DESIGN

/

TEKNIK

INFOTAINMENT

Range Rover Evoque är standardutrustad med vårt InControl-infotainmentsystem Touch Pro, som tillhandahåller en stor mängd information och underhållning. Det förbinder både dig och din bil sömlöst med omvärlden. 

INNOVATION

ClearSight inre backspegel5 och ClearSight Ground View6 är båda helt nya för Land Rover. De ger fri sikt där vyn normalt skyms och bidrar på så vis till ökad trygghet vid körning i terräng eller i utmanande situationer i stadstrafik. 

PÅ VÄGEN

Den perfekta balansen mellan smidig kompetens och förfining på vägen gör Range Rover Evoque till ett nöje att köra. Tack vare en rad tekniska funktioner, bland annat Active Driveline7 och Adaptive Dynamics8, bjuder Range Rover Evoque på enastående körupplevelser oavsett underlag eller andra förhållanden. 

I TERRÄNG

I Range Rover Evoque kombineras förfining med terrängegenskaper, vilket gör det enkelt att hantera svåra körförhållanden med hjälp av Terrain Response 2*, Wade Sensing9 och Hill Descent Control (medlutsassistent)4

FÖRARASSISTANSSYSTEM

Det finns en uppsjö av tekniska funktioner antingen som standard, som tillval eller som del av ett paket för att hjälpa dig med allt från att tackla stadstrafik till att öka säkerheten. Varje funktion är utvecklad och konstruerad för att förhöja din glädje med Range Rover Evoque.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

Inuti Range Rover Evoque finns nya säten och en rad olika material som bland annat narvat läder, Windsor-läder, exklusiva ullblandningar från Kvadrat, Dinamica® mockatyg samt tyg med eukalyptusfibrer. Säten kan även fås med elektrisk inställning, minne, uppvärmning, kylning och massage.  

TILLBEHÖR

Utrusta dig för att få ut det mesta av varje dag

KOMPETENS

MÅNGSIDIGHET

PRESTANDA

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

SMART-INSTÄLLNINGAR

Med hjälp av en kombination av nyckelfjärrkontrollen och din smartphone kan Range Rover Evoque känna igen dig och komma ihåg ett antal inställningar. Med inlärningsfunktionen kan Smart Settings10 även lära sig och automatisera dina inställningar baserat på dina vanor och rutiner. 

SÄKERHET

ISOFIX

Placerade bak i Range Rover Evoque. ISOFIX-fästen säkerställer en stark koppling mellan barnstolen och bilen för ökad säkerhet. 

KROCKKUDDAR

Range Rover Evoques omfattande krockkuddssystem för förare, passagerare och fotgängare ger utmärkt skydd för alla som åker i bilen. 

DYNAMISK STABILITETSKONTROLL

Systemet reducerar motorns vridmoment och utför riktade bromsingrepp på enskilda hjul för att korrigera bilens rörelseriktning genom att motverka understyrning eller överstyrning. 

KÖRSYSTEM

Range Rover Evoque använder sig av den senaste säkerhetstekniken, bland annat elektronisk bromskraftsfördelning som automatiskt varierar bromskraften till vardera axel för att förkorta bromssträckan, samtidigt som bilens stabilitet och styrförmåga bibehålls. 

NÖDBROMSASSISTENT

Nödbromsassistenten känner av när du trampar snabbt på bromspedalen men utan tillräcklig kraft för att maximal bromsprestanda ska erhållas. Systemet höjer bromstrycket för att se till att du stannar i tid. Bilens varningsblinkers aktiveras automatiskt under nödbromsning. 

NÖDBROMSNING I HÖG HASTIGHET

Systemet för nödbromsning i hög hastighet12 upptäcker om det föreligger risk för frontalkollision med ett annat fordon och varnar då föraren med en uppmaning om att bromsa. Om föraren inte reagerar bromsar Range Rover Evoque för att mildra effekten av en eventuell kollision. 

TILLBEHÖR

Utrusta dig för att få ut det mesta av varje dag

HÅLLBARHET

PREMIUMTYGER

Ansvarsfull anskaffning av sätesmaterial, bland annat tyg med eukalyptusfibrer. Säten med exklusiva tyger och mocka, bland annat tyg från Kvadrat och Dinamica®-mocka som tillverkas av återvunna polyesterfibrer och plaster. 

MILDHYBRIDTEKNIK

MHEV13 är ett mildhybridsystem som tar tillvara på och lagrar energi som normalt går förlorad när ett fordon retarderar. Energin återförs sedan på ett smart sätt för att hjälpa motorn maximera effektivitet. Systemet omfattar en utökad stopp/start-funktion som gör att motorn kan stängas av medan bilen retarderar. 

HÅLLBART DESIGNAD

I utvecklingsprocessen för Range Rover Evoque ingick en fullständig livscykelanalys, och bilen har konstruerats så att den är återvinningsbar till 85 procent och återanvändbar till 95 procent i slutet av sin livscykel. Återvunna material har använts överallt i Range Rover Evoque där det har varit möjligt. 


1 Finns endast med Adaptive Dynamics. Finns ej till D150. 2 Finns endast med automatisk höjdreglering av strålkastare. 3 Specifikationer som beskrivs som unika eller exklusiva för Range Rover Evoque First Edition kan vara tillgängliga separat eller i kombination för andra och efterföljande årsmodeller. 4Endast automatisk växellåda. 5 Kunder med varifokala eller bifokala linser kan uppleva problem med att vänja sig vid spegelns digitala läge. Spegelns normala läge kan dock alltid användas. 6 Finns som del av 360° surroundkameran. Finns endast med automatiskt avbländande, elektriskt infällbara och uppvärmda ytterbackspeglar med närmandebelysning. 7 Endast motorerna D240 och P300. 8 Finns ej till D150. 9 Endast automatisk växellåda. Finns endast med 360° surroundkamera, automatiskt avbländande, elektriskt infällbara och uppvärmda ytterbackspeglar med närmandebelysning samt Drive-paket eller Driver Assist-paket. 10 Finns endast som del av Connect Pro. 11Finns endast med eluttagspaket 2. 12 Endast automatisk växellåda. Finns med Drive-paket och Driver Assist-paket. 13 Endast automatisk växellåda. Marknadsberoende.  

*Endast automatisk växellåda.  

Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd.  

Funktioner, tillval och tillgänglighet för InControl är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Land Rover-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor. Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, är föremål för mjukvaruuppgraderingar, versionskontroll och annat beroende på tillval. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksanslutning kan inte garanteras på alla platser. InControl Apps och Remote-appen måste laddas ner från Apple/Play Store. All utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett för dem säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen. 

 

 

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev