DROTTNINGENS DEFENDER I AKTIV TJÄNST

ÅKER ÖVERALLT MED BRITTISKA RÖDA KORSET

Röda Korsets team är i aktiv tjänst med Defender i norra Wales och hjälper människor i svårtillgängliga områden som Snowdonia-bergen, Lleyn Peninsula och Isle of Anglesey.


Deras ombyggda Defender 130 donerades till Brittiska Röda Korset av JLR för att fira Hennes Majestät Drottning Elizabeth II:s platinajubileum.

I samarbete med Brittiska Röda Korset, som drottningen var beskyddare av i 70 år, har Defender 130 anpassats i enlighet med JLR:s moderna lyxprinciper för att inkludera avancerade kommunikationsfunktioner.


Den förbättrade 4G-antennen ger en pålitlig och stark signal överallt - något som är viktigt längs den walesiska kusten med dess bergiga terräng och avlägsna platser.

Det finns en inbyggd telefon, VHF-kommunikationsradio och uppgraderad telematik med GPS-spårning. Ett solenergisystem på taket laddar ett extrabatteri för att kunna driva tillbehör när motorn är avstängd.


Ett monterat lådsystem gör att teamen kan transportera filtar, mat och förnödenheter för första hjälpen. Besättningen kan till och med koka te tack vare en inbyggd värmepanna.

FORTSÄTT UTFORSKA

DEFENDER 130

DEFENDER 130

Frihet för alla. Åtta platser för delade äventyr.
HJÄLPARBETARE I ACTION

HJÄLPARBETARE I ACTION

På plats under ett krisår.