NYA<br>LAND ROVER DISCOVERY

DEN MEST MÅNGSIDIGA 7-SITSIGA SUV:EN.

360 EXTERIÖR DENNA MODELL

VIEW 360° EXTERIOR

CO2 UTSLÄPP g/km
Från 194


BRÄNSLEEKONOMI blandad körning l/100km
Från 7,3 (38,5)

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Discovery.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om våra bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.
DESIGN
UTFORSKA <br>EXTERIÖREN
MATRIX <br>LED-strålkastare
UTFORSKA <br>INTERIÖREN
UTFORSKA EXTERIÖREN

Designuppdateringar ger Discovery en lägre och bredare hållning. Från de nya strålkastarna och bakljusen till den förfinade kylargrillen och de nya stötfångarna. Förhöjd visuell harmoni i bakpartiet och nya 20-22-tumsfälgar förstärker bilens moderna design.

BYGG DIN BIL
SE GALLERI
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/L462_21MY/L462_21MY_00.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/L462_21MY/L462_21MY_**.jpg
Click to interact
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/L462_21MY/L462_21MY_00_M.jpg
https://cdn-jaguarlandrover.com/system/ext_360/L462_21MY/L462_21MY_**_M.jpg
Touch to interact
MATRIX LED-STRÅLKASTARE

Nya skulpterade strålkastare med distinkt karaktäristisk grafik och LED-strålkastare med matrix-teknik för att maximera synligheten.

BYGG DIN BIL

SE GALLERI

LAND ROVER DISCOVERY
En omisskännlig och målmedveten design. En mängd subtila och sofistikerade finesser gör den mycket mångsidiga Land Rover Discovery ännu mer premiumbetonad.
SE GALLERI
LAND ROVER DISCOVERY R‑DYNAMIC
Land Rover Discovery R-Dynamic presenterar en övertygande kombination av sportig karaktär och mångsidighet. Med unika stötfångare, fälgar och bakljus.
SE GALLERI
VÄLJ DIN MODELL
MÅNGSIDIGHET
7 SÄTEN
7 SÄTEN

258 literDen tredje sätesraden (tillval) gör att du enkelt får plats med sju vuxna passagerare. Ovanstående värde för våtvolym motsvarar en torrvolym på 172.

6 SÄTEN
6 SÄTEN

698 literGruppera ett ensamt säte i den tredje raden och se till att det finns plats för dina väskor. Ovanstående värde för våtvolym motsvarar en torrvolym på 547 liter.

5 SÄTEN
5 SÄTEN

1.137 literÅk iväg med hela familjen över helgen och njut av fantastisk komfort och gott om utrymme för allt bagage. Ovanstående värde för våtvolym motsvarar en torrvolym på 922 liter.

4 SÄTEN
4 SÄTEN

1.639 literUtnyttja fyra av sätena och få mer plats över till större föremål som exempelvis en skidväska. Ovanstående värde för våtvolym motsvarar en torrvolym på 1 352 liter.

3 SÄTEN
3 SÄTEN

1.889 literMed tre säten uppfällda har du ett lastvänligt utrymme att spela med. Ovanstående värde för våtvolym motsvarar en torrvolym på 1 567 liter.

2 SÄTEN
2 SÄTEN

2.391 literMed fem säten nedfällda är det inga problem att packa sportutrustning, väskor och mycket annat i lastutrymmet. Ovanstående värde för våtvolym motsvarar en torrvolym på 1 997 liter.

Våtvolym är industristandard och mäts genom att lastutrymmet fylls med vätska. Torrvolym mäts med VDA-kompatibla fasta block (200 x 50 x 100 mm) och anger den praktiskt användbara volymen i bilen.

SJU FULLSTORA SÄTEN
Om du planerar resor med upp till sju personer, oavsett om det rör sig om dina vänner eller barnen, erbjuder vår 7-sitsiga Land Rover Discovery den perfekta vardagslösningen. Och med en teatersäteslayout, plus uppvärmda säten i alla rader, kan alla njuta av utsikten framåt med maximal komfort.
FUNKTIONALITET
Från dörrarna till de dolda utrymmena. Det finns plats för allt i Land Rover Discovery. Praktiska funktioner som flera USB-C-laddningspunkter och möjligheten att konfigurera andra och tredje sätesraden med en knapptryckning, säkerställer oöverträffad flexibilitet.
ELMANÖVRERADE FUNKTIONER FÖR DIN BEKVÄMLIGHET
Land Rover Discovery har en mängd olika funktioner som gör ditt liv enklare. Öppna och stäng bakluckan, även när du har händerna fulla, tack vare rörelsestyrning. Sätt dig på den eldrivna inre bakluckan när du är på utflykt eller behöver hjälpa barnen att ta av sig sina leriga stövlar.
SÄKERHET
Land Rover Discovery har säkerhetsbetyget fem stjärnor enligt Euro NCAP. En kombination av upp till fem ISOFIX-punkter, en rad förarassistansfunktioner som underlättar både körning och parkering och upp till åtta krockkuddar bidrar till att hålla familjen säker.
KOMPETENS
MILDHYBRIDMOTORER
MILDHYBRIDMOTORER

Renare. Effektivare. Mildhybridmotorer använder ett batteri för att utnyttja, lagra och återföra energi som normalt går förlorad vid retardation. Finns endast till D250-, D300- och P360-motorer.

DRAGKAPACITET
DRAGKAPACITET

Land Rover Discoverys enastående dragkapacitet på upp till 3 500 kg samverkar med en rad olika draghjälpmedel – inklusive Advanced Tow Assist – så att du tryggt kan transportera allt från hästboxar till släp.

FYRHJULSDRIFT
FYRHJULSDRIFT

Gör körningen trygg, både på och utanför vägen. På halt underlag, t.ex. gräs och snö, kan drivmomentet balanseras mellan fram- och bakhjulen för att maximera väggreppet.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

TEKNIK I BILEN
PIVI PRO

Pivi har bland annat följande standardfunktioner:


- 10-tums pekskärm
- DAB digitalradio
- Ny design på gränssnittet
- Apple CarPlay® 1
- Android AutoTM 2
- Remote3


Du kan även dra nytta av följande förstklassiga funktioner:


- Snabbstart
- Artificiell intelligens
- Helt ny intelligent navigation4
- 2D- och 3D-kartor med automatiska uppdateringar
- Trafikinformation i realtid

INFORMATION I ETT ÖGONKAST

Välj bland en rad olika layouter, bland annat 3D-navigation med helskärmsvisning, körinformation, eller se snabbt vad ljudsystemet spelar – allt på en ny högupplöst 12,3-tums interaktiv förardisplay.


Tillvalet head up-display5 projicerar viktig information på vindrutan. Visa enkelt bilens hastighet, aktuellt växelläge och navigation via färgdisplayen.

MERIDIAN™ SURROUNDLJUDSYSTEM

En verkligt medryckande, ytterst autentisk konserthallsupplevelse. Förare och passagerare omsluts av det fylliga och klara ljudet av en öppen, rymlig föreställning via en uppsättning högtalare placerade på sidorna samt fram och bak. Och allt är sömlöst integrerat med hjälp av Trifield TM-teknik, så du kan luta dig tillbaka och njuta av varje detalj.

14 högtalare och en tvåkanals subwoofer, 650 W förstärkareffekt.


Funktioner: Digital signalbehandling, Meridian Cabin Correction, Meridian Digital Dither Shaping, Trifield.

PROGRAMUPPDATERINGAR
Din bil hålls aktuell med hjälp av programuppdateringar6. Bilens infotainment, telematik och olika styrmoduler kan uppdateras på distans för att säkerställa optimala prestanda. Det innebär att din bil bara blir bättre och bättre.
ONLINE-PAKET
Med Online-paketet7 8 får du tillgång till fler uppkopplade tjänster via ett inbyggt SIM-kort:

- Obegränsad medieöverföring
- Väderprognoser
- Kalendersynkronisering online
TRÅDLÖS LADDNING
Med hjälp av tillvalet trådlös laddning med telefonsignalsförstärkare kan du ladda kompatibla smartphones utan sladdar eller en dockningsstation. I bilen använder din telefon bilens antenn för att förbättra signalen och samtalskvaliteten.
SYSTEM FÖR RENING AV KUPÉLUFTEN MED PM2,5-FILTER
Med tillvalet Nanoe™ -jonisering ökar förarens och passagerarnas välmående. När PURIFY-knappen aktiveras fångar det specialkonstruerade filtret upp finpartiklar i utomhusluften, t.ex. PM2,5 och luftburna allergener som damm och pollen.
BYGG DIN BIL

Vår mest mångsidiga SUV.
Använd konfiguratorn för att designa din perfekta Land Rover Discovery.

BYGG DIN BIL
FORTSÄTT UTFORSKA
VÄLJ DIN LAND ROVER DISCOVERY
Hela modellprogrammet finns här, med ett brett urval av snygga designutföranden, prestandahjälpmedel och teknik.
VÄLJ MODELL
GALLERI
Stränga krav på detaljnoggrannhet har alltid varit grundläggande för våra bilar. Discovery visar verkligen vad den går för.
SE GALLERI
SPECIFIKATIONER
Utforska de fina detaljerna. Ta reda på mer om motorprestanda, mått och bränsleförbrukning.
SE SPECIFIKATIONER
LAND ROVER-TILLBEHÖR
LAND ROVER-TILLBEHÖR

Snyggt, robust och praktiskt. Ge din Land Rover Discovery en personlig touch med olika utvändiga och invändiga tillbehör.

SE TILLVAL OCH TILLBEHÖR
LAND ROVER-KOLLEKTIONEN
LAND ROVER-KOLLEKTIONEN

Vår exklusiva kollektion av tillbehör är inspirerad av våra bilar och tillverkad med en typiskt brittisk stilkänsla.

LÄS MER
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Discovery.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
LADDA NER BROSCHYR
Ladda ner de senaste Land Rover broschyrerna.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.


Angivna värden är NEDC2 beräknade utifrån officiella WLTP-tester från tillverkaren i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2 -utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning. NEDC2 är värden beräknade med hjälp av en statlig formel utifrån WLTP-värden som motsvarar det som de skulle ha varit enligt det gamla NEDC-testet. Korrekt skattehantering kan sedan tillämpas.


Visa WLTP-värden.
WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO2 -värden för personbilar. Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.


1 Din bil är förberedd för Apple CarPlay. Tjänsterna som erbjuds av Apple CarPlay är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay för mer information..

2 Din bil är förberedd för Android Auto. Tjänsterna som erbjuds av Android Auto är beroende av funktionernas tillgänglighet i ditt land. Se https://www.android.com/auto/ för mer information.

3 Land Rover Remote innehåller prenumerationstjänster som kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare. Land Rover Remote-appen måste laddas ner från Apple App Store/Google Play Store.

4 Uppkopplad navigation kräver förlängning av abonnemanget efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare.

5 Kräver soldämpande glas på vissa marknader.

6 För uppdateringar krävs dataanslutning.

7 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) kan gälla. Ett års prenumeration ingår och denna kan förlängas efter initialperioden enligt anvisningar från din Land Rover-återförsäljare.

8 Regler för ”fair use” (skäligt bruk) kan gälla. När 20 GB data har förbrukats inom en månad kan det hända att datahastigheter och funktioner i bilen försämras under resterande dagar den månaden.


För närmare detaljer kring reglerna för ”fair use” (skäligt bruk) kopplade till denna funktion, se villkoren för InControl Pivi Pro på www.landrover.com/pivi-pro-terms.

Uppspelningstiden beror på strömningsleverantör och videoinnehållets upplösning.
Med HD-video ökar dataförbrukningen avsevärt.


Utrustning i bilen ska användas av förare endast då detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.


Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online..

Funktioner, tillval, tredjepartstjänster och deras tillgänglighet för Pivi och InControl är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Land Rover-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor.


Informationen om InControl-tekniken som visas, inklusive skärmbilder och sekvenser, omfattas av programuppdateringar, versionskontroll och andra system- och bildändringar, beroende på valda tillval.​


Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., vars slutanvändarvillkor kan gälla.
Android Auto är ett varumärke som tillhör Google LLC
Trifield och enheten med tre fält är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd.
NanoeTM är ett varumärke som Panasonic Corporation.