TEKNIK

PRESTANDA

RATT

Ratten har dolda, pekkänsliga reglage. Ett av dessa reglage kan programmeras så att det anpassas efter dina preferenser och klarar en mängd funktioner.

BAKSÄTESUNDERHÅLLNING

Systemet för baksätesunderhållning (tillval) har två 8-tums bildskärmar inbyggd i vardera nackstöd eller 10-tums högupplösta och rörliga pekskärmar monterade på sätena. Systemet är utrustat med trådlösa hörlurar och fjärrkontroll, USB och HDMI-portar för multipla enheter.

RÖSTSTYRNING

Range Rover har intelligent röststyrning så att du enkelt kan utföra uppgifter utan att att flytta blicken från vägen. Till exempel ‘Ställ in 97.9’ eller ‘Ring hem’.

INCONTROL-APPAR

InControl Apps presenterar en uppsättning fordonsoptimerade, interaktiva appar som möjliggör media-streaming, moln- och platsbaserade tjänster med mera via en USB-port.

PRO SERVICES

Pro Services ger dig allt från information baserad på trafikflöde i realtid till dörr-till-dörr-navigation som koordineras med din smarttelefon. 

PROTECT 

Utöver möjligheten att på avstånd kontrollera bränslenivån och enkelt hitta din Range Rover på en parkering kan du använda Protect till att kontrollera att du inte har lämnat någon ruta öppen. Optimerad Land Rover-assistans ingår.

KOMPETENS

PHEV (PLUG-IN HYBRID)

Med det toppmoderna systemet All Terrain Progress Control (APTC) kan föraren ställa in och hålla en jämn hastighet under utmanande förhållanden. Det fungerar som en farthållare i hastigheter på 2–30 km/h och gör att föraren kan koncentrera sig helt på att styra och hitta rätt väg förbi hinder.

KAROSS HELT I ALUMINIUM

Lättare, starkare och miljömedveten. Den innovativa självbärande karossen levererar enastående styvhet och finess och klarar också samma påverkan vid terrängkörning som alla Land Rovers.

Land Rover IGUIDE (KOMMER SNART)

Appen Land Rover iGuide använder den senaste tekniken för förstärkt verklighet för att förklara alla funktioner och reglage man behöver känna till i bilen. Den fungerar också som en mobil instruktionsbok, så att du har alltid svar på alla frågor nära till hands.

PRESTANDA

HASTIGHETSSÄNKNING

Hastighetssänkningssystemet använder den elektroniska luftfjädringen till att reducera luftmotståndet och bränsleförbrukningen genom att sänka bilen 15 mm från normal körhöjd då hastigheten når 105 km/h.

EV-LÄGE

Det starka batteriet gör att Range Rover kan köra med enbart elmotorn igång. Om du behöver mer kraft eller om batteriladdningen sjunker till en för låg nivå sätter systemet in bensinmotorn. Förutom att den arbetar automatiskt kan föraren välja mellan tre körlägen för optimerat energiutnyttjande. 

DYNAMIC-LÄGE

Den här inställningen - en del av Terrain Response - levrererar en fastare fjädring för att bistå en mer dynamisk körstil. Körningen är närvarande och trygg för att du ska få ut maximal körglädje.

KOMFORTLÄGE

Som en del av Terrain Response levererar denna inställning vägkomfort på premiumnivå, vilket kommer sig av att fjädringens inställningar kalibreras till en mer finstämd körning.

PRO SERVICES

Pro Services ger dig allt från information baserad på trafikflöde i realtid till dörr-till-dörr-navigation som koordineras med din smarttelefon. 

PROTECT 

Utöver möjligheten att på avstånd kontrollera bränslenivån och enkelt hitta din Range Rover på en parkering kan du använda Protect till att kontrollera att du inte har lämnat någon ruta öppen. Optimerad Land Rover-assistans ingår.

KOMPETENS

2-STEGAD FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA

Fler lågväxlar kan vara ovärderligt i utmanande förhållanden så som under terrängkörning eller körning med släp. Momentfördelaren med två uppsättningar växlar ger dig exakt hastighet och kontroll i de mest krävande situationer.

LOW TRACTION LAUNCH (STARTHJÄLP VID DÅLIGT VÄGGREPP)

Low Traction Launch ger optimal momentstyrning när du kör iväg från stillastående och förbättrar kapabiliteten under hala förhållanden så som vått gräs, snö och is.

ADVANCED TOW ASSIST

Advanced Tow Assist gör att du kan styra släpvagnens rörelseriktning vid backning med hjälp av Terrain Response 2-vredet. Detta tillvalssystem övervakar bilens styrning för att uppnå önskad rörelseriktning hos släpvagnen.

 

HILL DESCENT CONTROL (MEDLUTSASSISTENT) 

Land Rovers patenterade Hill Descent Control (HDC) (medlutsassistent) ingår som standard. Den hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar. Detta sker genom att systemet håller en jämn hastighet och bromsar enskilda hjul.

PRO SERVICES

Pro Services ger dig allt från information baserad på trafikflöde i realtid till dörr-till-dörr-navigation som koordineras med din smarttelefon. 

PROTECT

Utöver möjligheten att på avstånd kontrollera bränslenivån och enkelt hitta din Range Rover på en parkering kan du använda Protect till att kontrollera att du inte har lämnat någon ruta öppen. Optimerad Land Rover-assistans ingår.

STANDARDMONTERADE FÖRARASSISTANSSYSTEM

NÖDBROMSNING

Om en hotande kollision håller på att inträffa visas en varning så att föraren kan reagera. Om ingen åtgärd vidtas aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.

FILBYTESVARNING

Bidrar till att göra långa resor mycket säkrare. Körfältsassistenten känner av om din bil oavsiktligen är på väg att lämna sitt körfält och varnar dig visuellt och med hjälp av en vibration i ratten.

PARKERINGSHJÄLP FRAM OCH BAK

Bidrar till att göra alla manövreringar ännu enklare. När du lägger i backväxeln aktiveras sensorer i stötfångarna fram och bak. När du sedan manövrerar fordonet anger pekskärmen och ljudsignalen hur nära du är till olika hinder.

FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE

Farthållaren med hastighetsbegränsare håller aktuell hastighet utan att föraren behöva använda gaspedalen, vilket bidrar till att minska trötthet under körningen. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighetsgräns.

FÖRARASSISTANSPAKET

DRIVE

Drive-paket (tillval) erbjuder en rad funktioner som håller dig säker och informerad, inklusive trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln, skyltavläsare och adaptiv hastighetsbegränsare.

DRIVE PRO-PAKET

Utöver tekniken som ingår i Drive-paketet innehåller Drive Pro-paketet körfältsassistent, döda vinkeln assistent, adaptiv farthållare med ”kö-assistans” samt smart nödbromsning.

PARKERING

Innehåller 360-graders parkeringshjälp och backkamera för att ge dig full kontroll när du manövrerar bilen i trånga utrymmen. Clear Exit Monitor varnar passagerare i baksätet om andra bilar närmar sig när dörrarna ska öppnas. 

PARK PRO

Utöver tekniken som ingår i Park-paketet, har Park Pro-paketet dessutom parkeringshjälp som gör det enklare än någonsin att fickparkera genom att den styr din bil in i ett lämpligt utrymme.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

UPPVÄRMDA OCH KYLDA SÄTEN

Uppvärmning och kylning finns för framsätena och baksätet för att säkerställa optimal komfort oavsett temperatur. Detta gör att både du och dina passagerare kan ställa in önskad temperatur individuellt.

KOMPLETT FÖRFLYTTNING AV FRAMPASSAGERARSÄTET

Den här funktionen har en snabbknapp med vars hjälp du flyttar frampassagerarsätet så långt från baksätet som möjligt för maximalt utrymme. 

KYLFACK I MITTKONSOLEN

Tillvalet kylfack i främre mittkonsolen erbjuder möjligheten att kunna plocka fram kylda drycker när så önskas. Det rymmer upp till fyra flaskor på 500 ml vardera, och håller de kylda på 5 °C.

FÖRBÄTTRAD ARBETSBELYSNING

Baksätespassagerarna kan välja mellan två inställningar: Bright White Light och Warm White Light, vardera med flera olika ljusstyrkor. Den förra är mer lämpad som arbetsbelysning och aktiviteter som kräver koncentration, medan den senare levrererar ett mer avkopplande och naturligt ljus.

4-ZONS KLIMATANLÄGGNING

4-zons klimatanläggning som gör livet ännu bekvämare för alla genom att justera temperaturnivåer, luftriktning och flödeshastighet. Systemet har separata reglage för föraren, passageraren fram och passagerarna på var sida i den andra sätesraden. Omfattar extra luftutsläpp i B-stolpen.

UPPKOPPLING

Range Rover har mängder av uttag: upp till sju USB-punkter, HDMI, 12 V extra eluttag samt nätströmsanslutningar. Var de än sitter kan alltså alla passagerare ladda upp sina enheter och njuta av underhållning, via surfplatta, mobiltelefon eller andra enheter.

FJÄRRSTYRD PARKERINGSVÄRME

Det här innovativa systemet gör att bilen kan värmas upp eller ventileras i förväg via en fjärrkontroll och ett sjudagarstidur. Du kan alltid vara säker på att kupén håller rätt temperatur innan du sätter dig i den.

ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING

Med denna funktion kan du öppna eller stänga bakluckan utan att behöva röra bilen eller fjärrkontrollen. Systemet styrs elektroniskt och har två sensorer på vardera sida av bilen. Du behöver bara röra foten under någon av sensorerna för att aktivera funktionen.

MJUK DÖRRSTÄNGNING

Range Rover kan också fås med mjuk dörrstängning som tillval för ellåsning på fram- och bakdörrarna. Detta styr de sista 6 mm av dörrens rörelse så att både fram- och bakdörrarna stängs mjukt.

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö

Anmäl dig till nyhetsbrev

Ja, jag vill gärna vara först med att ta del av nylanseringar, tävlingar och events.

Anmäl dig till Land Rover nyhetsbrev