BAMFORD LONDON OCH LAND ROVER SKAPAR
EN DEFENDER-INSPIRERAD KLOCKA
  • Bamford London och Land Rover skapar en Defender-inspirerad klocka i begränsad upplaga vid namn LR001

  • Klockan kombinerar strama ytor med stor inneboende förmåga – precis som Defender

  • Titanhölje och automatiskt premiumurverk garanterar lång livslängd och hållbarhet

  • Endast 100 exempel finns tillgängliga världen över

  • Finns att köpa hos Bamford London (£1,350 inklusive moms) www.bamfordlondon.com

  • Finns att beställa nu: Designa din Defender här.


Bamford London och Land Rover har utnyttjat sitt gemensamma intresse för design och precision för att skapa den limiterade LR001-klockan.

Precis som den ikoniska SUV:en är LR001-klockan en kreativ skapelse för äventyrare. Designad av teamet på Land Rover och byggd av Bamford London i endast 100 tillgängliga exemplar.

LR001 återspeglar Defenders formspråk och kombinerar strama ytor med stor inneboende förmåga. Med ett 40 mm titanhölje, Sellita SW200-1b automatiskt premiumurverk och en raffinerad rutenium-antracit-finish är den byggd för att hålla länge.

Den visuellt engagerande designen är inkapslad i grå titan och den tonade grå urtavlan framhäver klockans tekniska precision. Under urtavlan finns dold bakgrundsbelysning som avger en subtil grön nyans för användning i mörker. Klockan har subtil "LR001"-text i Bamfords signaturfärg Aqua Blue ovanför siffran sex på urtavlan.

Fyra slitstarka biobaserade 18 mm klockarmband finns tillgängliga, i svart, marinblått, ljusbrunt och mörkbrunt. Var och en är ett hållbart alternativ till traditionellt läder. De svarta, ljusbruna och mörkbruna alternativen är skapade av hållbart PU-läder utvunnet av majs, medan det marinblå alternativet är tillverkat av Cordoba, ett vävt återvunnet och överdraget nylonmaterial.

George Bamford, grundare och VD, Bamford London säger: "Jag är stolt och glad över att avslöja detta samarbete inspirerat av en av världens mest ikoniska fordon, Defender. Den grå urtavlan med ett grått titanhölje och fasta skänklar är den första versionen av LR001. Jag har en långvarig relation med Land Rover och jag är hedrad över att få arbeta med designteamet när vi presenterar vår första klocka."

Massimo Frascella, Jaguar Land Rover Design Director säger: "Skapad med stor inneboende förmåga som motsvarar Defenders återhållsamma karaktär, har LR001 en övertygande design som är exakt utförd genom sin raffinerade och välgjorda form."

LR001-klockan finns tillgänglig hos Bamford London från £1,350 inklusive moms.

Besök deras hemsida för mer information (www.bamfordlondon.com)