DEFENDER-FAMILJEN UTÖKAS MED BLAND ANNAT LYXIGA DEFENDER 130 OUTBOUND

Onsdag 26 april 2023, Stockholm, Sverige – Nya Defender 130 Outbound adderas till familjen tillsammans med Defender 130 V8 och ett nytt County-exteriörpaket till Defender 1102. De nya produkterna erbjuder fler valmöjligheter för Defender-kunder, samtidigt som de bidrar med skräddarsydd terrängförmåga och överlägsen komfort.

Mark Cameron, vd för Defender, säger: "Defender 130 Outbound är ett otroligt efterlängtat tillskott till Defender-familjen. Skapad för våra mest äventyrliga kunder som älskar att ge sig ut och utforska och som önskar sig ett större lastutrymme och en femsitsig säteskonfiguration. Dess unika designförbättringar och rymliga interiör erbjuder en spännande mix av kompetens och praktiska egenskaper. Familjen erbjuder nu något för alla med introduktionen av V8-drivlinan till Defender 130, medan det nya County-exteriörpaketet hyllar Defenders historia genom en modern tolkning av en klassisk design."

Defender 130 Outbound: den ultimata lyxäventyraren

Nya Defender 130 Outbound välkomnar alla utmaningar med en oslagbar kombination av lyxig interiör och terrängkompetens. Den finns endast tillgänglig med fem säten vilket innebär ännu större äventyrsmöjligheter och lastutrymme för kunder med en aktiv livsstil.

130 Outbound är det ultimata uttrycket för Defenders breda kompetens. Med fem säten och upp till 2 516 liters3 lastutrymme blir alla äventyr smidiga och passagerarna erbjuds största möjliga mångsidighet och praktiska användbarhet. Det nästan plana golvet i lastutrymmets har plats för allt från våtdräkter och bagage till camping- och klätterutrustning.

Unika exteriöra designförbättringar gör att Defender 130 Outbound sticker ut från mängden. Stötfångarna och frontgrillen i den matta lacken Shadow Atlas bidrar till ett subtilt, målmedvetet intryck, medan sidventilerna har en antracitfärgad finish. Outbound-designen kan kompletteras med antingen blanksvarta 20-tumsfälgar eller matta 22-tumsfälgar i Shadow Atlas.

Lackerna Fuji White, Santorini Black, Carpathian Grey och Eiger Grey finns att välja på, medan bakre signaturpaneler och D-stolpar i samma färg som karossen kompletterar exteriören. För kunder som önskar utökat skydd mot repor erbjuds Satin Protective Film4.

Invändigt kan kunderna välja mellan lyxig genomgående Windsor-läder eller slitstarkt Resist-tyg, beroende på vilket som bäst passar deras livsstil. Samtliga alternativ har takklädsel i Ebony Morzine, Robustec-faner och Defenders karakteristiska tvärgående balk i mattsvart pulverlack med borstad finish.


Praktiska detaljer skyddar interiören i alla lägen. Den slitstarka gummimattan i lastutrymmet kan fällas ner för att skydda stötfångaren när du lastar in tung utrustning så som cyklar eller resväskor. Mindre föremål kan förvaras utom synhåll i särskilda förvaringsutrymmen i kupén, medan extra fästpunkter och ett nytt lastnät innebär att i princip all typ av utrustning kan säkras under körning.

Defenders beprövade intelligenta fyrhjulsdrift och Terrain Response 2® förenklar framkomligheten medan elektronisk luftfjädring och Adaptive Dynamics är standard. Avancerad terrängteknik säkerställer en trygg framfart i alla miljöer, medan elektronisk luftfjädring tillåter upp till 430 mm maximal markfrigång och upp till 900 mm vadning.

Defender 130 Outbound har en dragkapacitet på upp till 3 000 kg5 – vilket innebär att allt från jetskis och båtar till husvagnar och släp kan föras fram med lätthet. Påkopplingen förenklas av den elektroniska luftfjädringen samt reglage på insidan av bakluckan för höjning och sänkning.

Defender 130 Outbound finns tillgänglig med en 3,0 liters mildhybridbensinmotor med 400 hk. Mildhybridtekniken bidrar till förbättrad prestanda och effektivitet.Defender 130 V8

Defender 130-utbudet utökas också med en 5,0-liters V8-motor som erbjuder en övertygande kombination av prestanda, förfining och kapacitet. Den levererar 500 hk och 610 Nm och gör 0-100 km/h på så lite som 5,7 sekunder1.

Defender 130 V8 finns tillgänglig i lackerna Carpathian Grey eller Santorini Black och har fyra utvändigt monterade avgassystem, ett svart kontrasterande skjutbart panoramatak, V8-emblem, LED-strålkastare med matrixteknik och karakteristiska varselljus, mörktonade bakljus, tonade rutor och matta mörkgrå 22-tumsfälgar.

Kupén är lyxig tack vare uppvärmda och kylda framsäten med elektrisk 14-vägsinställning i ljust Windsor-läder med Dinamica®-mocka och Robustec-tyg. De kompletteras av en uppvärmd ratt i mocka, takklädsel i Ebony Morzine och en mattsvart tvärgående balk. Defender 130 V8 är även utrustad med 4-zons klimatanläggning, uppvärmda säten i rad tre, MeridianTM-ljudsystem, Head-Up Display, interaktiv förardisplay och kupéluftrening Plus.

Det prisbelönta infotainmentsystemet Pivi Pro har en 11,4-tums pekskärm med möjlighet till Software Over The Air-uppdateringar. Apple CarPlayTM 6, Android AutoTM 6 och trådlös enhetsladdning är standard. För enkel navigering är även den smarta kartläggningstekniken what3words integrerat i infotainmentsystemet.
County-exteriörpaket till Defender 1102

De som vill anpassa sin Defender 1102 ytterligare kan välja det nya County-exteriörpaketet. Det har inspirerats av den ursprungliga Defender County och har unika detaljer som är utformade för att både hylla bilens historiska arv samt matcha samtiden.

County-exteriörpaketet finns tillgängligt för modellversionerna S, SE och HSE. County-grafik längs dörrarna och karossens sidor är de mest iögonfallande detaljerna, medan belysta sidosteg välkomnar förare och passagerare med en unik County-grafik. 20-tumsfälgar i två utföranden, däribland Gloss White, finns tillgängliga för att fullända looken.

Följande färgkombinationer finns tillgängliga:


  • Kaross i Fuji White med kontrasterande tak och baklucka i den helt nya färgen Tasman Blue, plus dekaler och sidosteg i Tasman Blue.

  • Kaross i Santorini Black med kontrasterande tak och baklucka i den helt nya färgen Tasman Blue, plus dekaler och sidosteg i Tasman Blue.

  • Kaross i Tasman Blue med vitt kontrasterande tak och baklucka, samt dekal och sidosteg i Fuji White.Interiören kan fås i en rad färg- och materialkombinationer inklusive Resist-tyg och Windsor-läder i Ebony.

Interiördetaljerna inkluderar Robustec-faner, medan den tvärgående balken finns i ljusgrått eller vitt, vilket blir en naturlig inre förlängning av County-exteriörpaketet.

Andra förbättringar

Ett praktiskt lastutrymme8 under golvet är standard på alla Defender 90-modeller och Defender 130 med åtta säten. Den nya funktionen med intern förvaring gör att golvet i lastutrymmet blir nästan platt och att inget utrymme slösas bort och att tillgången till D-bågar bibehålls. Det nya tillbehöret är också tillgängligt för befintliga ägare av Defender 90 och Defender 130 med åtta säten via sin lokala återförsäljare8.

För Defender 90 har den snabba åtkomsten till rad två förbättrats med ett nytt fallskärmshandtag, ett snabbt fällbart och skjutbart passagerarsäte i rad ett och införandet av två 40:20:40 fällbara baksäten med mittarmstöd.

Defender 130 Outbound, Defender 130 V8 och Defender 110 med County Exterior Pack2 kan beställas nu.

1 When fitted with 22” wheels
2 County Pack available on Defender 90 only in China market
3 Wet luggage volume
4 Not available on Fuji White
5 8,200 lbs in NAS
6 Apple CarPlay is a Trademark of Apple Inc. Apple Inc end-user terms may apply. Android Auto is a Trademark of Google LLC. The services offered by Apple CarPlay depend on feature availability in your country, please see https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay for more information. The services offered by Android Auto depends on feature availability in your country, please see https://www.android.com/intl/en_uk/auto/ for more information
7 In-car features should be used by drivers only when safe to do so. Drivers must ensure they are in full control of the vehicle at all times.
8 Available late 2023