LAND ROVERS BENSIN- ELLER DIESELMOTORER

HJÄLP MED DITT BESLUT.

ETT URVAL AV MOTORER

Du har kanske bestämt dig för någon av våra bilar och känner förmodligen till att vi erbjuder ett sortiment av bensin-, diesel- och PHEV-motorer. Men vilket alternativ är det rätta för dig? Vårt motorprogram innebär att du kan matcha din livsstil och din vanligaste typ av körning med den motor som är bäst för dig.

VILKEN SORTS FÖRARE ÄR DU?

INOM TÄTORT

INOM TÄTORT

Om du använder din bil för korta resor inom en stad, till exempel för att köra barnen till skolan eller för att handla, så är en bensinmotor ett lämpligt val. Du kör sällan på motorvägar och du kör inte så många mil om året samt mest i tätorter.
UTANFÖR TÄTORT

UTANFÖR TÄTORT

För förare som kör många mil om året och vars körning ofta består av längre resor på motorväg och inte särskilt mycket stadskörning kan en dieselmotor vara rätt alternativ.
STAD OCH LAND

STAD OCH LAND

De som bor utanför en stad men regelbundet pendlar på motorväg kan lämpligen fundera på en dieselmotor. Land Rovers EU6-dieslar är undantagna från de avgifter som föreslås i stränga miljözoner.
NÖJESKÖRNING

NÖJESKÖRNING

Om du älskar bilkörning och huvudsakligen kör för nöjes skull ute på landsvägar och sällan i stadstrafik, så kan antingen en diesel eller en bensinare passa dig.

INGENIUM-MOTORER

Utsläppen från våra Ingenium-dieselmotorer börjar på 152 g/km CO2 för Range Rover Evoque. Vid provkörning av en Land Rover får du möjlighet att ta plats bakom ratten och på egen hand testa våra motorers prestanda.
BOKA PROVKÖRNING

VIKTIGA FAKTA

EURO 6-MOTORER

EURO 6-MOTORER

Våra EU6-motorer är bland de renaste i världen. Deras utsläppsnivåer är jämförbara med bensinmotorers, men med CO2-utsläpp som är 20–25 procent lägre.
KVÄVEOXIDER

KVÄVEOXIDER

Alla våra bilar är sedan september 2015 försedda med avancerad avgasefterbehandling (dvs. AdBlue) via selektiv katalytisk reduktion (SCR), vilket bidrar till minskade NOx-utsläpp.
DPF

DPF

Mellan 2004 och 2016 har våra NOx-utsläpp minskats med över 90 procent. Högeffektiva dieselpartikelfilter (DPF) i våra bilar fångar upp 99,9 procent av alla partiklar.
ULEZ (Ultra Low Emission Zone)

ULEZ (Ultra Low Emission Zone)

Våra EU6-motorer är undantagna från den dagliga avgift som London Transport föreslår ska gälla i Londons stränga miljözon (”Ultra Low Emission Zone”, ULEZ).

ORDLISTA

OPEN ALL
NOx
CO2
PM
EU5
EU6
DEF
DPF
SCR
NEDC
RDE
WLTP
ULEZ

UTFORSKA LAND ROVER

BILAR

BILAR

Hitta den perfekta Land Rovern för dig.
ANSVAR

ANSVAR

Vi arbetar dagligen för att öka vår tillverkningsprocess hållbarhet och minska dess miljöpåverkan.
INNOVATION

INNOVATION

Utforska hur våra ingenjörer och konstruktörer skapar framtidens SUV-teknik.

‡ Alla uppgifter är tillverkarens mål och kommer att bekräftas före produktionsstart. Observera att uppgifter om CO2-utsläpp och bränsleekonomi kan variera beroende på hjuldimension, och att de lägsta värdena eventuellt inte gäller konfigurationer med standardfälgar.