Med helt nya Discovery omdefinierar vi den stora SUV:en. Land Rovers design- och ingenjörsteam har revolutionerat Discoverys formel och skapat en mycket attraktiv och mångsidig premium SUV som klarar av det mesta.

Gerry McGovern, Land Rover Chief Design Officer

Land Rovers helt nya Discovery firade sin världsdebut igår kväll vid en dramatisk avtäckning där bilen kördes över en enorm, 13 m lång LEGO-modell av Tower Bridge. Discovery är Land Rovers mest mångsidiga modell hittills och hyllas som den ultimata familje-SUV:en. 

Replikan av Londons ikoniska Tower Bridge bestod av över 5,8 miljoner enskilda LEGO-bitar. Den byggdes på 150 dagar av en grupp experter på LEGO-byggande och var utrustad med en fungerande vindbrygga. 

Vid avtäckningen kördes nya Discovery över det enorma byggnadsverket med Ben Ainslie bakom ratten. Den följdes av en fullstor replika av Land Rovers Ben Ainslie-tävlingsbåt, styrd av olympiska legendaren och BAR-teamchefen Sir Ben Ainslie, tillsammans med hans besättningsmän. Precis som Tower Bridge var båtreplikan byggd helt i LEGO, med 186 500 bitar för att skapa den komplicerade designen.  

Modellen av Tower Bridge flankerades av två  LEGO ”Discovery-zoner” (upptäcktszoner) – en ridsportzon med Zara Phillips som värdinna, och en äventyrszon ledd av den internationella utforskaren Bear Grylls. 

I ridsportzonen var den brittiska ryttarinnan Zara omgiven av en LEGO-tolkning av den brittiska landsbygden, medan äventyrszonen visade upp det brittiska bergslandskapet tillsammans med LEGO-modeller av scouterna, en organisation som ligger Bear varmt om hjärtat och som han är chefsscout i.

HELT NYA DISCOVERY TESTAS

Land Rovers testförfarande visar bredden av förmågan hos helt nya Discovery. Bilen testas under extrema förhållanden i några av världens tuffaste miljöer inbegripet Land Rovers egna testanläggningar.

SE FILMEN
BILDGALLERI

FÖRMÅGA

För att kunna skapa världens mest kapabla familje-SUV så måste du först förstå behoven hos världens mest kapabla familjer.

Det är därför som Land Rovers designers och ingenjörer tar jobbet med sig hem.

Med uppdrag att gömma alla konstruktionsdetaljer så satte barnen, fyra till nio år gamla, igång med att rita sina respektive familjer på favoritutflykten och såg förstås även till att signera sina verk.

SE FILMEN

HELT NYA DISCOVERY

Helt nya Discovery förkroppsligar Land Rovers strävan att gå Above and Beyond, att kombinera brittisk elegans med ostoppbar äventyrslust.

Gerry McGovern, Land Rovers Chief Design Officer, säger: “Med helt nya Discovery omdefinierar vi den stora SUV:en. Land Rovers design- och ingenjörsteam har revolutionerat Discoverys formel och skapat en mycket attraktiv och mångsidig premium SUV som klarar av det mesta.”

Helt nya Discovery har världspremiär 28 september 2016.BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö