Range Rover Velar

AVANTGARDISTISKA RANGE ROVER.
FINNS NU ÄVEN SOM LADDHYBRID.

360 EXTERIÖR DENNA MODELL
UTFORSK PLUG-IN HYBRID

UTSLÄPP VID BLANDAD KÖRNING g/km
Så lågt som 152

BRÄNSLEFÖRBRUKNING VID BLANDAD KÖRNING L/100 KM
Från 5.8 (Upp till 48.7)

FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Range Rover Velar.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om våra bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.
DESIGN
UTFORSKA EXTERIÖR
UTFORSKA EXTERIÖR

Range Rover Velar är vackert balanserad, med optimerade proportioner. Bilens stolta Range Rover-arv känns omedelbart igen: från den formella kraftfulla fronten, via den svängda obrutna midjelinjen som kulminerar i ett elegant avsmalnande bakparti. 

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
INFÄLLDA DÖRRHANDTAG
INFÄLLDA DÖRRHANDTAG

Utfällbara dörrhandtag som fälls in när de inte används. Den släta designen skapar exceptionellt rena, eleganta linjer som bidrar till ökad aerodynamisk effektivitet och lägre ljudnivå.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
UTFORSKA INTERIÖR
UTFORSKA INTERIÖR

Försjunk i Range Rover Velar. Med invändiga detaljer som det delade armstödet och vackert bearbetade material överallt. 

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
VÄLJ MODELL
RANGE ROVER VELAR 
Range Rover Velar är vägledande när det gäller reduktiv design. Bilens rena, eleganta och distinkta drag ger den en slående och modern närvaro. Förfinad kraft och ledig elegans kombineras med utsökt effektivitet i detta enastående exemplar av modern fordonsdesign. 
SE GALLERI
RANGE ROVER VELAR R-DYNAMIC
Range Rover Velar R-Dynamic har en målmedveten framtoning med dekorer i Burnished Copper på stötfångaren, luftutsläpp i motorhuven och på sidorna som bidrar starkt till bilens sofistikerade, moderna utseende och attraktionskraft. Emblemet på motorhuven, skriften på bakluckan samt grillen har en finish i Shadow Atlas.   
SE GALLERI
RANGE ROVER VELAR LANDMARK EDITION 
Range Rover Velar är känd för sitt avantgardistiska utseende, och Range Rover Velar Landmark Edition tar detta ännu längre. Bilens designfokuserade element som exempelvis svarta dekorer, svarta 20-tumsfälgar och svart kontrasterande tak gör det omöjligt att inte stirra på den. 
SE GALLERI
TEKNIK
PIVI OCH PIVI PRO 

Pivi har bland annat följande standardfunktioner:

- 10-tums nedre pekskärm
- DAB digitalradio  
- Ny design på gränssnittet

- Apple CarPlay ® 1
- Android Auto ™ 2
- Remote 3
 
Uppgradera till Pivi Pro4 så får du det allra senaste inom artificiell intelligens för bilar, med bland annat funktioner som det självlärande navigationssystemet för en fullständigt uppkopplad resa.

INFORMATION I ETT ÖGONKAST

Välj bland en rad olika layouter, bland annat 3D-navigation med helskärmsvisning, körinformation, eller se vad ljudsystemet spelar – allt på en ny högupplöst 12,3-tums interaktiv förardisplay.
 
Tillvalet Head-Up Display5 projicerar viktig information på vindrutan. Visa enkelt bilens hastighet, aktuellt växelläge och navigation via färgdisplayen.  

MERIDIAN SIGNATURE SOUND SYSTEM 

Känn och uppskatta en ny dimension av musik, med extra högtalare noggrant placerade runtom i kupén och med Meridians Trifield 3D-teknik för att skapa en verkligt unik upplevelse av ”live”-ljud.

22 högtalare och en tvåkanals subwoofer, 1300 W förstärkareffekt.

Funktioner: Digital signalbehandling, Meridian Cabin Correction, Meridian Digital Dither Shaping, 3D Trifield. 

PROGRAMUPPDATERINGAR 
Din bil hålls aktuell med hjälp av programuppdateringar6. Bilens infotainment, telematik och olika styrmoduler kan uppdateras på distans för att säkerställa optimal prestanda. Det innebär att din bil bara blir bättre och bättre.  
ONLINE-PAKET 
Med Online-paket7 får du tillgång till fler uppkopplade tjänster via ett inbyggt SIM-kort:

- Obegränsad medieöverföring
- Väderprognoser
- Kalendersynkronisering online
WI-FI-KOMPATIBEL 
Välj Wi-Fi-kompatibilitet med dataabonnemang8 så kan du använda:  

- Medieöverföringstjänster som du väljer själv
- Upp till 20 GB data i månaden
- En antennförstärkt anslutning
- Flera anslutna enheter 
JONISERING AV KUPÉLUFTEN MED PM2,5-FILTER
Med tillvalet NanoeTM -jonisering ökar förarens och passagerarnas välmående. När du aktiverar funktionen fångar det specialkonstruerade filtret upp finpartiklar och luftburna allergener i utomhusluften, t.ex. PM2,5, damm och pollen.
PRESTANDA
LADDHYBRID

Vår laddhybridsdrivlina (PHEV) består av den 4-cylindriga bensinmotorn 2,0 Si4 300 hk 4WD och en elmotor på 104 hk. Den kan köras antingen som parallellhybrid eller med enbart eldrift. 

UTFORSK PLUG-IN HYBRID 
SE SPECIFIKATIONER
DRIVLINOR 
Alla våra motorer bjuder på en dynamisk körupplevelse. Range Rover Velar finns med bensin- och dieselmotorer eller som laddhybrid. 
KÖRDYNAMIK
Den 8-växlade automatlådan har fintrimmats av Land Rovers ingenjörer för att kombinera smidig växling med exceptionellt snabb respons. Med åtta närliggande utväxlingar blir växlingarna nästan omärkliga.
konfigurerbar DYNAMIK 
Du kan optimera antingen förfining och komfort eller bilens prestanda genom att anpassa växellådsmappning, styrning, gasrespons och fjädring. 

Range Rover Velar på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

KOMPETENS
FYRHJULSDRIFT (4WD)
FYRHJULSDRIFT (4WD)

Fyrhjulsdrift med behovsanpassat vridmoment ger enastående prestanda på vägen och optimal kompetens i terräng. För att bibehålla optimalt väggrepp för framkomlighet under alla förhållanden är drivningen i Range Rover Velar dynamisk och levereras med hjälp av en rad noggrant konstruerade tekniska lösningar.

TERRAIN RESPONSE
TERRAIN RESPONSE

Med hjälp av våra unika Terrain Response-system kan föraren genom att välja något av de lätt identifierbara körlägena optimera fordonets motor, växellåda, mittdifferential och chassisystem så att de matchar terrängens krav. Tillvalssystemet Terrain Response 2 går ett steg längre genom att övervaka körförhållandena och automatiskt välja rätt system för terrängen.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Med det toppmoderna systemet All Terrain Progress Control kan du ställa in och hålla en jämn hastighet under utmanande förhållanden, såsom lera, vått gräs, is, snö och grusvägar.

Range Rover Velar på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

MÅNGSIDIGHET
5 säten
5 säten

834 liter


Denna konfiguration ger 834 liter lastutrymme, och en torrvolym på 513 liter.

4 säten
4 SEATS

1.182 liter


Med denna konfiguration har du 1 182 liter lastutrymme och en torrvolym på 808 liter.

3 säten
3 säten

1.357 liter


Med 1.357 liter innebär denna säteskonfiguration gott om utrymme för bagage samtidigt som du har plats för två passagerare.

2 säten
2 säten

1.705 liter


När sätena är helt nedfällda är utrymmet 1 705 liter och torrvolymen 1 250 liter.

Våtvolym är industristandard och mäts genom att lastutrymmet fylls med vätska. Torrvolym mäts med VDA-kompatibla fasta block (200 x 50 x 100 mm) och anger den praktiskt användbara volymen i bilen. 

LED-STRÅLKASTARE MED MATRIX-TEKNIK 
I vårt sortiment av innovativ teknik finns LED-strålkastare med matrix-teknik och adaptiv ljusstråle som dimmar och anpassar ljuset för maximal sikt utan att mötande trafik bländas.
FÖRARASSISTANS
Välj bland en rad funktioner som tagits fram för att göra körning och parkering enklare och säkrare. Med ett stort utbud av innovativ teknik till hands märker du snart att alla funktioner är utformade för att förhöja din körupplevelse och samtidigt öka säkerheten.
FIND OUT MORE
TILLVALSPAKET
Välj bland en rad olika paket som förhöjer din körupplevelse. 

- Dödvinkelassistentpaket 
- Förarassistanspaket 
FEMSTJÄRNIGT SÄKERHETSBETYG
Range Rover Velar har tilldelats betyget fem stjärnor i Euro NCAP, vilket bekräftar att bilen hör till de säkraste på marknaden.
BYGG DIN BIL

AVANTGARDISTISKA RANGE ROVER.
Använd konfiguratören för att designa din perfekta Range Rover Velar.

BYGG DIN BIL
FORTSÄTT UTFORSKA
VÄLJ DIN RANGE ROVER VELAR
Hela modellprogrammet finns här, med ett brett urval av snygga designutföranden, prestandahjälpmedel och teknik. 
VÄLJ MODELL
GALLERI
Stränga krav på detaljnoggrannhet har alltid varit grundläggande för våra bilar. Range Rover Velar. Modern och elegant.
SE GALLERI
SPECIFIKATIONER
Utforska de fina detaljerna. Ta reda på mer om motorprestanda, mått och bränsleförbrukning.
SE SPECIFIKATIONER

Range Rover Velar på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

LAND ROVER GEAR - TILLBEHÖR
LAND ROVER GEAR - TILLBEHÖR

Snyggt, robust och praktiskt. Ge din Range Rover Velar en personlig touch med ett urval av utvändiga och invändiga tillbehör.

SE TILLBEHÖR
LAND ROVER-KOLLEKTIONEN
LAND ROVER-KOLLEKTIONEN

Vår exklusiva kollektion av tillbehör är inspirerad av våra bilar och tillverkad med en typiskt brittisk stilkänsla.

LÄS MER
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Range Rover Velar.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om våra bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.

† Angivna värden är NEDC2 beräknade utifrån officiella WLTP-tester från tillverkaren i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2 -utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning. NEDC2 är värden beräknade med hjälp av en statlig formel utifrån WLTP-värden som motsvarar det som de skulle ha varit enligt det gamla NEDC-testet. Korrekt skattehantering kan sedan tillämpas.


Visa WLTP-värden.

WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO2 -värden för personbilar. Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.


1 Din bil är förberedd för Apple CarPlay. Tjänsterna som erbjuds av Apple CarPlay är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay för mer information.

2 Din bil är förberedd för Android Auto. Tjänsterna som erbjuds av Android Auto är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.android.com/auto/ för mer information.

3 Land Rover Remote innehåller prenumerationstjänster som kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare. Land Rover Remote måste laddas ner från Apple App Store/Google Play Store.

4 Uppkopplad navigation kräver förlängning av abonnemanget efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare.

5 Kräver soldämpande glas på vissa marknader. Navigationsanvisningar på vindrutan visas endast när bilen är utrustad med Pivi Pro.

6 För uppdateringar krävs dataanslutning.

7 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) kan gälla. Ett års prenumeration ingår och denna kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare.

8 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) gäller. När 20 GB data har förbrukats inom en månad kan det hända att datahastigheter och funktioner i bilen försämras under resten av den månaden.


För närmare detaljer kring reglerna för ”fair use” (skäligt bruk) kopplade till denna funktion, se villkoren för InControl Pivi Pro på www.landrover.com/pivi-pro-terms.
Uppspelningstiden beror på strömningsleverantör och videoinnehållets upplösning.
Med HD-video ökar dataförbrukningen avsevärt.


Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online.


Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.


Funktioner, tillval, tredjepartstjänster och deras tillgänglighet för Pivi och InControl är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Land Rover-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor.


Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.


Vissa funktioner är kopplade till abonnemang som måste förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksanslutning kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, omfattas av programuppdateringar, versionskontroll och andra system- och bildändringar, beroende på valda tillval.


Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., vars slutanvändarvillkor kan gälla.
Android Auto är ett varumärke som tillhör Google LLC.


Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd. Trifield och enheten med tre fält är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd.


NanoeTM är ett varumärke som tillhör Panasonic Corporation