RUGBY

Land Rover har varit rugbyn trogen i över två årtionden, från gräsrots- till elitnivå.

I våra samarbeten runtom i världen ingår prominenta sponsormottagare i Frankrike, Australien, Sydafrika och England samt Världscupen i rugby 2015.

Världscupen i rugby 2015

Äran att lyfta den mest prestigefyllda trofén inom rugbyvärlden, Webb Ellis Cup, är få förunnat. I egenskap av global partner för världscupen i rugby 2015 bygger Land Rover på framgången med sitt samarbete i turneringen i Nya Zeeland 2011. Sportens höjdpunkt är världscupen i rugby, världens tredje största sportevenemang och rugbyns möjlighet att synas globalt. Det är något som Land Rover är mycket stolta över att ha i sin sponsorsportfölj, samtidigt som man fortsätter att stödja spelet på gräsrotsnivå.


Rugby World Cup Trophy Tour

Medan spänningen stiger inför den mest prestigefyllda turneringen inom världsrugby, satsar Land Rover på att stödja Rugby World Cup Trophy Tour. Touren är den första i sitt slag och innebär att Webb Ellis Cup, världsrugbyns höjdpunkt, besöker 15 platser runtom i världen som en del i upptakten till världscupen i rugby 2015 i England. Även om världscupen i rugby är ett synnerligen globalt evenemang kommer Land Rovers aktivitet ”Least Driven Path” (den minst körda vägen) på touren hjälpa till att sprida förväntan kring turneringen genom att man kör till några av de mer avlägsna platserna som aldrig kommer att ha upplevt spänningen med att se den ikoniska cupen – något som bara Land Rovers bilar klarar av.

British and Irish Lions

Turneringen British and Irish Lions är ett av de sportevenemang i världen som har pågått under längst tid, och det är en gammal ärevördig tradition för de bästa spelarna på norra halvklotet att samlas för att möta sina motparter från södra halvklotet. England, Scotland, Wales och Irland – i vanliga fall fyra stora rivaler – förenas för att möta världens tuffaste motstånd. Äran av att ha spelat för eller mot en sådan anrik gammal institution är något som spelarna bär med sig resten av livet. Land Rover är stolta över att finnas med i hjärtat av detta evenemang som visar upp spelets alla värderingar. 

Lawrence Dallaglio

Lawrence Dallaglio är världscupsvinnare, före detta lagkapten för British and Irish Lions och England, och han har spelat på elitnivå i nästan 20 år. Det är få som kan skryta med det antal utmärkelser som den kraftfulla ”Nr 8” har lyckats samla på sig under denna tid, bland annat åtta inhemska titlar, två Heineken Cup (Europacupen)-segrar, fyra 6 Nations-titlar och tre Lions-tourer. När han avslutade sin karriär var han den engelska forward som hade spelat näst flest landskamper genom tiderna, och vid 2008 års Birthday Honours tilldelades han en OBE-orden för sina insatser för sporten. Det är ett nöje för Land Rover att dela Lawrences passion och hängivenhet för spelet.


BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö