BRITTISKA RÖDA KORSET TAR DROTTNINGENS PLATINAJUBILEUMS-DEFENDER 130 I BRUK

Specialutgåvan av Defender 130, som skänktes till brittiska Röda Korset till minne av Hennes Majestät drottning Elizabeth II:s platinajubileum, kommer att tas i aktiv tjänst i norra Wales. Den unika modellen kommer att hjälpa välgörenhetsorganisationen att stödja människor i svårtillgängliga områden som Snowdonia-bergen, Lleynhalvön och Isle of Anglesey.

Modellen har anpassats i enlighet med Jaguar Land Rovers moderna lyx-strategi för att inkludera avancerade kommunikationsfunktioner. Eftersom Wales är det område i Storbritannien som har näst sämst 4G-täckning på landsbygden*, kommer bilens uppkopplingsförmåga att vara till stor hjälp vid kustlinjen, i den bergiga terrängen och på avlägsna platser.

Modellen har en 4G-ansluten antenn som ger en stark signal oavsett plats, en inbyggd telefon, en VHF-radio för kommunikation och ett uppgraderat telematiksystem med GPS-spårning. Ett solenergisystem på taket laddar ett extrabatteri för att driva tillbehör när motorn inte är igång, så att fordonet kan vara uppkopplat längre.Genom att ta bort den tredje sätesraden i Defender 130 har ett ytterligare värdefullt förvaringsutrymme skapats. Ett speciellt lådsystem gör det möjligt för teamet att transportera utrustning som filtar, mat och första hjälpen-förnödenheter, vilket innebär att bilen är redo för en rad olika nödsituationer så som stormar, översvämningar och bränder.

Antibakteriella avtorkningsbara sätesöverdrag och uppladdningsbara ficklampor med laddpunkter är andra anpassningar som gjorts i Defender 130 för att öka den praktiska nyttan, medan den inbyggda vattenkokaren gör det möjligt för teamet att tillhandahålla varma drycker i krissituationer.

Laura Wood, Brand Partnerships, Experience and Collections, Jaguar Land Rover: "I nästan 70 år har vi samarbetat med brittiska Röda Korset och ständigt eftersökt nya sätt att stödja deras arbete med hjälp av våra fordon och tekniker. Tillsammans fortsätter vi att nå människor i isolerade samhällen på landsbygden över hela landet. Denna nya Defender 130 är särskilt viktig och kommer att stödja de mest behövande i norra Wales. Det är också ett effektfullt sätt att hylla Hennes Majestäts 70-åriga engagemang för brittiska Röda Korsets arbete."

Chris Davies, chef för kris- och katastrofinsatser, brittiska Röda Korset: "I nästan sju decennier har frivilliga från brittiska Röda Korset svarat på nödsituationer i Land Rovers. Från bränder och översvämningar till stormar och strömavbrott – vårt partnerskap med Defender har hjälpt oss att finnas där för människor i krissituationer. Denna generösa donation kommer att ha en enorm inverkan vid akutsituationer i norra Wales, vilket gör att vi kan fortsätta att stödja människor oavsett var de befinner sig och oavsett väderlek."

Innan modellen tas i bruk i norra Wales kommer den att visas upp för besökare på Royal Windsor Horse Show den 11-14 maj, ett evenemang som regelbundet besöktes av drottning Elizabeth II. Mer information besök: https://www.landrover.com/sponsorship/humanitarian-and-conservation/red-cross

*Enligt rapporten "Rural mobile coverage in the UK: Not-spots and partial not-spots", april 2022.