TEKNIK

INFOTAINMENT

MERIDIANTM SURROUNDLJUDSYSTEM

Land Rover har samarbetat med Meridian, ett världsledande företag inom ljudteknik och digital ljudbehandling, för att utveckla avancerade ljudsystem till Range Rover Evoque.  Tillvalet Meridian surroundljudsystem på 825 W med 16 högtalare och en tvåkanals subwoofer ger kristallklara diskanttoner och djupa bastoner i hela kupén.  Din musik låter precis som du vill att den ska göra.

TOUCH OCH TOUCH PRO

InControl är vårt sortiment av avancerad teknik som upprätthåller dina digitala uppkopplingar och förbinder dig tryggt med din bil utan avbrott när du är någon annanstans.  Dessa system kan kompletteras med sina respektive paket för ökad uppkopplingssbarhet:  Connect och Connect Pro.

UTFORSKA INCONTROL

DUBBELVISNING

Systemet med dubbelvisning innebär att föraren och passageraren kan se helt oberoende innehåll på 10-tums pekskärmen. Föraren kan till exempel använda satellitnavigationssystemet medan passageraren kan titta på en DVD eller TV. En uppsättning WhiteFire® digitala trådlösa hörlurar ingår.

CONNECT OCH CONNECT PRO

Dessa extra paket tar din bils uppkopplingsbarhet ännu längre.  InControl Apps förstärker din upplevelse i bilen med hjälp av kompatibla smartphone-appar, bland annat den nya Spotify-appen som ger dig tillgång till över 30 miljoner låtar.  Med pekskärmen kan du dessutom övervaka och samverka med din Range Rover Evoque.  Och med Wi Fi Hotspot och Pro-tjänsterna kan du alltid vara uppkopplad mot omvärlden, allt för att göra livet lättare.

UTFORSKA INCONTROL

 PROTECT

Din smartphone fungerar som en portal för anslutning till din Land Rover med hjälp av Protect. Du kan kontrollera bränslenivån på distans, hitta din bil på en full parkering, registrera dina resor och till och med kontrollera att du inte har lämnat ett fönster öppet. Optimised Land Rover Assistance ingår också och kan överföra diagnostik- och positionsinformation till ditt vägassistansföretag om du mot förmodan skulle drabbas av ett haveri. Vid allvarliga incidenter informerar SOS Emergency-anropet räddningstjänsten om var du befinner dig.

UTFORSKA INCONTROL

PRO SERVICES

Pro-tjänster kan fås som en del av Connect Pro-paketet och ökar infotainmentkapaciteten ytterligare för att ge en ännu rikare och mer uppkopplad upplevelse. Systemet består av en Wi-Fi hotspot och datauppkoppling som möjliggör trafikuppdateringar i realtid, bilder i gatunivå samt online-sökningar. På så vis höjs prestandan hos Touch Pro-systemet ytterligare.

UTFORSKA INCONTROL

INNOVATION

INGENIUM-MOTORER

De senaste tillskotten till vårt avancerade Ingenium-motorprogram är en diesel på 240 hk, två bensinmotorer varav en på 240 hk och en kraftfull 290 hk-variant. Dessa finns jämte dieselvarianterna på 150 hk och 180 hk.  Beroende på drivlina går det att välja mellan 6-växlad manuell och 9-växlad automatisk växellåda. Serviceintervallerna för fyrhjulsdrivna modeller har förlängts till 3300 mil.

LÄTTVIKTSUPPHÄNGNING

Tack vare användningen av aluminium och lättviktsstål reducerar fjäderbenens avancerade hydrauliska återgångsteknik mängden ljud som kommer in i kupén vid stötdämpning.  Systemet ser också till att ojämna ytor nästan helt utjämnas, vilket ger en jämnare gång.

PRESTANDA

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics ger en optimal balans mellan åkkomfort och kontroll. Systemet övervakar bilens rörelser minst 1000 gånger i sekunden och justerar dämparinställningarna mellan mjukt och hårt i förhållande till din eller vägens input. Detta sker i princip ögonblickligen för att minimera karossens krängningsrörelser, öka kontrollen och säkerställa en stabil, jämn gång. Systemet känner till och med av terrängförhållanden och optimerar dämpningen därefter.

TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) GENOM BROMSNING

Detta system ökar bilens smidighet och stabilitet vid kurvtagning. Systemet övervakar och balanserar hela tiden fördelningen av drivmoment mellan alla hjul för att förbättra grepp och styrning såväl på som utanför vägen. Systemet kan även öka styrningsgraden och minska understyrning genom att applicera bromsen på det kurvinre bakhjulet, så att mer vridmoment tvingas till det kurvyttre hjulet och stabiliteten på så vis ökar.

9-VÄXLAD AUTOMATISK VÄXELLÅDA

Den lätta, kompakta 9-växlade automatiska växellådan ger optimal bränsleekonomi och låga CO2-utsläpp, samtidigt som kontrollen är bättre under förhållanden med dåligt väggrepp. Eller, vid släpvagnskörning, tack vare den specialkonstruerade, extremt låga första växeln. Växellådan är ytterst robust och kompletterar på ett utmärkt sätt bilens kompetens på alla underlag samtidigt som den levererar förfining och effektivitet på exemplariska nivåer.

ACTIVE DRIVELINE

Tillval till TD4 180 hk och standard på Si4- och SD4-motorer, kan detta system visa sig ovärderligt både på och utanför vägen. I många situationer på vägen kan det koppla ur drivningen till bakhjulen, så att bränsleekonomin förbättras. Om underlaget ändras eller du accelererar kraftigt, kopplar det omärkligt in drivningen igen inom 300 millisekunder. Tack vare en särskild display på pekskärmen känner du alltid att du har kontroll.

KOMPETENS

FYRHJULSDRIFT (4WD)

Fyrhjulsdrift är en inneboende egenskap i Range Rover Evoque och standard till alla motorer (utom eD4).  Tack vare de isolerade hjälpramarna fram och bak, en styv monocoque-kaross och teknik som det smarta 4WD-systemet kan du ge dig ut i terrängen med större trygghet.

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

All Terrain Progress Control (ATPC) arbetar i mycket låga hastigheter (mellan 1,8 km/h och 30 km/h) och hjälper föraren att hålla en jämn hastighet under utmanande förhållanden, så att du kan fokusera på att styra och ta dig förbi hinder. Det gör också att man kan köra iväg jämnt och smidigt, även på underlag med låg friktion som is, snö eller vått gräs.

TERRAIN RESPONSE

Terrain Respons tar kompetens till nya höjder. Systemet optimerar bilens motor, växellåda, differentialer och chassi för att maximera körbarhet, komfort och väggrepp oavsett terräng. Välj bara det läge som passar förhållandena: Allmän körning, Gräs/grus/snö, Lera & hjulspår samt Sand. Bilen är alltid trygg och säker att köra.

HILL DESCENT CONTROL (MEDLUTSASSISTENT)

Land Rovers patenterade Hill Descent Control (HDC) (medlutsassistent) ingår som standard på alla 4WD-modeller. Systemet hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar genom att hålla en jämn hastighet och bromsa enskilda hjul. Det arbetar automatiskt för att sakta ner bilen och hålla hastigheten i förhållande till vald växel och gaspedalens läge.

WADE SENSING

Känn dig säkrare när du korsar en bäck, ett vadställe eller tar dig fram genom översvämningar. Wade Sensing mäter vattendjupet med hjälp av sensorer på undersidan av ytterbackspeglarna och visar information i realtid i förhållande till bilen. Dessa uppgifter och det maximala vadningsdjupet visas på pekskärmen, så att du alltid har korrekt information och kan agera på rätt sätt.

GRADIENT RELEASE CONTROL

I likhet med Hill Start Assist (motlutsassistenten) hjälper detta system till att hindra bilen från att accelerera för snabbt när den rör sig nedför en backe. Om bilen stannar och startar i en lutning, håller systemet bromsen och släpper den gradvis när du kör iväg.

TERRAIN RESPONSE™

Terrain Response™ tar kompetens till nya höjder. Systemet optimerar bilens motor, växellåda, differentialer och chassi för att maximera körbarhet, komfort och väggrepp oavsett terräng. Välj bara det läge som passar förhållandena: Allmän körning, Gräs/grus/snö, Lera & hjulspår samt Sand. Bilen är alltid trygg och säker att köra.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

PARKERINGSASSISTANS

Vårt parkeringsassistanssystem gör det enkelt att parkera parallellt och vinkelrätt genom att det styr din bil in i ett lämpligt utrymme.  Du behöver bara välja rätt växel och reglera din hastighet med hjälp av bromspedalen och gaspedalen.  Det här systemet hjälper dig även ut ur utrymmen, vilket gör manövreringen ännu lättare.  Grafik och meddelanden hjälper dig under förloppet.

SURROUND-KAMERASYSTEM

Surround-kamerasystemet använder sig av kameror placerade runt bilen för att ge nästan 360° sikt. Det är en hjälp vid parkering och perfekt för mer komplicerad körning, till exempel när man drar ett båt- eller hästsläp. Systemet kan inte bara visa flera olika vyer samtidigt utan dessutom zooma och panorera så att föremål och vinklar syns som normalt ligger utanför synfältet.

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN

Om fordon befinner sig i eller snabbt närmar sig din döda vinkel varnar funktionen Blind Spot Monitor (övervakning av döda vinkeln) dig med hjälp av en liten varningslampa i ytterbackspegeln på den aktuella sidan. Med hjälp av både ljud- och ljussignaler varnar backvarnaren dig för faror som närmar sig från sidorna, så att du vet vad som finns bakom även när sikten är skymd.

FILHÅLLNINGSHJÄLP MED FÖRARÖVERVAKNING

Filhållningshjälpen känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den. Förarövervakningen känner av om du börjar bli dåsig och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.

 

ADAPTIV FARTHÅLLARE

När du kör på motorvägen eller i långsam trafik hjälper det här systemet att hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon om detta skulle sakta ner eller stanna. När fordonet ökar hastigheten igen gör din Range Rover Evoque det också.

VÄGMÄRKESIDENTIFIERING

Vägmärkesidentifieringen håller dig ständigt informerad genom att visa vissa vägmärken på instrumentpanelen där de syns väl, och som en del av head-up-displayen (i förekommande fall). Systemet registrerar hastighetsskyltar (inkl. variabla skyltar monterade ovanför vägbanan) och vägskyltar med tilläggsinformation, till exempel sänkt hastighet vid våt vägbana.

 

FILHÅLLNINGSHJÄLP MED FÖRARÖVERVAKNING

Filhållningshjälpen känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den. Förarövervakningen känner av om du börjar bli dåsig och ger dig en tidig varning när du behöver ta en paus.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING

Med denna funktion kan du styra bakluckan (både öppning och stängning) utifrån utan att behöva fysiskt röra vare sig bilen eller din smart key. Så snart bilens smart key registreras kan bakluckan styras med en svepande fotrörelse under bilen tack vare sensorer placerade på vardera sidan av bakluckan.

HOMELINK®

Gör livet enklare med HomeLink®-systemet. Denna universella sändare kan programmeras för styrning av tre fjärrstyrda system hemma eller på arbetsplatsen, såsom garageportar, grindar eller belysning. Borttappade fjärrkontroller är inte längre ett problem.

 

INSTÄLLBAR KUPÉBELYSNING

Med denna funktion kan du variera färg och styrka på bilens kupébelysning för att anpassa stämningen efter ditt humör. Det finns totalt tio färger, från Ice White till Racing Red.

KLIMATANLÄGGNING

Detta system har en luftsensor som övervakar fuktighet, smognivåer och extrema väderförhållanden. Med hjälp av luftutsläpp i hela bilen kan du anpassa temperaturen i kupén efter behov. Oavsett var dina passagerare sitter har de det alltid bekvämt.

Det är inte säkert att all teknik och alla funktioner kan fås till varje modell eller på alla marknader. Vissa funktioner är tillval och varje fordonsspecifikation varierar beroende på vilken modell som väljs. Kontakta din närmaste Land Rover-återförsäljare för mer information. 

*WhiteFire® är ett registrerat varumärke som tillhör Unwired Technology LLC och all användning av sådana märken av Land Rover sker med tillstånd från licens.

 

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev