GARANTIER

Trygghet för dig och din Land Rover.

Din Land Rover omfattas av en 5-årig fabriksgaranti eller 150 000 km, beroende på vad som inträffar först asterisk*. Batteripaketet i våra plug-in hybrider omfattas av en 6-årig garanti eller 100 000 km, beroende på vad som inträffar först, upp till 70 % batterikapacitet. Om en del behöver repareras eller bytas ut på grund av ett tillverkningsfel, kommer arbetet att utföras kostnadsfritt med originaldelar på en auktoriserad Land Rover-verkstad. För mer information om garantin, vänligen kontakta din lokala återförsäljare . 


Garanti på delar och tillbehör

Originaldelar från Land Rover täcks av en garanti på 24 månader. Detta täcker kostnaden för alla delar som behöver bytas ut eller som används vid reparationen av din Land Rover. Alla reparationer utförs på en auktoriserad Land Rover-verkstad med originaldelar.


Tillbehör monterade på ett nytt fordon

Land Rovers originaldelar och tillbehör har konstruerats speciellt för att uppfylla våra högt ställda krav på säkerhet och tillförlitlighet. De utgör den bästa lösningen för alla service- och underhållsbehov. Alla originaldelar och tillbehör som köps från eller tillhandahålls av en auktoriserad Land Rover-verkstad eller återförsäljare täcks dessutom av garanti. Alla tillbehör godkända av Land Rover täcks av en garanti på 24 månader. Tillbehör som monteras inom en månad eller 1 600 km (vilket som än infaller först) efter leveransen av en ny Land Rover täcks av fordonsgarantin.


Allmänna villkor

Alla originalreservdelar och originaltillbehör uppfyller Land Rovers höga säkerhets- och kvalitetsstandarder. Därför rekommenderar vi att du endast väljer att utrusta din bil med dessa. Andra delar och tillbehör har inte testats och godkänts av Land Rover, och vi kan därför inte bedöma deras kvalitet. Eventuella skador som orsakas av delar eller tillbehör som inte är original täcks därför inte av fabriksgarantin.


Lackskyddsgaranti

Med denna garanti kommer eventuella lackåtgärder att utföras kostnadsfritt på en auktoriserad Land Rover-verkstad. Detta skydd gäller i tre år från den dag då din nya Land Rover levereras till dig, oavsett körsträcka.


Rostskyddsgaranti

Om det uppstår rost på din Land Rovers kaross kommer berörda karossdelar att repareras eller bytas ut kostnadsfritt på en auktoriserad Land Rover-verkstad. Detta skydd gäller i sex år från den dag då din nya Land Rover levereras till dig, oavsett körsträcka och eventuella ägarbyten.


Vägassistans

Land Rover assistans är ett omfattande assistansprogram speciellt framtaget för att erbjuda Land Rover-förare fullständig trygghet. Programmet innebär assistans i alla nödsituationer med bilen, från stillestånd på grund av ett haveri eller en olycka, till mindre incidenter som en punktering eller förlust av nycklar. Alla Land Rover-bilar omfattas under hela garantitiden av vägassistans inom Europa. Denna är tillgänglig dygnet runt hela året och omfattar starthjälp hemma, hjälp med fortsatt resa, återleverans av fordonet, boende och en olyckshanteringstjänst. Ring +46 (0) 7 712 945 00 eller håll inne Assistans-knappen som sitter i taket på vänstra sidan. När du ringer Vägassistans, behöver du uppge följande:


  • Ditt namn

  • Din geografiska position

  • Bilens registreringsnummer eller fordonsidentifieringsnummer (VIN)

  • En kort beskrivning av problemet

  • Ett telefonnummer du kan kontaktas på


*Gäller från fordonets avlämnande eller första registreringsdatum den 1 juli 2023, beroende på vilket som inträffar först.