DEFENDER 75TH LIMITED EDITION
BLIR TILLGÄNGLIG I SVERIGE

1948 introducerades den allra första Land Rover-modellen vid namn Serie I på Amsterdam Motor Show. Nu firas 75-årsjubileet med specialutgåvan Defender 75th Limited Edition.

Den limiterade modellen är tillgänglig i karosslängderna 90/110 och har ett exklusivt exteriört designtema med en rad unika detaljer. Exteriören introducerar Grasmere Green för Defender-serien för första gången – en färg som är exklusiv för jubileumsutgåvan – med 20-tums lättmetallfälgar och centrumkåpor i samma gröna nyans. Exteriören fulländas med en unik 75-års jubileumsgrafik, Ceres Silver-stötfångare och tonade rutor.

Defenders slitstarka och mångsidiga interiör har fått en liknande behandling, den exponerade tvärgående balken i kupén är i borstad Grasmere Green-pulverlack och har laseretsade detaljer. Sätena har en finish i Resist Ebony. Mittkonsolen kommer i Robustec-material – det mest robusta tyget Defender har att erbjuda – och inrymmer också handtag för en bekvämare färd off-road.


“Sedan lanseringen av den nya Defender har kunder över hela världen blivit förälskade i den och efterfrågan är fortfarande extremt stor. Den nya limiterade utgåvan fångar andan från de senaste 75 åren, med sina färger och detaljer, och förenar det med innovativ ny teknik som elektrisk hybridkraft, konfigurerbar terrängsrespons, trådlösa mjukvaruuppdateringar med Software-Over-The-Air-teknik och oöverträffad terrängkapacitet.”

Stuart Frith, Lifecycle Chief Engineer Defender:


Jubileumsutgåvan är baserad på den högutrustade HSE, som har omfattande standardutrustning. Innovativ teknik, vilket inkluderar 3D-surroundkamera, konfigurerbar terrängrespons, MeridianTM-ljudsystem, LED-strålkastare med Matrix-teknik, Pivi Pro infotainmentsystem med 11,4-tums pekskärm, Head-Up Display och trådlös laddare.

Alla limiterade modeller har även ett fällbart tygtak eller möjlighet till ett skjutbart panoramatak, medan överlägsen komfort tillhandahålls av elektriskt inställbara säten med minnesfunktion för 14 olika positioner, uppvärmd ratt och 3-zons klimatanläggning. En elektrisk utfällbar dragkrok och året-runt-däck kan adderas som tillval för förbättrad kapacitet.

Förutom P400 och D300 Ingenium-bensin- och dieselalternativ* finns även en kraftfull och effektiv P400e laddhybriddrivlina (PHEV) tillgänglig för 110-modellen. Bensin- och dieselmotorerna använder mildhybridteknik (MHEV) för att optimera prestanda och bränsleekonomi genom att utnyttja energi som normalt går förlorad under fartminskning och inbromsning.

Defender har vunnit mer än 50 globala utmärkelser, inklusive ”Årets bil” 2020 av Top Gear, ”Årets SUV” 2021 av MotorTrends och ”Bästa SUV” 2020 av Autocars, samt ett 5-stjärnigt betyg av Euro NCAP.

UTFORSKA DEFENDER

*P300 endast för EU-importörer och Japan.