordonets hastighet med broms- och gaspedalerna. Park Assist styr också ut från parkeringsplatsen så att du slipper stressen med att läsa av vägledningen på skärmen.

SURROUND-KAMERASYSTEM

Att få en 360° exteriör vy via pekskärmen är en bra hjälp vid olika manövrer, från parkering vid trottoarkant till att ta sig in och ut från trånga platser och korsningar med större lätthet. Du kan känna dig tryggare och kan hantera även de knepigaste platser och situationer.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

ACTIVITY KEY

Tillvalet Activity Key är ett tillval som gör tillvaron ännu enklare. Om du vill slippa ha med dig nyckelfjärrkontrollen kan du ha på dig din Activity Key och använda den för att för att låsa eller låsa upp din Land Rover. Armbandet är robust och helt vattentät så att du kan ägna dig åt en rad aktiviteter.

UPPVÄRMDA SÄTEN

Du kan se fram emot en bekväm körupplevelse året runt med tillvalsmöjligheten med uppvärmda säten i alla tre rader och uppvärmning och kylning av den främre och andra sätesraden. Beroende på ditt val av modell kan både föraren och passageraren ställa in sin temperatur oberoende via pekskärmen.

ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING

Med denna funktion kan du styra bakluckan utifrån utan att fysiskt behöva röra vare sig bilen eller din smart key. Så snart bilens smart key registreras kan bakluckan styras med en svepande fotrörelse under bilen tack vare sensorer placerade på vardera sidan av bakluckan. Du kan även få en eldriven inre baklucka som kan fungera som sittplats eller lastplattform, eller som upprättstående bagagehållare.

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev