LAND ROVER LADDHYBRIDER

PHEV – VÅR MEST INNOVATIVA DRIVLINA HITTILLS

BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Land Rover broschyrerna
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Land Rover-återförsäljare nära dig
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover
VAD ÄR PHEV?

Laddhybridfordon förkortas ofta till hybrid eller, för att särskilja dem från mildhybridfordon, PHEV.

EFFEKT
Genom att kombinera en förbränningsmotor med en elmotor, för optimal effektivitet och prestanda, ger en PHEV dig det bästa av båda tekniker.
FÖRFINAD
I EV-läget (prioriterad eldrift) går PHEV praktiskt taget ljudlöst, och för att säkerställa optimal förfining sker övergången mellan bensinmotor och elmotor nästan omärkligt.
ELKRAFT
Hur du vill köra är upp till dig. Välj helt enkelt standardkörläget, som kombinerar bensin- och eldrift, eller satsa på ren eldrift i EV-läget (elbil).
KOMPROMISSLÖS
I fråga om kompetens och prestanda är PHEV exakt och kompromisslös och fullt kapabel att hantera terrängsituationer som vadning eller djup snö.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

ELEKTRISK BAKHJULSDRIFT
FÖRBRÄNNINGSMOTOR
FÖRBRÄNNINGSMOTOR

Dessa laddhybrider har en förbränningsmotor och på bakaxeln en elmotor. Tillägget av en elmotor innebär att förbränningsmotorn kan kombinera exceptionella köregenskaper med ökad bränsleeffektivitet. När batteriets laddningsnivå är låg driver förbränningsmotorn framhjulen.

HÖGVOLTSBATTERI
HÖGVOLTSBATTERI

Laddhybridfordon har ett högvoltsbatteri som kan laddas via en extern strömkälla. Det har tillräcklig laddningskapacitet för att ge en praktisk räckvidd vid körning på enbart el. Batteriet används även vid hybriddrift, det vill säga när förbränningsmotorn och elmotorn arbetar tillsammans.

ELMOTOR/DRIVLINA
ELMOTOR/DRIVLINA

En elmotor är monterad på bakaxeln vilket levererar ett omedelbart vridmoment till bakhjulen. Den kan även ladda högvoltsbatteriet genom regenererande bromsning.

INTELLIGENT STYRENHET
INTELLIGENT STYRENHET

Bilen avgör hur bränslet används mest effektivt beroende på körförhållandena, till exempel genom att låta dig köra i stan med bara elmotorn. När mer kraft behövs, kombineras förbränningsmotorn och elmotorn till en fyrhjulsdriven hybridupplevelse.

Elektrisk bakhjulsdrift finns på Range Rover Evoque och Discovery Sport.

ELEKTRISK FYRHJULSDRIFT
FÖRBRÄNNINGSMOTOR
FÖRBRÄNNINGSMOTOR

I dessa laddhybrider kombineras en förbränningsmotor med en elmotor för ännu bättre körprestanda och ökad bränsleeffektivitet.

HÖGVOLTSBATTERI
HÖGVOLTSBATTERI

Laddhybridfordon har ett högvoltsbatteri som kan laddas från en extern strömkälla. Det har tillräcklig laddningskapacitet för att ge en praktisk räckvidd vid körning på enbart el och används för hybriddrift när elmotorn kompletterar motorn.

ELMOTOR/DRIVLINA
ELMOTOR/DRIVLINA

Elmotorn omvandlar energin från batteriet för att utveckla ett omedelbart vridmoment till alla hjul. Den kan även ladda batteripaketet genom regenererande bromsning.

INTELLIGENT STYRENHET
INTELLIGENT STYRENHET

Med en liten räckvidd vid körning på enbart el kan laddhybrider passera städer utan någon bränsleåtgång. Bilen avgör hur bränslet används mest effektivt beroende på körförhållandena. När mer kraft behövs, startar förbränningsmotorn och kombineras med elmotorn till en fyrhjulsdriven hybridupplevelse.

Elektrisk fyrhjulsdrift finns på Range Rover och Range Rover Sport.

SÅ LADDAR DU

Vare sig du är ute och kör eller parkerar hemma, så finns en rad olika laddningsalternativ som tillåter dig att ansluta din laddhybrid där du är.

HEMMA
HEMMA

Mode 2-laddkabel för hemmet finns till din bil. Laddning hemma görs lämpligen över natten och kan ske oavsett väder. För snabbare laddning och för att maximera fördelarna med en PHEV rekommenderas en laddbox.

PUBLIK LADDNING
PUBLIK LADDNING

Om du vill ladda din laddhybrid när du inte är hemma måste du använda publika laddstationer. Dessa finns på motorvägarnas servicestationer, på tankstationer och allmänna parkeringsplatser. Infotainmentsystemet i din bil kan visa tillgängliga laddstationer längs din rutt1.

SNABBARE LADDNING MED EN LADDBOX

Med en laddbox installerad i ditt hem kan en full laddning uppnås på så lite som 2,2 timmar2. Laddboxen bör monteras av vår samarbetspartner Bee, Sveriges ledande laddoperatör, på en lämplig plats och en tid som passar dig. Be din lokala Land Rover-återförsäljare om mer information.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
UTFORSKA LAND ROVER
VÅRT HYBRIDUTBUD
Utforska vårt utbud av laddhybrider.
LÄS MER
UTFORSKA VÅRA BILAR
Utforska och jämför hela vårt utbud av bilar innan du väljer en som passar dig och din livsstil.
UTFORSKA MODELLER
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Land Rover broschyrerna
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Land Rover-återförsäljare nära dig
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover

1Vadning kan endast ske när förbränningsmotorn är inkopplad.

2Vissa laddstationer kan kräva registrering eller en tariff med betalning per överförd enhet.

3Laddtider kan variera beroende på strömförsörjningen i ditt hem.

Lastutrymmet bak är reducerat på PHEV-modeller, kontakta din lokala återförsäljare för närmare information. Laddningsutrustning kan variera mellan olika marknader. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information.