TEKNIK

INFOTAINMENT

Med Touch Pro Duo, vårt nya standardpekskärmssystem med dubbelvisning, kan användaren titta på och använda flera funktioner samtidigt. På så vis kan systemet användas mer effektivt samtidigt som all viktig information är synlig. Du kan exempelvis använda navigationssystemet på den övre skärmen medan underhållningsmedia spelas på den nedre skärmen.

De unika knapparna på ratten är dolda tills de tänds, vilket innebär att antalet reglage i kupén minskas. Med dessa kapacitiva knappar styrs en rad funktioner som du vill att bilen ska utföra. Utrustning som används ofta, t.ex. media och telefon, kan nu styras helt från de nya rattreglagen i kombination med den interaktiva förardisplayen. Detta bidrar till att föraren distraheras mindre.

Med sin extremt skarpa upplösning som ger mjuka kurvor och tydliga kanter har detta system en högupplöst 12,3-tums interaktiv förardisplay som tillval. Direkt från displayen kan du styra dina media, ringa och ta emot telefonsamtal och välja funktioner för din valda vy. Du kan välja mellan tre olika vyer: Dual Dial, Single Dial eller Extended.

Detta tillvalssystem har två 8-tumsskärmar i nackstöden och kan spela filmer och visa TV-kanaler, inklusive digitala. Vardera skärm styrs individuellt. Systemet har två USB 3.0-portar, en HDMI och MHL (Mobile High-Definition Link) som stöder de flesta smartphones, surfplattor eller andra enheter. Två par WhiteFire®-kopplade hörlurar och trådlös fjärrkontroll ingår också.

Med InControl-funktionerna utökas anslutningsbarhet och infotainment i Range Rover Velar, med möjlighet att lägga till Connect Pros tjänster, teknik och appar som ger dig och dina passagerar uppkoppling och bekvämlighet i toppklass. Funktionerna inkluderar InControl-apparna Remote Premium och Pro Services, inklusive Wi-Fi-hotspot.

Remote är en app med flera funktioner med vars hjälp du kan övervaka och kommunicera med Range Rover Velar från din smartphone eller smart watch*. Fjärrstarta motorn** för att förbereda klimatet i kupén, lås och lås upp bilen, hitta din Range Rover Velar på en karta eller med hjälp av pip- och blinkfunktionen samt spara dina resor – allt via appen.

*Endast kompatibla enheter
**Endast med tillvalet tidsinställd klimatanläggning med fjärrstyrning

INNOVATION

INGENIUM-MOTORER

Ingenium är Land Rovers allra senaste generation av motorer helt i aluminium. De är lättare, bränsleeffektivare och starkare än sina föregångare och använder spjutspetsinnovationer, t.ex. variabel insugsventilinställning, för att förbättra prestanda, bränsleekonomi samt bidra till minskade CO2-utsläpp.

LÄTTVIKTSARKITEKTUR I ALUMINIUM

Range Rover Velar har en aluminiumkaross som är utformad för optimal säkerhet, styrka och högre effektivitet. Sidor i höghållfasta legeringar och stötupptagande plåtar med hög densitet har integrerats med en dynamisk stabiliserande ram bak för att sänka bilens vikt utan att kompromissa med säkerheten.

LAND ROVER IGUIDE

Appen Land Rover iGuide använder den senaste tekniken för förstärkt verklighet för att förklara alla funktioner och reglage som du behöver känna till i din Range Rover Velar. Den fungerar också som en mobil instruktionsbok, så att du alltid har svar på eventuella frågor nära till hands.

PRESTANDA

Torque vectoring (momentstyrning) via bromsning ger kontrollerad kurvtagning med bra gensvar. Systemet samverkar med Intelligent Driveline Dynamics. Tillsammans styr de fördelningen av motorns vridmoment till de fyra hjulen så att bilen känns balanserad och stabil.

Detta system ger en jämn åkkomfort och optimal kontroll genom övervakning av kaross- och rattrörelser upp till 500 gånger i sekunden. Det reagerar på input från föraren och vägen genom att kontinuerligt variera stötdämparnas inställning mellan mjuka och hårda ytterligheter.

Den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) övervakar fordonets dynamiska uppträdande och ingriper om systemet registrerar att bilen inte reagerar på förarens input. Det bidrar till att göra Range Rover Velar engagerande, balanserad och stabil att köra. Något du kan dra fördel av både på vägen och i terräng.

Krängningskontrollen (RSC) är integrerad i den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) för att minska risken för voltning samtidigt som den ökar bilens förmåga att styra undan för ett hinder eller en annan trafikant. Systemet övervakar bilens rörelser och de krafter som verkar på bilen vid kurvtagning och bestämmer utifrån detta om risk för voltning föreligger. Om någon risk registreras sker bromsning av bilens kurvyttre framhjul för att minska de krafter som försämrar stabiliteten.

KOMPETENS

Aktiv bakre differentialspärr* ger ytterligare väggrepp i kurvor och mer grepp i terräng. Det sker genom att slirningen mellan vänster och höger hjul på bakaxeln regleras.

*Tillval till drivlinor D300 och P380.

På halt underlag, t.ex. gräs och snö, kan vridmomentet balanseras mellan fram- och bakhjulen för att maximera väggreppet. Under extrema förhållanden där endast framhjulen har väggrepp kan upp till 100 procent av motorns vridmoment fördelas till framhjulen för optimalt grepp.


En stabil och trygg körning förstärks av den senaste elektroniska luftfjädringen runtom* som ger enastående hjulrörelse och balans. Detta system klarar tuffa utmaningar och håller Range Rover Velar stabil oavsett hur ojämn terrängen är. För ökad åkkomfort ändras höjden smidigt vid behov.

*Standard på D300 och P380, tillval till drivlinor D180, D240 och P300.

Med hjälp av våra unika Terrain Response-system, som är standard på Range Rover Velar-modellerna, kan föraren genom att välja något av de lätt identifierbara körlägena optimera fordonets motor, växellåda, mittdifferential och chassisystem så att de matchar terrängens krav. Med tillvalet Terrain Response 2 tas det prisbelönta systemets kompetens till nya nivåer. Detta alternativ har en automatisk inställning som övervakar aktuella körförhållanden och systematiskt väljer den lämpligaste terränginställningen.

Med tillvalet Advanced Tow Assist kan du styra släpets riktning när du backar. Med hjälp av det omkonfigurerbara Terrain Response 2-vredet via Touch Pro-reglagen sköter systemet bilens styrning för att uppnå önskad rörelseriktning hos släpet, enligt visningen på pekskärmen.

Land Rovers patenterade Hill Descent Control (medlutsassistent) hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar. Detta sker genom att systemet håller en jämn hastighet och bromsar enskilda hjul. Hill Start Assist (motlutsassistent) ingår som standard och ser till att bilen inte rullar bakåt vid start i en uppförsbacke.

STANDARDMONTERADE FÖRARASSISTANSSYSTEM

AUTONOM NÖDBROMSNING

Om en hotande kollision registreras i hastigheter mellan 5 och 80 km/h visar det autonoma nödbromsningssystemet en varning, så att du får tid att agera. Om du inte agerar kommer systemet att bromsa bilen.

FILBYTESVARNING

Filbytesvarningen kan bidra till att göra långa resor mycket säkrare. Systemet känner av om din bil oavsiktligen är på väg att lämna sitt körfält och varnar dig visuellt och med hjälp av en diskret vibration i ratten.

PARKERINGSASSISTANS BAK

Parkeringsassistans bak gör det lättare och säkrare att backa in i trånga utrymmen. När du lägger i backväxeln aktiveras automatiskt sensorer i stötfångaren bak. Med hjälp av pekskärmen och ljudsignaler får du information om avståndet till föremål när du parkerar.

FARTHÅLLARE MED HASTIGHETSBEGRÄNSARE

När du kör på motorvägen eller i långsam trafik hjälper det här systemet dig att hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon om detta skulle sakta ner eller stanna.

TILLVALSPAKET

DRIVE

Drive-paketet innehåller en rad funktioner som bidrar till säkerheten för dig och dina passagerare, bland annat:

 

-Förarövervakning
-Övervakning av döda vinkeln
-Vägmärkesidentifiering

DRIVE PRO

Drive Pro-paketet gör alla resor ännu säkrare och mer avkopplande. Det har samma innehåll som Drive-paketet, plus:

 

– Filhållningshjälp
– Övervakning av döda vinkeln
– Adaptiv farthållare

Parkeringspaketet hjälper dig att manövrera i trånga utrymmen och i stadsmiljöer, och det innehåller:

 

- Parkeringsassistans 360°
- Backkamera

Med Parkeringspaket Pro kan du parkera och manövrera enkelt och säkert i trånga utrymmen. Det innehåller:

 

- Backkamera
- Parkeringsassistans

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

Med detta tillval kan du variera färg och styrka för att anpassa stämningen efter ditt humör. Det finns totalt tio färger.

De delade skjutbara armstöden fungerar oberoende av varandra och bidrar till att optimera din egen komfort.

Detta tillvalssystem har separata reglage för föraren, passageraren fram och passagerarna på var sida i den andra sätesraden. Omfattar extra luftutsläpp i B-stolpen.

Funktionen automatisk instegshöjd ingår i tillvalet elektronisk luftfjädring* och sänker bilen med 40 mm så att det blir ännu bekvämare för dig att stiga in och ut.

*Standard på V6-motorer. Tillval till D420.

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev