INNOVATION SOM TÄNJER PÅ GRÄNSERNA

För ett liv som är mer enastående.

VÅRT MEST DYNAMISKA FJÄDRINGSSYSTEM

Få bättre kontroll över din SV-prestanda.

Konventionella krängningshämmare har ersatts av ett sofistikerat hydrauliskt 6D Dynamics-fjädringssystem som erbjuder nästintill perfekt väghållning samtidigt som vikten reduceras och greppet förbättras. Faktum är att systemet är så pass effektivt att det genererar en sidoacceleration på över 1,1 G med året-runt däck.

Resultatet är den mest engagerande Range Rover Sport-modellen någonsin.

Förutom en viktbesparing på 8 kg jämfört med konventionella krängningshämmare, reagerar det intelligenta fjädringssystemet på olika körstilar vilket ger dig förbättrade köregenskaper som matchar miljön.

Det nya SV-körläget optimerar både styrningen, den åttaväxlade automatlådan och fjädringssystemet samt sänker bilen 15 mm för en optimal dynamisk körupplevelse.

Och eftersom bilen är lägre fördelas vikten jämnare och bromskraften kanaliseras till bakvagnen, vilket ger ännu bättre bromsprestanda.

Du får den suveräna åkkomforten och kapaciteten som du förväntar dig av en Range Rover, minus den styvhet och krängning som är förenat med en sportbil.

VÅRA FÖRSTA 23-TUMS KOLFIBERFÄLGAR

Betydande viktbesparingar, styrka och styvhet. Alla dessa egenskaper genomsyrar de nya 23-tums kolfiberfälgarna och lyfter kördynamiken till en ny nivå. Fälgarna är resultatet av tre års omfattande utveckling och testning och representerar vår outtröttliga jakt på perfektion.

Fälgarna har femdelade ekrar och intrikata lager av kolfiberväv. Detta reducerar vikten med totalt 21 kg jämfört med motsvarande aluminiumfälgar. I slutändan ger dom dig förbättrad prestanda, körkvalitet och bränsleekonomi.


Den överlägsna styrkan och styvheten som den innovativa kolfiberstrukturen och gjutningsprocessen erbjuder innebär också ökad stabilitet. Det är en fälg som tar kördynamiken till en ny nivå och förbättrar körupplevelsen på alla vägunderlag.

Två alternativ med exponerad kolfiberväv finns tillgängliga med en ytfinish som matchar din bils exteriör.

FULLÄNDAD DÄCKKONTROLL

Range Rover Sport SV är den första Range Rover-modellen som är utrustad med olika däckstorlekar, 285 mm fram och 305 mm bak. Detta resulterar i extra stor dragkraft och kontroll.

Köregenskaperna förstärks tack vare Michelin Pilot Sport All Season 4-däck med en unik design. De ger 12 % bättre grepp jämfört med Range Rover Sport SVR med sommardäck.

23-tums Michelin Pilot Sport All Season 4-däck tillverkas enligt Michelins C3M Modular Manufacturing-process för ultimat prestanda. De kvalificerar sig för den helt nya ETRTO-kategorin som innebär att däcken klarar större last vid högre hastigheter.

VÄRLDSLEDANDE BROMSTEKNIK

Range Rover Sport SV har utvecklats i samarbete med Brembo, världsledande inom bromsteknik, och har ett unikt bromssystem med integrerad Power Booster (IPB) för oslagbar bromseffektivitet.


Systemet har utformats med förbättrad motståndskraft mot höga temperaturer och enastående tryckfördelning, vilket förbättrar köregenskaperna och ökar livslängden. Det har sedan kalibrerats av SV-teamet för att ge den mest responsiva pedalkänslan någonsin i en Range Rover.

De 440 mm Brembo-bromsskivorna är de största som någonsin monterats på en serietillverkad Range Rover.

För att garantera hög mekanisk styrka och hållbarhet är varje enskild broms förstärkt med kolfiber och bromsskivornas båda sidor har ett extra keramiskt friktionsskikt. Detta resulterar i en viktminskning på totalt 34 kg jämfört med standard-bromsskivorna Dual-Cast.

Trots den intensiva värmen som uppstod på racingbanan under testning gav det unika korsformiga arrangemanget av de åtta bromskolvarna optimal cirkulation av pedaltrycket och en fadingresistens som överträffar många sportbilars.

Bromsoken kan fås i ett urval av exklusiva SV-färger som passar perfekt med resten av bilens exteriör. Det är ett bromssystem som ser lika dynamiskt ut som det känns.

DEN MEST KRAFTFULLA RANGE ROVERN NÅGONSIN

Upplev den exklusiva SV-prestandan.

Den specialanpassade 4,4-liters V8-turbomotorn med mildhybridteknik levererar 626 hk, 750 Nm och låter dig göra 0-100 km/h på 3,6 sekunder*. Det är helt enkelt den mest effektiva V8 som någonsin monterats i en Range Rover.

Dubbelturbos ger en snabb och responsiv upplevelse redan vid låga varvtal och gör att Range Rover Sport SV kan erbjuda bättre körbarhet, toppfart och effekt än någon tidigare V8 Range Rover.

Varje cylinder har en viktbesparingsteknik som ersätter typiska stålliners med en extremt tunn spray-on metallurgi. Detta minskar vikt och friktion, samtidigt som värmeöverföring och termisk effektivitet förbättras. Valvetronics variabla intag och det dubbla VANOS-ventilmanöversystemet förstärker kamdriften för optimal förbränningsprestanda

I Dynamic-körläget ökar mildhybridsystemet prestandan med hjälp av elektronisk assistans för att ge fordonet den mest responsiva accelerationen.

Range Rover SV låter lika bra som den känns. Det aktiva avgassystemet har elektroniskt styrda tvåstegsventiler som ger en ändamålsenlig, modulerad pulsering vid lättare gaspådrag.

När SV-körläget aktiveras blir mappningen mer prestandaorienterad - vilket gör att avgasventilerna kan vara öppna och förbli öppna oftare. Ökat varvtal och ett mer ihållande luftflöde ger full teatralisk effekt som matchar bilens kraftfulla karaktär.

DET ULTIMATA LJUDET

Känn flödet av din musik fysiskt. Med ett taktilt och mycket mer expansivt register än traditionella högtalare omvandlar SUBPAC™-tekniken i Body and Soul-framsätena musiken till en nyanserad fysisk bas.

SUBPAC™-tekniken, som används av professionella musikartister och kompositörer världen över, kombinerar AI-optimerad programvara med två haptiska förstärkare och fyra inbyggda givare.

Det kompletterar bilens Meridian Signature-ljudsystem med 29 högtalare och är en sann revolution inom fordonsljud.

Body and Soul-framsätena inkluderar sex specialutvecklade Wellness-program som efter biometriska tester har påvisat bland annat minskad stress och förbättrad koncentration hos passagerarna.

Med stöd av intuitiva säkerhetsvarningar ger SV Body and Soul-framsätena den mest uppslukande mediaupplevelsen under varje resa.

FORTSÄTT UTFORSKA

NYA RANGE ROVER SPORT SV

NYA RANGE ROVER SPORT SV

NYA RANGE ROVER SPORT SV Fascinerande, dynamisk och självsäker.
SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

Oöverträffad lyx. Oslagbar prestanda.
RANGE ROVER SPORT-MODELLER

RANGE ROVER SPORT-MODELLER

Se hela modellprogrammet.

*Upp till 800 Nm och 0-100 km/h på 3,6 sek vid användning av kombinerad motor- och MHEV-effekt, Dynamic-körläge, kolfiberfälgar och kolfiberbromsar.