RANGE ROVER KAN SKRÄDDARSYS I ÄNNU STÖRRE UTSTRÄCKNING MED TJÄNSTEN SV BESPOKE

Range Rover når en ny modern lyxnivå med införandet av den nya SV Bespoke-tjänsten, som erbjuder kunderna att skräddarsy sin bil i ännu större utsträckning. Tjänsten är tillgänglig för Autobiography- och SV-modellerna. Range Rover är den ursprungliga lyx-SUV:en och har förfinats under mer än 50 år. Den fortsätter att kombinera elegans och komfort med exceptionell kompetens.

Ytterligare uppdateringar inkluderar den senaste generationen av infotainmentsystemet Pivi Pro1 samt två kraftfullare plug-in hybrider. Range Rover SV med lång hjulbas kan för första gången fås som plug-in hybrid medan den kraftfulla V8-motorn nu är utrustad med mildhybridteknik för ökad effektivitet. Range Rover SV kan även fås med en ny bensinmotor på hela 606 hk.

Geraldine Ingham, VD för Range Rover: "Range Rover är synonymt med exklusivitet och lyx. Med den nya SV Bespoke-tjänsten erbjuder vi nu våra mest kräsna kunder att skapa sin unika bil, genom att själva välja ytbehandlingar samt få vägledning av vårt designteam. Genom att kombinera utökad personlig anpassning med oöverträffad förfining och kapacitet fortsätter Range Rover att vara den ultimata moderna lyx-SUV:en."

SV BESPOKE
SV Bespoke-tjänsten är den högsta nivån av personlig anpassning och finns tillgänglig för Range Rover Autobiography och Range Rover SV. Kunderna kan välja att skapa sin perfekta Range Rover hos SV Bespoke Commissioning Suite i Storbritannien, besöka utvalda globala återförsäljare eller slutföra sin beställning online via en exklusiv digital tjänst.

Tjänsten ger tillgång till ett stort utbud av material samt interiöra och exteriöra ytbehandlingar. Kunderna får genomgå en unik process i sju steg där man tar hänsyn till färger, teman, exklusiva SV-tillval, material, faner och ytbehandlingar samt personliga anpassningar. Varje färdigbyggd bil är precis lika unik som sin skapare, det finns även färdiga designkombinationer som skapats av designteamet att ta del av.

Invändigt finns det upp till 391 materialfärger tillgängliga, medan SV Bespoke-paletten omfattar mer än 230 exteriöra glansiga samt matta färger.

SV Bespoke Match to Sample-tjänsten kan dessutom replikera vilken exteriörfärg som helst, vilket öppnar upp för obegränsad personlig anpassning.

Den hantverksmässiga nivå som experterna på SV Bespoke kan erbjuda exemplifieras av texten på Range Rovers motorhuv och baklucka, som finns tillgänglig i en rad olika ädelmetallutföranden, inklusive 24 karat guld.

VAL AV DRIVLINA
Range Rovers utbud av drivlinor har också förbättrats. De kraftfulla och effektiva plug-in hybriderna P550e och P460e kommer med en ny elmotor på 160 kW. När den kombineras med den sexcylindriga Ingenium bensinmotorn resulterar det i en effekt på 550 hk respektive 440 hk.

Den förbättrade tekniken ger snabbare elektrisk acceleration och reducerar tiden det tar att nå 100 km/h med 5 sekunder. Med både el- och bensinkraft kan P550e göra 0-100 km/h på 5 sekunder, jämfört med 5,5 sekunder för föregående likvärdig modell.

De finns tillgängliga tillsammans med en sexcylindrig Ingenium-bensinmotor med mildhybridteknik som ger CO2-utsläpp från 16 g/km och räckvidd på upp till 121 km – en ökning från tidigare 113 km – vilket innebär en förväntad verklig räckvidd på upp till 94 km2.

För första gången finns Range Rover SV med lång hjulbas som plug-in hybrid. Kunderna kan välja den fyrsitsiga karosstilen med lång hjulbas i kombination med SV Signature Suite och effektiv elektrisk prestanda, vilket representerar den ultimata Range Rover-lyxen.

I V8-modellen används för första gången 48 V mildhybridteknik som tar tillvara energi som normalt går förlorad vid fartminskning och bromsning. Systemets smarta remintegrerade startmotor säkerställer snabbare och jämnare drift av stopp/start-systemet och ger extra hjälp till motorn vid acceleration.

En förbättrad twin turbo V8-bensinmotor med mildhybridteknik introduceras även för Range Rover SV, med en effekt på hela 606 hk och ett vridmoment på 750 Nm, vilket ger en jämn och kraftfull prestanda.

INTEGRERAD TEKNIK
Range Rovers lyxiga interiör kombinerar enkel uppkoppling och intuitiv teknik med den senaste generationen av infotainmentsystemet Pivi Pro1. Det har ett stilrent gränssnitt som gör det möjligt för kunderna att styra många viktiga fordonsfunktioner via den 13,1-tums flytande pekskärmen4.

Nya sidofält med reglage för volym och klimat ger omedelbar och exakt hantering, oavsett vilken information som visas på pekskärmen, och cirka 80 procent av uppgifterna kan utföras med endast två tryck. Haptisk återkoppling ger en extra nivå av användarvänlighet.

Land Rovers röststyrningssystem hjälper föraren att hålla ögonen på vägen samtidigt som hen justerar klimatet i kupén. Software-Over-The-Air-systemet säkerställer att Range Rover alltid är uppdaterad med den senaste programvaran.