KÖRLÄGEN – PLUG-IN HYBRID

KÖRLÄGEN – PLUG-IN HYBRID

KRAFT ATT ANPASSA SIG TILL DIN OMGIVNING

Utforska körlägena som låter din plug-in hybrid att växla från el- till bensindrift med en knapptryckning.

HYBRID-LÄGE

HYBRID-LÄGE

Det standardinställda hybrid-läget växlar automatiskt mellan bensin- och elkraft för att tillgodose den effekt och det vridmoment som krävs för din resa.
EV-LÄGE

EV-LÄGE

EV-läget kan ativeras manuellt med en knapp på mittkonsolen och maximerar tiden för eldrift. Systemet kopplar automatiskt in bensinmotorn om det krävs mer kraft än vad som kan genereras med enbart el.

OPTIMERA DIN BRÄNSLEEKONOMI

I standardkörläget (Hybrid) kan du optimera bränsleekonomin eller räckvidden genom att använda någon av följande två funktioner:

SAVE-LÄGE

SAVE-LÄGE

Save-läget, som aktiveras manuellt via pekskärmen, förhindrar att batteriladdningen sjunker under en viss nivå. På utvalda modeller möjliggör även denna funktion laddning av batteriet. På detta sätt kan du spara möjligheten till tysta, utsläppsfria resor till ett senare tillfälle.
PEO-LÄGE (PREDICTIVE ENERGY OPTIMISATION)

PEO-LÄGE (PREDICTIVE ENERGY OPTIMISATION)

Om du anger en destination i navigationssystemet aktiveras PEO-funktionen automatiskt. Funktionen kan förutsäga vägen framför dig med hjälp av rutt- och GPS-data och växlar därefter mellan elmotorn och bensinmotorn för att maximera bränsleekonomin. Detta minimerar också avgasutsläppen i storstadsområden.

REGENERATIV BROMSNING

Oavsett vilket läge du kör i, när du väl lyfter foten från gaspedalen i din plug-in hybrid, bromsar det intelligenta regenerativa bromssystemet bilen på ett behagligt sätt. Under inbromsningen omvandlar elmotorn rörelseenergi till elektricitet som lagras i batteriet. Om du trycker på bromspedalen återvinns ännu mer energi.
REGENERATIV BROMSNING

YTTERLIGARE PHEV-SUPPORT

SÅ LADDAR DU DIN PLUG-IN HYBRID

SÅ LADDAR DU DIN PLUG-IN HYBRID

Ta reda på hur du laddar din bil hemma eller längs vägen.
STÄLL IN DIN PLUG-IN HYBRID

STÄLL IN DIN PLUG-IN HYBRID

För att få ut det mesta av de viktigaste funktionerna och egenskaperna i din bil ska du börja med att konfigurera infotainmentsystemet och de fjärrstyrda mobiltelefon-1 funktionerna.

1Endast kompatibla smartphones. I mån av tillgång på marknaden till tredje parts plattform och mobiltelefonsignal.​