DESIGN

/
/
/

TILLGÄNGLIG TEKNIK

INFOTAINMENT

Det nya InControl-infotainmentsystemet, Touch Pro Duo, är unikt för Land Rover och ser ut och fungerar som inget annat system. Det tillhandahåller en stor mängd information och underhållning och har ytterst intuitiv och avancerad teknik inbyggd för att du ska kunna få ut det mesta av din resa.

INNOVATION

Range Rover Velar bjuder på en effektiv, förfinad och lyhörd körupplevelse tack vare det avancerade utbudet av V6- och 4-cylindriga Ingenium-motorer. Med sin lättviktsarkitektur i aluminium är den byggd för att leva upp till en mer livscykelinriktad filosofi, med fler återvunna material, mindre utsläpp och lägre bränsleförbrukning.

PRESTANDA PÅ VÄGEN

Trygg, bekväm och synnerligen njutbar att köra. Innovationer som Adaptive Dynamics och elektronisk luftfjädring sväljer ojämnheter så att väghållning och åkkomfort ökar. Range Rover Velar har smidiga, lyhörda och finkänsliga köregenskaper som garanterar säker kurvtagning med återkoppling till föraren.

TERRÄNGKOMPETENS

För att kunna köras tryggt över olika typer av terräng har Range Rover Velar Hill Descent Control (medlutsassistent) som standard tillsammans med tillvalet Terrain Response 2. Samtidigt som ett urval av smarta, permanenta Land Rover fyrhjulsdriftsystem (4WD) ger oöverträffad kompetens i alla väder och på alla underlag.

FÖRARASSISTANSSYSTEM

Range Rover Velar har en mängd förarassistanssystem både som standard och som tillval för att öka körupplevelsen. Tack vare ytterst innovativt tänkande, teknikkunnande och fordonsteknik hjälper dessa funktioner dig att med lätthet hantera de flesta trafiksituationer på gator och motorvägar, även nattetid.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

Fantastiskt utformade sätesalternativ med bland annat Luxtec och mocka, perforerat Windsor-läder eller premiumtyg och mocka. Klimatstyrda framsäten med minne och uppvärmda fällbara baksäten finns också.

TERRAIN RESPONSE

Med hjälp av våra unika Terrain Response-system kan föraren genom att välja något av de lätt identifierbara körlägena optimera fordonets motor, växellåda, mittdifferential och chassisystem så att de matchar terrängens krav. Tillvalssystemet Terrain Response 2 går ett steg längre genom att övervaka körförhållandena och automatiskt välja rätt system för

PRESTANDA

KOMPETENS

MÅNGSIDIGHET

/

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

PREMIUMTYGER

PREMIUMTYGER

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

I samarbete med världsberömda designers och hantverksfolk på Kvadrat kan slitstarka ullblandningar och mockamaterial väljas i olika färgriktningar som ett alternativ till läder. Dessa moderna och vackert skapade tyger finns till alla modeller.

SÄKERHET

5 EURO NCAP-STJERNER

Range Rover Velar har fået tildelt de maksimale fem stjerner af Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), der sørger for sikrere biler. Det lette, stive og ekstremt stærke karrosseri med en stor andel af aluminium er grundlaget for de fem Euro NCAP-stjerner.    

ISOFIX

Tack vare ISOFIX-fästen i baksätena på Range Rover Velar är det lätt att installera barnstolar. De säkerställer också en stark koppling mellan barnstolen och bilen för ökad säkerhet.

KROCKKUDDAR

Range Rover Velar har ett heltäckande system med sex förar- och passagerarkrockkuddar som ger utmärkt skydd åt alla åkande i bilen.

SPORTIG UPPHÖJD KÖRPOSITION

Den sportiga upphöjda körpositionen i Range Rover Velar bidrar till en tryggare, mer engagerad körning. Tack vare den upphöjda positionen har du bättre sikt, vilket bidrar till ökad säkerhet och trygghet.

KÖRSYSTEM

Range Rover Velar använder sig av den senaste säkerhetstekniken, bland annat elektronisk antispinnkontroll (ETC) som optimerar väggreppet samt elektronisk bromskraftsfördelning som automatiskt varierar bromskraften till vardera axel för att förkorta bromssträckan.

NÖDBROMSASSISTENT

Nödbromsassistenten känner av när du trampar snabbt på bromspedalen men utan tillräcklig kraft för att maximala bromsprestanda ska erhållas. Systemet höjer därför bromstrycket med hjälp av ABS-pumpen för att se till att du stannar i tid.

TERRAIN RESPONSE

Med hjälp av våra unika Terrain Response-system, som är standard på Range Rover Velar-modellerna, kan föraren genom att välja något av de lätt identifierbara körlägena optimera fordonets motor, växellåda, mittdifferential och chassisystem så att de matchar terrängens krav. Med tillvalet Terrain Response 2 tas det prisbelönta systemets kompetens till nya nivåer. Detta alternativ har en automatisk inställning som övervakar aktuella körförhållanden och systematiskt väljer den lämpligaste terränginställningen.

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev