DISCOVERY SPORT: NYDESIGNAD MODERN INTERIÖR, ÖKAD MÅNGSIDIGHET OCH TOPPMODERN TEKNIK

Discovery Sport har en mångsidig design och är redo för familjeäventyr med upp till sju sittplatser. En dramatiskt ny interiör utstrålar modern lyx och låter kunderna dra nytta av den senaste versionen av infotainmentsystemet Pivi Pro2 via en elegant böjd pekskärm. Praktisk förvaring, flexibel säteskonfiguration och hälsofrämjande teknik gör denna SUV till en favorit bland aktiva, moderna familjer.

Den lyxiga kupén har noggrant utformade, taktila material. Interiören känns ljus, rymlig och luftig med stadiumliknande sittplatser för optimal sikt i alla tre sätesrader. Panoramaglastaket (tillval) bidrar ytterligare till känslan av rymd.

Discovery Sports raffinerade interiör har en ny växelspak som omges av en mörk aluminiumlist och en elegant treekrad multifunktionsratt. Som standard är SE-modellen utrustad med DuoLeather-säten i Ebony och har knappar som kan interagera med Pivi Pro eller aktivera röststyrning. Dynamic SE har DuoLeather-inredning med upp till tre färgalternativ. Kunderna kan även välja mocka kombinerat med mjukt lyxigt Luxtec-tyg, tillverkat av återvunnen polyestermikrofiber.

Dynamic HSE är tillgänglig med Windsor-lädersäten i Ebony med kontrasterande detaljer i Lunar Grey. Alternativt kan kunderna välja en DuoTone-klädsel i Light Oyster och Ebony, vilket ger en distinkt tvåfärgad finish.

Discovery Sport är tillgänglig med upp till sju säten och den mångsidiga och rymliga interiören erbjuder gott om plats och hög komfort med upp till 24 olika säteskonfigurationer14. Den andra sätesraden är skjutbar och kan fällas 40:20:40, och lastutrymmet på upp till 1 794 liter med nedfällda baksäten ger utrymme för spontana äventyr. En eldriven baklucka gör ur- och inlastning enkel.

Samtliga modeller har nu ett digitalt instrumentkluster och rattmonterade växelpaddlar som standard, samt en ny elegant 11,4-tums böjd pekskärm. Den senaste versionen av infotainmentsystemet Pivi Pro2 har smarta sidomenyer som gör att föraren alltid kan styra viktiga reglage och funktioner i bilen, så som media, volym, klimat och navigering. Tack vare detta kan användaren nå 90 procent av funktionerna i bilen inom två tryckningar på pekskärmen.

Trådlös Apple CarPlayTM 12 och Android Auto® ingår som standard och gör det enkelt att ansluta mobiltelefoner och styra viktiga funktioner. Den nydesignade mittkonsolen frigör förvaringsutrymme och rymmer trådlös enhetsladdning, vilket ger Discovery Sport ett av de rymligaste förvaringsutrymmena i sin klass för familjer3. Dessutom finns två USB-C-uttag på varje sätesrad för att alla passagerare ska kunna vara uppkopplade och ladda sina digitala enheter. I sjusitsiga modeller ingår även klimatkontroll och USB-C-uttag på tredje sätesraden.

James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer på JLR: "Discovery Sport erbjuder nu en banbrytande uppsättning teknik för hela familjen tack vare introduktionen av den senaste generationen Pivi Pro. Den nya reducerade mittkonsolen kompletterar den uppdaterade exteriören och frigör ännu mer generösa förvaringsutrymmen. Samtidigt innebär motoralternativen, terrängfunktionerna och den imponerande flexibilitet med upp till sju säten att den verkligen klarar av allt som familjelivet kan bjuda på."

Discovery Sport har en av de mest sofistikerade luftreningsteknikerna som finns i kupén3 vid namn Cabin Air Purification Plus8. Med PM2.5-filtrering och CO2-hantering hjälper systemet till att främja välbefinnandet för hela familjen, samt öka förarens vakenhet genom att övervaka och kontrollera CO2-nivåerna i kupén. Det avancerade systemet kombinerar nanoe™ X-teknik för att avsevärt minska lukt, bakterier och allergener, medan apptekniken10 Air Quality Index (AQI) gör det möjligt för kunderna att övervaka luftkvaliteten utomhus på sin aktuella position samt på resmålet.

Discovery Sport erbjuder också en av de mest omfattande kamerateknikerna i sin klass3. Föraren kan känna sig trygg tack vare 3D-surroundkameror9 och ClearSight Ground View TM som visar omgivningen på den 11,4-tums pekskärmen. ClearSight Rear View MirrorTM ger en fri sikt bakom bilen, oavsett vad eller vilka som befinner sig i baksätet.

Discovery Sport har också subtila exteriöra uppdateringar som framhäver dess distinkta arv. Dynamic-modellerna är nu ännu mer självsäkra och målmedvetna med ett kontrasterande tak samt Discovery-text, frontgrill, nedre karosslister och nedre stötfångare i Gloss Black. De blanksvarta detaljerna på den främre stötfångaren och hjulhusen förstärker den målmedvetna hållningen och de tre linjerna på de främre luftintagen är ett tydligt Discovery-kännetecken.

Nya valbara aluminiumfälgar inkluderar 21-tums med Gloss Black finsh och 19-tums med Gloss Black eller Diamond Turned finish. Varesine Blue läggs till i den exteriöra färgpaletten.

Discovery Sport som plug-in hybrid eller mildhybrid fortsätter att leverera hög effektivitet och prestanda13 tack vare ett förbättrat batteri. Plug-in hybriden kombinerar en elmotor med en trecylindrig Ingenium turbobensinmotor och ett 14,9 kWh litiumjonbatteri, vilket garanterar smidig framfart och räckvidd på upp till 61 km4. Med DC-snabbladdning tar det endast 30 minuter att ladda bilen från 0–80 procent.

Den senaste generationen Ingenium bensin- och dieselmotorer kompletterar utbudet. Båda motortyperna har 48 V mildhybridteknik för ökad effektivitet och förbättrad bränsleekonomi. Med hjälp av en integrerad startgenerator (BiSG) fångas energi upp som vanligtvis går förlorad vid inbromsning. Energin lagras i ett 48 V litiumjonbatteri och kan sedan användas för att hjälpa till vid exempelvis acceleration.

Discovery Sport kan beställas nu. Konfigurera din bil på landrover.se

1 Sju säten är inte tillgängligt för plug-in hybrider.

2 Funktioner, tillval och tredjepartstjänster för Pivi och InControl samt deras tillgänglighet är marknadsberoende. Kontrollera därför med din Land Rover-återförsäljare vad som gäller angående lokal marknadstillgänglighet och fullständiga villkor. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter startperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksanslutning kan inte garanteras på alla platser.

3 Jämfört med en rad likvärdiga konkurrenter i samma klass den 3 mars 2023.

4 Angivna uppgifter är hämtade från tillverkarens officiella tester utförda i enlighet med gällande EU-lagstiftning med fulladdat batteri. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värdena för CO2, bränsleekonomi, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör, faktisk rutt samt batteriets skick. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett serietillverkat fordon på en standardiserad väg. Värdena gäller EU6 marknader.

6 När en 50 kW DC-snabbladdare används. Laddningstiderna varierar beroende på många faktorer, inklusive men inte begränsat till: batteriets ålder, skick, temperatur och befintlig laddningsnivå samt anläggningen som används och laddningstiden.

7Software Over The Air med förbehåll för förarens godkännande och beroende på nätverksanslutning och marknadstillgänglighet.

8 Texcell research 2020, utförd för och resultat levererat av Panasonic.

9 ClearSight Ground ViewTM är beroende av 3D-surroundkamera. Bilden är inte live. Kontrollera att omgivningen är säker. Omfattas av lokala bestämmelser.

10 Endast på anslutna marknader i Storbritannien, Europa och USA. Texcell research 2020, utförd för och resultat levererat av Panasonic.

12 Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc.

13 Diesel mildhybrid är marknadsberoende.

14 Exklusive Discovery Sport plug-in hybrid.