RANGE ROVER MARKERAR 45 ÅR AV INNOVATIV INGENJÖRSKONST MED EN HÄPNADSVÄCKANDE FÄRD ÖVER EN PAPPERSBRO

I en uppvisning i kompetens och ingenjörskonst har Land Rover kört sitt flaggskepp Range Rover över en bro byggd helt i papper.

I en uppvisning i kompetens och ingenjörskonst har Land Rover kört sitt flaggskepp Range Rover över en bro byggd helt i papper.

Den handbyggda pappersbron tog tre dagar att göra och var fristående, utan något lim eller bultar som höll den på plats. Byggnadsverket spände över fem meter och byggdes i den gamla vattenstaden Suzhou, som är känd för sina broar och bär smeknamnet ”Österns Venedig”.

Färden över bron genomfördes av Chris Zhou, chefsinstruktör på Land Rover Experience. Han fick utnyttja flera av bilens olika tekniska system, t.ex. All Terrain Progress Control, för att bevara det känsliga materialet i det unika byggnadsverket.

Den Range Rover som korsade bron är en modell ur fjärde generationen. Den har en innovativ lättviktskaross i aluminium som ger en total viktbesparing på upp till 420 kg jämfört med om konventionellt stål använts.

Nick Rogers, chef för Group Engineering på Jaguar Land Rover, berättar: ”Kina är enormt viktigt för Range Rover, så vi har valt den perfekta platsen för att fira 45 år av vår premium-SUV-familj. Range Rovers avancerade lättviktskaross och makalösa kompetens på alla underlag var avgörande faktorer som gjorde denna unika färd möjlig.”

Den häpnadsväckande färden är den senaste i en lång rad saker som Land Rovers SUV-flaggskepp har varit först med i branschen. Range Rover var världens allra första premium-SUV när den debuterade 1970, och två år senare blev den det första fordonet att korsa Darien Gap i Centralamerika. 1989 var den det första fyrhjulsdrivna fordonet att utrustas med ABS låsningsfria bromsar, och 1992 lanserade modellen både elektroniskt antispinnsystem och elektronisk luftfjädring i segmentet.

LÄS MER OM RANGE ROVER

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö