TEKNIK

INNOVATION OCH PRESTANDA

ADAPTIVE DYNAMICS

Detta system ger en perfekt balans mellan åkkomfort och kontroll genom ständigt varierande dämparinställningar. Det övervakar bilens rörelser upp till 500 gånger i sekunden och reagerar på förarens inputs och vägförhållandena för att göra körningen bekväm och stabil.

BOKA PROVKÖRNING

TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING)

Detta system ökar bilens smidighet och stabilitet vid kurvtagning. Systemet övervakar och balanserar hela tiden fördelningen av drivmoment mellan alla hjul för att förbättra grepp och styrning såväl på som utanför vägen. Det kan även hjälpa bilens instyrning och minska understyrning.

BOKA PROVKÖRNING

DYNAMIC-LÄGE

När det väljs med Terrain Response 2, finjusterar Dynamic-läget fjädringen så att karossrörelserna dämpas ytterligare och köregenskaperna blir ännu vassare och responsen mer direkt, vilket sammantaget resulterar i en sportigare körupplevelse.

BOKA PROVKÖRNING

DYNAMIC RESPONSE

Det senaste tvåkanalssystemet är standard och kan styra fram- och bakaxeln individuellt, vilket innebär att det kan justeras för att ge större smidighet i låg hastighet och ökad stabilitet i hög hastighet.

BOKA PROVKÖRNING

KAROSS HELT I ALUMINIUM

Range Rover Sports självbärande kaross helt i aluminium är lättare, starkare och mer hållbar, och den är först i sitt slag i segmentet. Karossens styrka koncentreras till just de punkter där belastningarna är som störst, och denna innovativa konstruktion ger enastående styvhet och förfining. Den klarar också samma påverkan vid terrängkörning som alla Land Rovers.

BOKA PROVKÖRNING

KOMPETENS

2-STEGAD FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA

Med detta tillval kan man välja mellan hög och låg utväxling för exceptionell flexibilitet både på och utanför vägen. Med låg utväxling garanteras kontrollerad utförskörning på förrädiskt underlag, medan hög utväxling är idealisk vid körning på öppen väg.

TERRAIN RESPONSE 2

Systemet Terrain Response 2 (tillval) övervakar underlaget och väljer automatiskt det körläge som ger bästa möjliga inställning av chassi och drivlina för körförhållandena.

HJULUPPHÄNGNING

Range Rover Sport har ett elektroniskt luftfjädringssystem* som ger överlägsen komfort på vägen och automatiskt växlar mellan två körhöjder vid terrängkörning för att säkerställa stabilitet även under de tuffaste förhållanden. 

*SD4-motorn har spiralfjädring.

LOW-TRACTION LAUNCH

Med den här funktionen kan du starta mjukt och smidigt även på lurigt underlag med låg friktion som is eller vått gräs.

DYNAMISK STABILITETSKONTROLL

Den dynamiska stabilitetskontrollen känner av understyrning och justerar bromsar och motoreffekt så att din bil alltid följer rätt spår genom kurvor.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Du kan ställa in en hastighet på 2–30 km/h och hålla den utan att vidröra gaspedalen, så att du kan koncentrera dig helt på att styra mellan eventuella hinder.

TERRAIN RESPONSE 2

Systemet Terrain Response 2 (tillval) övervakar underlaget och väljer automatiskt det körläge som ger bästa möjliga inställning av chassi och drivlina för körförhållandena.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

PARKERINGSASSISTANS 360°

När du backar in i ett trångt utrymme aktiveras automatiskt sensorer runt bilen. När du parkerar visar pekskärmen en bild av bilen ovanifrån och ljudsignaler informerar dig om hur nära du är eventuella hinder.

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED "KÖ-ASSISTANS" OCH SMART NÖDBROMSNING

När du kör på motorvägen eller i långsam trafik hjälper det här systemet dig att hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon om detta skulle sakta ner eller stanna. När fordonet ökar hastigheten igen gör din Range Rover Sport det också.

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN MED BACKVARNARE

Om fordon befinner sig i eller snabbt närmar sig din döda vinkel varnar funktionen övervakning av döda vinkeln dig med hjälp av en liten varningslampa i ytterbackspegeln på den aktuella sidan. Backvarnaren varnar dig för faror som närmar sig från sidorna.

AUTONOM NÖDBROMSNING

Om en hotande kollision registreras i måttliga hastigheter visar systemet en kollisionsvarning framåt, så att du har tid att agera. Om du inte reagerar, aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.

FILHÅLLNINGSHJÄLP OCH FÖRARÖVERVAKNING

Den här tekniken känner av om din bil är på väg att oavsiktligen lämna sitt körfält och styr då mjukt tillbaka den. Förarövervakningen upptäcker fordonsrörelser som tyder på dåsighet och uppmanar dig att ta en paus.

PARKERINGSASSISTANS

Det här systemet gör det enkelt att parkera parallellt och vinkelrätt genom att det styr din bil in i och ut ur ett lämpligt utrymme. Du behöver bara välja rätt växel och reglera din hastighet med hjälp av bromspedalen och gaspedalen.

BACKKAMERA

För att underlätta parkering i trånga utrymmen läggs linjer ovanpå bilden av utrymmet bakom bilen som visas på din pekskärm. Linjerna visar bilens ytterkonturer och hur bilen kommer att röra sig.

SURROUND-KAMERASYSTEM

Med en 360° exteriör vy via pekskärmen hjälper den här utrustningen dig vid olika manövrer, från parkering vid en trottoarkant till att ta dig in i och ut ur trånga utrymmen och korsningar.

ADVANCED TOW ASSIST

Med den här tekniken kan du styra släpvagnens rörelseriktning när du backar. Med hjälp av Terrain Response 2-vredet sköter man med det här tillvalet bilens styrning för att uppnå önskad rörelseriktning hos släpvagnen. På pekskärmen kan föraren se statusinformation, bland annat aktuell och önskad rörelseriktning hos släpvagnen.

PARKERINGSASSISTANS 360°

När du backar in i ett trångt utrymme aktiveras automatiskt sensorer runt bilen. När du parkerar visar pekskärmen en bild av bilen ovanifrån och ljudsignaler informerar dig om hur nära du är eventuella hinder.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

 ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING 

Med denna funktion kan du öppna eller stänga bakluckan utan att behöva röra bilen. Systemet styrs elektroniskt och har två sensorer på vardera sida av bilen. Du behöver bara röra foten under någon av sensorerna för att aktivera funktionen.

BYGG DIN BIL

AUTOMATIC ACCESS HEIGHT (AUTOMATISK INSTEGSHÖJD)

Med denna funktion sänks bilen med precision upp till 50 mm för att du lättare ska komma i och ur när den är parkerad. Monteras endast med elektronisk luftfjädring.

BYGG DIN BIL

SOFT DOOR CLOSE

För extra bekvämlighet omfattar den här funktionen elektrisk stängning på alla dörrar. Detta innebär att de sista 6 mm av dörrens rörelse kan styras så att både fram- och bakdörrarna stängs mjukt.

BYGG DIN BIL

FJÄRRSTYRD PARKERINGSVÄRME MED TIDSINSTÄLLD KLIMATANLÄGGNING 

Det här innovativa systemet gör att bilen kan värmas upp eller ventileras i förväg via en fjärrkontroll och ett sjudagarstidur. Du kan alltid vara säker på att kupén håller rätt temperatur innan du sätter dig i den.

BYGG DIN BIL

HEAD UP-DISPLAY

Detta tillval visar viktig information som hastighet, navigation och växelläge på vindrutan, så att du aldrig behöver ta blicken från vägen. Det använder sig av lasrar för att undvika oskärpa och kan konfigureras efter dina önskemål. Vägmärkesidentifieringen arbetar tillsammans med head up-displayen. Den här funktionen registrerar växlande hastighetsbegränsningar och håller dig ständigt informerad genom att visa viktiga vägmärken på instrumentpanelen och på vindrutan.

BYGG DIN BIL

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev