TEKNIK
TIL TOP
INFOTAINMENT
RATT
Ratten har dolda, pekkänsliga reglage. Ett av dessa reglage kan programmeras så att det anpassas efter dina preferenser och klarar en mängd funktioner.
BAKSÄTESUNDERHÅLLNING
Systemet för baksätesunderhållning (tillval) har två 8-tums bildskärmar inbyggd i vardera nackstöd eller 10-tums högupplösta och rörliga pekskärmar monterade på sätena. Systemet är utrustat med trådlösa hörlurar och fjärrkontroll, USB och HDMI-portar för multipla enheter.
RÖSTSTYRNING
Range Rover har intelligent röststyrning så att du enkelt kan utföra uppgifter utan att att flytta blicken från vägen. Till exempel ‘Ställ in 97.9’ eller ‘Ring hem’.
SMARTPHONE-PAKET
Genom skärmdelning med infotainmentsystemet InControl i din SUV hjälper Smartphone-paketet dig att på ett säkert sätt förbli ansluten till din smartphone även när du befinner dig i bilen. Bland apparna finns både Android Auto™ och Apple CarPlay®
PRO SERVICES
Pro Services ger dig allt från information baserad på trafikflöde i realtid till dörr-till-dörr-navigation som koordineras med din smarttelefon.
UTFORSKA INCONTROL
PROTECT
Utöver möjligheten att på avstånd kontrollera bränslenivån och enkelt hitta din Range Rover på en parkering kan du använda Protect till att kontrollera att du inte har lämnat någon ruta öppen. Optimerad Land Rover-assistans ingår.
UTFORSKA INCONTROL
MERIDIAN™ SOUND SYSTEM
MERIDIAN™ SOUND SYSTEM

Optimal ljuddefinition, kristallklara diskanttoner och fyllig, djup bas. Allt detta uppnås med 13 högtalare inklusive en tvåkanals subwoofer.1

UTFORSKA MERIDIAN™
MERIDIAN™ LJUDSYSTEM MED SURROUNDLJUD
MERIDIAN™ LJUDSYSTEM MED SURROUNDLJUD

Samma fylliga och klara ljud som vid en livekonsert levereras genom 19 högtalare inklusive en tvåkanals subwoofer – sömlöst integrerade med hjälp av Trifield™-teknik2

UTFORSKA MERIDIAN™
MERIDIAN™ SIGNATUR-LJUDSYSTEM
MERIDIAN™ SIGNATUR-LJUDSYSTEM

Det kännetecknande surround-ljudsystemet har 29 högtalare inklusive en tvåkanals subwoofer och levererar en personlig ljudupplevelse för alla säten. Världens första Trifield 3D-teknik tar surroundljudet till nästa nivå.

UTFORSKA MERIDIAN™
innovation
KAROSS HELT I ALUMINIUM
Lättare, starkare och miljömedveten. Den innovativa självbärande karossen levererar enastående styvhet och finess och klarar också samma påverkan vid terrängkörning som alla Land Rovers.
LAND ROVER IGUIDE
Appen Land Rover iGuide använder den senaste tekniken för förstärkt verklighet för att förklara alla funktioner och reglage man behöver känna till i bilen. Den fungerar också som en mobil instruktionsbok, så att du har alltid svar på alla frågor nära till hands.
PRESTANDA
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
HASTIGHETSSÄNKNING
Hastighetssänkningssystemet använder den elektroniska luftfjädringen till att reducera luftmotståndet och bränsleförbrukningen genom att sänka bilen 15 mm från normal körhöjd då hastigheten når 105 km/h.
DYNAMIC-LÄGE
Den här inställningen - en del av Terrain Response - levrererar en fastare fjädring för att bistå en mer dynamisk körstil. Körningen är närvarande och trygg för att du ska få ut maximal körglädje.
KOMFORTLÄGE
Som en del av Terrain Response levererar denna inställning vägkomfort på premiumnivå, vilket kommer sig av att fjädringens inställningar kalibreras till en mer finstämd körning.
KOMPETENS
BYGG DIN EGEN
2-STEGAD FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA
Fler lågväxlar kan vara ovärderligt i utmanande förhållanden så som under terrängkörning eller körning med släp. Momentfördelaren med två uppsättningar växlar ger dig exakt hastighet och kontroll i de mest krävande situationer.
LOW TRACTION LAUNCH (STARTHJÄLP VID DÅLIGT VÄGGREPP)
Low Traction Launch ger optimal momentstyrning när du kör iväg från stillastående och förbättrar kapabiliteten under hala förhållanden så som vått gräs, snö och is.
ADVANCED TOW ASSIST
Advanced Tow Assist gör att du kan styra släpvagnens rörelseriktning vid backning med hjälp av Terrain Response 2-vredet. Detta tillvalssystem övervakar bilens styrning för att uppnå önskad rörelseriktning hos släpvagnen.
HILL DESCENT CONTROL (MEDLUTSASSISTENT)
Land Rovers patenterade Hill Descent Control (HDC) (medlutsassistent) ingår som standard. Den hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar. Detta sker genom att systemet håller en jämn hastighet och bromsar enskilda hjul.
STANDARDMONTERADE FÖRARASSISTANSSYSTEM
NÖDBROMSNING
Om en hotande kollision håller på att inträffa visas en varning så att föraren kan reagera. Om ingen åtgärd vidtas aktiverar systemet bilens bromsar för att lindra effekterna av en eventuell kollision.
FILBYTESVARNING
Bidrar till att göra långa resor mycket säkrare. Körfältsassistenten känner av om din bil oavsiktligen är på väg att lämna sitt körfält och varnar dig visuellt och med hjälp av en vibration i ratten.
PARKERINGSHJÄLP FRAM OCH BAK
Bidrar till att göra alla manövreringar ännu enklare. När du lägger i backväxeln aktiveras sensorer i stötfångarna fram och bak. När du sedan manövrerar fordonet anger pekskärmen och ljudsignalen hur nära du är till olika hinder.
FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE
Farthållaren med hastighetsbegränsare håller aktuell hastighet utan att föraren behöva använda gaspedalen, vilket bidrar till att minska trötthet under körningen. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighetsgräns.
FÖRARASSISTANSPAKET
DRIVER ASSIST PACK

Driver Assist-paketet har den mest omfattande uppsättningen med kör- och parkeringsteknik. Baserad på både Drive Pro och Park Pro-paketen har Driver Assist-paketet dessutom adaptiv farthållare med styrassistans och 360° surroundkamera.

BYGG DIN EGEN
BYGG DIN EGEN
DRIVE-PAKET
Drive-paketet (tillval) erbjuder en rad funktioner som håller dig säker och informerad, inklusive trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln, vägmärkesidentifiering och adaptiv hastighetsbegränsare.
DRIVE PRO-PAKET
Utöver tekniken som ingår i Drive-paketet innehåller Drive Pro-paketet filhållningshjälp, dödvinkelassistent, adaptiv farthållare med ”kö-assistans” samt nödbromsning i hög hastighet.
PARKERING
Innehåller 360-graders parkeringshjälp och backkamera för att ge dig full kontroll när du manövrerar bilen i trånga utrymmen. Clear Exit Monitor varnar passagerare i baksätet om andra bilar närmar sig när dörrarna ska öppnas.
PARK PRO
Utöver tekniken som ingår i Park-paketet, har Park Pro-paketet dessutom parkeringshjälp som gör det enklare än någonsin att fickparkera genom att den styr din bil in i ett lämpligt utrymme.
KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET
LADDA NER BROSCHYR
UPPVÄRMDA OCH KYLDA SÄTEN
Uppvärmning och kylning finns för framsätena och baksätet för att säkerställa optimal komfort oavsett temperatur. Detta gör att både du och dina passagerare kan ställa in önskad temperatur individuellt.
KOMPLETT FÖRFLYTTNING AV FRAMPASSAGERARSÄTET
Den här funktionen har en snabbknapp med vars hjälp du flyttar frampassagerarsätet så långt från baksätet som möjligt för maximalt utrymme.
KYLFACK I MITTKONSOLEN
Tillvalet kylfack i främre mittkonsolen erbjuder möjligheten att kunna plocka fram kylda drycker när så önskas. Det rymmer upp till fyra flaskor på 500 ml vardera, och håller de kylda på 5 °C.
FÖRBÄTTRAD ARBETSBELYSNING
Baksätespassagerarna kan välja mellan två inställningar: Bright White Light och Warm White Light, vardera med flera olika ljusstyrkor. Den förra är mer lämpad som arbetsbelysning och aktiviteter som kräver koncentration, medan den senare levrererar ett mer avkopplande och naturligt ljus.
yt:k_8t-2Gs3NA
4-ZONS KLIMATANLÄGGNING
4-zons klimatanläggning som gör livet ännu bekvämare för alla genom att justera temperaturnivåer, luftriktning och flödeshastighet. Systemet har separata reglage för föraren, passageraren fram och passagerarna på var sida i den andra sätesraden. Omfattar extra luftutsläpp i B-stolpen.
UPPKOPPLING
Range Rover har mängder av uttag: upp till sju USB-punkter, HDMI, 12 V extra eluttag samt nätströmsanslutningar. Var de än sitter kan alltså alla passagerare ladda upp sina enheter och njuta av underhållning, via surfplatta, mobiltelefon eller andra enheter.
yt:2k9_4gom_PE
FÖRKLIMATISERING AV KUPÉN MED FJÄRRKONTROLL
Det här innovativa systemet gör att bilen kan värmas upp eller ventileras i förväg via en fjärrkontroll och ett sjudagarstidur. Du kan alltid vara säker på att kupén håller rätt temperatur innan du sätter dig i den.
ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING
Med denna funktion kan du öppna eller stänga bakluckan utan att behöva röra bilen eller fjärrkontrollen. Systemet styrs elektroniskt och har två sensorer på vardera sida av bilen. Du behöver bara röra foten under någon av sensorerna för att aktivera funktionen.
MJUK DÖRRSTÄNGNING
Range Rover kan också fås med mjuk dörrstängning som tillval för ellåsning på fram- och bakdörrarna. Detta styr de sista 6 mm av dörrens rörelse så att både fram- och bakdörrarna stängs mjukt.
JÄMFÖR VÅRA BILAR
Använd jämförelseverktyget för att hitta din perfekta Land Rover.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Läs mer om Range Rover.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Land Rover-återförsäljare nära dig.

1 Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd.
2 Trifield och enheten med “tre fält” är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd.

När vi inför InControl kan specifika funktioner som beskrivs vara tillval och beroende av marknad eller drivlina. Kontakta din lokala Land Rover-återförsäljare för information om tillgänglighet och fullständiga villkor i ditt land. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med dataavtal som kommer att kräva förlängning av abonnemang efter startperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare. Mobil nätverksuppkoppling kan inte garanteras på alla platser.