TEKNIKER I NYA RANGE ROVER SPORT

INFOTAINMENT

RATT

På ratten sitter unika multifunktionsknappar som är dolda tills de tänds, vilket innebär att antalet reglage i kupén minskar och ger ett elegantare intryck.   Utrustning som används ofta, t.ex. media och telefon, kan nu styras helt från de nya rattreglagen i kombination med den interaktiva förardisplayen.

 

BAKSÄTESUNDERHÅLLNING

Systemet för baksätesunderhållning (tillval) har två 8-tums bildskärmar inbyggd i vardera nackstöd eller 10-tums högupplösta och rörliga pekskärmar monterade på sätena. Båda systemen har ett par WhiteFire® digitala trådlösa hörlurar, HDMI, Mobile High-Definition-länk och USB-anslutningar.

 

RÖSTSTYRNING

InControls röstigenkänningssystem förstår talade instruktioner så att du kan interagera med din bil och dina appar, för att ringa ett samtal eller välja ett musikspår, utan att det stör din koncentration på vägen framför.

 

INCONTROL-APPAR

InControl Apps presenterar en uppsättning fordonsoptimerade, interaktiva appar som möjliggör media-streaming, moln- och platsbaserade tjänster med mera  - via en USB-port.

PRO SERVICES

Pro Services ger dig allt från information baserad på trafikflöde i realtid till dörr-till-dörr-navigation.

PROTECT

Använd Protect för att registrera dina resor, kontrollera bränslenivån, att lätt hitta din bil på en parkering och för att se att du inte har lämnat ett fönster öppet. Optimerad Land Rover-assistans ingår.

INNOVATION

PLUG-IN HYBRID (PHEV)

Med komprmisslös kapabilitet, prestanda och utseende drivs denna laddhybridbil (PHEV) med vår mest innovativa drivlina hittills, och CO₂-utsläppet är från 64g/km.

KAROSS HELT I ALUMINIUM

Lättare, starkare och miljömedveten. Den innovativa självbärande karossen levererar enastående styvhet och finess och klarar också samma påverkan vid terrängkörning som alla Land Rovers.

IGUIDE (kommer snart)

Appen Land Rover iGuide använder den senaste tekniken för förstärkt verklighet för att förklara alla funktioner och reglage man behöver känna till i bilen. Den fungerar också som en mobil instruktionsbok, så att du har alltid svar på alla frågor nära till hands.

TILLBEHÖR

Utrusta dig för att få ut det mesta av varje dag

PRESTANDA

ELEKTRONISK AKTIV DIFFERENTIAL MED TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) GENOM BROMSNING

Torque vectoring (momentstyrning) ger bättre respons och med kontroll vid kurvtagning samt tryggare vägegenskaper även i de snävaste kurvor. Den elektroniska differentialen och bilens bromssystem balanserar konstant fördelningen av motorns vridmoment mellan de fyra hjulen under kurvtagning.

 

DYNAMISK STABILITETSKONTROLL

Den övervakar det dynamiska uppträdandet och ingriper för att maximera bilens stabilitet. DSC reducerar motorns vridmoment och/eller ansätter lämplig bromskraft för att korrigera bilens rörelseriktning.

 

HASTIGHETSSÄNKNING

Hastighetssänkningssystemet* använder den elektroniska luftfjädringen till att reducera luftmotståndet och bränsleförbrukningen genom att sänka bilen 15 mm från normal körhöjd då hastigheten når 105 km/h

*Kan inte fås med spiralfjädring.
 

DYNAMIC-PROGRAMMET

Fordon med Terrain Response 2 och elektronisk aktiv differential med momentstyrning får ytterligare en inställning: Dynamic-programmet, där fjädringen finjusteras och ger ännu vassare karosskontroll och snabbare respons.

KOMPETENS

ADVANCED TOW ASSIST

Advanced Tow Assist (tillval) gör att du kan styra släpvagnens rörelseriktning vid backning med hjälp av Terrain Response 2-vredet. Detta system övervakar bilens styrning för att uppnå önskad rörelseriktning hos släpvagnen.

 

LOW TRACTION LAUNCH (STARTHJÄLP VID DÅLIGT VÄGGREPP)

Low Traction Launch ger optimal momentstyrning när du kör iväg från stillastående och förbättrar kapabiliteten under hala förhållanden så som vått gräs, snö och is.

 

2-STEGAD FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA

Fler lågväxlar kan vara ovärderligt under utmanande förhållanden så som i branta uppför- eller nedförslutningar, under terrängkörning eller bärgning/körning med släp. Momentfördelaren med två uppsättningar växlar ger detta system dig exakt hastighet och kontroll i de mest krävande situationer.

 

HILL DESCENT CONTROL (MEDLUTSASSISTENT)

Land Rovers patenterade Hill Descent Control (HDC) (medlutsassistent) ingår som standard. Den hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar. Detta sker genom att systemet håller en jämn hastighet och bromsar enskilda hjul.

 

STANDARD FÖRARASSISTANSSYSTEM

NÖDBROMSNING

Systemet med nödbromsning kan förhindra kollisioner med andra fordon eller fotgängare. Om en hotande kollision registreras visas en varning så att föraren kan reagera. Om ingen åtgärd vidtas aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.

FILBYTESVARNING

Detta bidrar till att göra långa resor mycket säkrare. Körfältsassistenten känner av om din bil oavsiktligen är på väg att lämna sitt körfält och varnar dig visuellt och med hjälp av en vibration i ratten.

PARKERINGSHJÄLP FRAM OCH BAK

Gör det enklare att parkera i trånga utrymmen. När du lägger i backväxeln aktiveras sensorer i stötfångaren bak. När du sedan manövrerar fordonet anger pekskärmen och ljudsignalen hur nära du är till olika hinder.

FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE

Farthållaren och hastighetsbegränsaren håller aktuell hastighet utan att föraren behöva använda gaspedalen, vilket bidrar till att minska trötthet under körningen. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighetsgräns.

DRIVER ASSIST-PAKET

/

TILLVALSPAKET

DRIVE

Drive-paket (tillval) erbjuder en rad funktioner som håller dig säker och informerad, inklusive trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln, vägskyltsavläsare och adaptiv hastighetsbegränsare.

DRIVE PRO

Utöver tekniken som ingår i Drive-paketet innehåller Drive Pro-paketet körfältsassistent, döda vinkeln assistent, adaptiv farthållare med ”kö-assistans” samt smart nödbromsning.

PARKERING

Innehåller 360-graders parkeringshjälp och backkamera för att ge dig full kontroll när du manövrerar bilen i trånga utrymmen. Clear Exit Monitor varnar passagerare i baksätet om andra fordon är nära när de lämnar bilen.

PARK PRO

Utöver tekniken i Park-paketet, har Park Pro-paketet dessutom parkeringshjälp som gör det enklare än någonsin att fickparkera genom att den styr din bil in i ett lämpligt utrymme.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

UPPVÄRMDA OCH KYLDA SÄTEN

Som tillval finns uppvärmning och kylning för framsätena och baksätetför att säkerställa optimal komfort oavsett temperatur.

UPPKOPPLINGSBARHET

Range Rover Sport kan fås med två eluttag och fem USB-portar på olika ställen i bilen. Oavsett var du och dina passagerare befinner er kan alla i bilen se och lyssna på underhållning och hålla sina enheter laddade.

INSTÄLLBAR KUPÉBELYSNING

Tillvalet konfigurerbar kupébelysning låter dig variera färg och styrka för att anpassa stämningen efter ditt humör. Välj bland tio färger via pekskärmen.

FJÄRRSTYRD PARKERINGSVÄRME MED TIDSINSTÄLLD KLIMATANLÄGGNING

Det här systemet gör att bilen kan värmas upp eller ventileras i förväg via en fjärrkontroll och en sjudagarstimer. Du kan alltid vara säker på att kupén håller rätt temperatur innan du sätter dig i den.

ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING

Med denna funktion kan du öppna eller stänga bakluckan utan att behöva röra bilen. Systemet styrs elektroniskt och har två sensorer på vardera sida av bilen. Du behöver bara röra foten under någon av sensorerna för att aktivera funktionen.

MJUK DÖRRSTÄNGNING

Range Rover Sport kan fås med elektrisk låsning på alla dörrar. Detta innebär att de sista 6 mm av dörrens rörelse kan styras så att både fram- och bakdörrarna stängs mjukt.

TILLBEHÖR

Utrusta dig för att få ut det mesta av varje dag

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö