TEKNIK I BILEN

INFOTAINMENT

INCONTROL TOUCH

På S- och SE-modellerna tillhandahåller InControl Touch en mängd information och underhållning. Den intuitiva InControl-tekniken kan hjälpa dig att navigera till din destination, strömma din favoritmusik och även spåra ett stulet fordon, något som gör vardagen mer givande, underhållande och bekymmersfri.

 

INCONTROL TOUCH PRO

InControl Touch Pros nästa generation av maskinvara och programvara lyfter helt nya Discoverys uppkopplingsmöjligheter till allra högsta nivå. Den 10-tums HD-pekskärm som monteras i modellerna HSE och HSE Luxury möjliggör snabb, smidig och direkt uppkoppling och information. Den erbjuder rika, engagerande visuella upplevelser och ljudupplevelser för förare och passagerare och det finns också 10 GB minne för lagring av HD-filmer eller cirka 2 000 låtar, samt USB och laddningspunkter.

 

LJUD

Det finns fyra ljudsystem att välja mellan. Land Rover System har sex högtalare, medan den förbättrade versionen har 10. Vi har också samarbetat med MeridianTM för att utveckla två avancerade system för helt nya Discovery. 380 W-versionen har 10 högtalare och 825 W-surroundsystemet har 16 högtalare och en subwoofer.

 

PRO SERVICES OCH WI-FI HOTSPOT

Som en del av Connect Pro, Pro Services och Wi-Fi Hotspot finns en rad anslutna navigationsfunktioner, inklusive trafikinformation i realtid, tillgängliga parkeringar inklusive pris (om tillgängligt) och panoramavy av gatubilder. Med appen Route Planner kan du skicka destinationer direkt från din smartphone till bilen, och även få väg- och kollektivtrafikanvisningar till din slutdestination när du har parkerat.

PROTECT

Med Protect blir SOS nödanrop automatiskt underrättade om du råkar ut för en olycka, eller så kan du kontakta Land Rover Assistance-teamet genom att trycka på en knapp på konsolen i bilen. Protect ger också tillgång till appen Remote Essentials som låter dig fjärrstyra bilen från din smartphone och gör att du kan kontrollera bränslestatus, kupétemperatur och få vägvisning tillbaka till din bil.

FÅ EN OFFERT PÅ DISCOVERY

Be din närmaste återförsäljare om ett personligt erbjudande.JAG VILL HA EN OFFERT

INNOVATION

INGENIUM-MOTORER

Ingenium, vår egenutvecklade motorserie som är konstruerad för suverän prestanda, precision och effektivitet, omfattar nu Si4 Ingenium bensinmotor med 300 hk. Den högeffektiva SD4 Ingenium-motorn på 240 hk levererar den perfekta kombinationen av klassledande prestanda och överlägsen körbarhet på låga varvtal.

8-VÄXLAD AUTOMATISK VÄXELLÅDA

Alla bensin- och dieselmotorer i helt nya Discovery är sammankopplade med den avancerade elektroniskt styrda ZF 8-växlade automatlådan, som har fintrimmats av Land Rovers ingenjörer för att kombinera smidig växling med exceptionellt snabb respons. Med åtta tätt placerade utväxlingar blir växlingarna knappt märkbara.

LAND ROVER IGUIDE

Appen Land Rover iGuide använder den senaste tekniken för förstärkt verklighet för att förklara alla funktioner och reglage man behöver känna till i helt nya Discovery. Den fungerar också som en mobil instruktionsbok, så att du har alltid svar på alla frågor nära till hands.

 

PRESTANDA

Helt nya Discovery har utformats för att en leverera en säker, bekväm och engagerande körupplevelse som gör att kilometrarna passerar i stort sett obemärkt. Det överlägsna åkkomforten förstärks ytterligare genom elektronisk servostyrning, medan Corner Brake Control hjälper till att upprätthålla stabiliteten vid bromsning i kurvor genom att modulera det förargenererade bromstrycket.

 

Hjulupphängningen, nästan helt tillverkad av lätta aluminiumkomponenter, är helt oberoende, med dubbla tvärlänkar framtill och en avancerad multilänkaxel baktill.

 

Den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) övervakar fordonets dynamiska uppträdande och ingriper om systemet registrerar att bilen inte reagerar på förarens agerande. Det bidrar till att säkerställa att helt nya Discovery levererar en uppkopplad, balanserad och säker körning. Något du kan dra fördel av både på väg och i terräng.

 

Helt nya Discovery har fått ökad effektivitet tack vare sådana innovationer som intelligent stopp-start-teknik, tillkomsten av vår Ingenium-motor, användning av lättviktsmaterial och förbättrad aerodynamik. Fordon utrustade med elektronisk luftfjädring drar också nytta av hastighetssänkningar där fordonet automatiskt sänks för att minska luftmotståndet under lågfartskörning.

 

KAPACITET

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Med det toppmoderna systemet All Terrain Progress Control (APTC) kan du ställa in och hålla en jämn hastighet när du kör under utmanande förhållanden. Den fungerar som farthållare när du kör mellan 2 och 30 km/h, vilket hjälper dig till hålla full koncentration på styrningen och hitta rätt väg vid hinder.

WADE SENSING

Med ett klassledande vadningsdjup på upp till 90 cm, kan tillvalsfunktionen Wade Sensing visa sig ovärderlig. Med en funktion som är unik för Land Rover ger sensorer, placerade i backspeglarna, föraren via pekskärmen grafisk realtidsinformation om vattendjupet i förhållande till fordonet, liksom maximal vadningskapacitet.

TERRAIN RESPONSE 2

Våra unika Terrain Response-system gör att föraren kan optimera fordonets motor, växellåda, mittdifferential och chassisystem så att de matchar terrängens krav, genom att välja något av de lätt igenkännbara körlägena. Tillvalssystemet Terrain Response 2* förbättrar detta genom att övervaka körförhållandena och automatiskt välja rätt körläge.

FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA MED TVÅ HASTIGHETER

Med ytterligare en uppsättning lågväxlar, ger detta system dig exakt hastighet och kontroll i de mest krävande situationer. Hjärtat i fördelningsväxellådan med två hastigheter är den elektroniska mittdifferentialen som erbjuder 50:50-uppdelat vridmoment mellan fram- och bakaxeln med möjlighet att i förebyggande syfte låsa axlarna innan hjulen börjar spinna.

ELEKTRONISK LUFTFJÄDRING

En stabil och trygg körning fulländas av den senaste elektroniska luftfjädringen runtom som ger enastående hjulrörelse och balans. Detta system klarar de tuffa utmaningarna och håller helt nya Discovery stabil oavsett hur ojämn terrängen är. För oöverträffad åkkomfort ändras höjden smidigt vid behov.

SLÄPVAGNSKÖRNING

Med en dragkapacitet på upp till 3 500 kg†† är helt nya Discoverys kapacitet betydligt högre än andras. De tillgängliga funktionerna inkluderar en elektriskt utdragbar dragkrok, hjälp för påkoppling och lastning och ett mätsystem för kulbelastning som lyfter släpvagnskörningen till en ny nivå.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

AUTONOM NÖDBROMSNING

Det autonoma nödbromsningssystemet visar en varning om det upptäcker risk för kollision med fordon i hastigheter mellan 5 och 80 km/h, och med fotgängare mellan 5 och 60 km/h.

FILHÅLLNINGSHJÄLP

Filhållningshjälpen känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och applicerar då ett moment i ratten för att uppmana dig att styra tillbaka din Discovery.

PARKERINGSHJÄLP FRAM OCH BAK

Gör det lättare att manövrera. För att du ska kunna parkera säkert i ett trångt utrymme, visar kameror fram och bak sikten från bilen på pekskärmen och skickar även akustiska och visuella varningar.

BACKKAMERA

Ger förbättrad sikt under backmanövrer. Linjer som visar Discovery och hur bilen kommer att röra sig visas på pekskärmen som en hjälp vid parkering eller vid tillkoppling av en släpvagn.

FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE

Farthållaren med hastighetsbegränsare5 håller aktuell hastighet utan att föraren behöva använda gaspedalen, vilket bidrar till att minska trötthet under körningen. Den låter dig ställa in en maxhastighetsgräns.

PARKERINGS-PAKET

DRIVE-PAKET

DRIVER ASSIST-PAKET

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

ACTIVITY KEY

Tillvalet Activity Key är ett tillval som gör tillvaron ännu enklare. Om du vill slippa ha med dig nyckelfjärrkontrollen kan du ha på dig din Activity Key och använda den för att för att låsa eller låsa upp din Land Rover. Armbandet är robust och helt vattentät så att du kan ägna dig åt en rad aktiviteter.

 

INTELLIGENT SÄTESFÄLLNING

Helt nya Discovery erbjuder som tillval en tredje sätesrad med Intelligent Seat Fold, som gör att du kan konfigurera andra och tredje raden sittplatser med hjälp av omkopplare i lastutrymmet eller på huvudpekskärmen.

 

UPPVÄRMDA SÄTEN

Du kan se fram emot en bekväm körupplevelse året runt med tillvalsmöjligheten med uppvärmda säten i alla tre rader och uppvärmning och kylning av den främre och andra sätesraden. Beroende på ditt val av modell kan både föraren och passageraren ställa in sin temperatur oberoende via pekskärmen.

 

ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING

Med denna funktion kan du styra bakluckan utifrån utan att fysiskt behöva röra vare sig bilen eller din smart key. Så snart bilens smart key registreras kan bakluckan styras med en svepande fotrörelse under bilen tack vare sensorer placerade på vardera sidan av bakluckan. Du kan även få en eldriven inre baklucka som kan fungera som sittplats eller lastplattform, eller som upprättstående bagagehållare.

 

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö