JLR UTBILDAR HUNDRATALS ANSTÄLLDA I NYA DATAKUNSKAPER FÖR ÖKAD RANGE ROVER-PRODUKTION

28 juni 2023, Stockholm, Sverige - JLR lanserar det största lärlingsprogrammet för datakompetenshöjning i Storbritannien i samarbete med start up-företaget Multiverse. Över 600 anställda medverkar i programmet som syftar till att främja företagets digitala omvandling och man ser redan positiva effekter. 
 
Inom sex månaders medverkan i programmet kunde Kamil Poreda, Facilities Monitoring Controller, hjälpa till att identifiera ineffektivitet genom att skapa en särskild instrumentpanel för underhållschefer. Insikterna hjälpte teamet på JLR:s anläggning i Solihull att öka tillverkningen av Range Rover- och Range Rover Sport-modeller med över 600 fordon per vecka - vilket genererade ytterligare cirka 50 miljoner pund* i intäkter och säkerställde snabbare kundleveranser.
 
Kamil Poreda, Facilities Monitoring Controller: "Att få möjlighet att förbättra mina datakunskaper och tillämpa dem i min dagliga roll på verkstadsgolvet var verkligen utvecklande.  Jag har kunnat göra en liten, men betydelsefull förändring som ökar produktionsnivåerna. Data Fellowship-programmet har verkligen berikat mig som anställd och företaget som helhet."
 
Över 600 JLR-anställda medverkar i datautbildningsprogrammet, som lanserades i augusti förra året av JLR Learning Academy och Enterprise Data Office, i samarbete med
startup-företaget Multiverse. Ytterligare 400 anställda kommer att påbörja kursen senare i år.
 
Den 15 månader långa kursen omfattar ämnen som datamodellering, analys, Python och maskininlärning. Målet är att hjälpa tusentals av JLR:s anställda att förbättra sina individuella datakunskaper samt främja samarbeten och molnbaserat arbete. 
 
I takt med att fordonsindustrin övergår till en elektrisk era, där allt större datamängder används, fokuserar JLR på att implementera ett datafokuserat tänkande. Denna digitala omvandling är avgörande för att stödja tillväxt, förbättra kundupplevelsen och öka produktiviteten samtidigt som man kompetensutvecklar personalen.
 
Anthony Battle, Group Chief Digital and Information Officer på JLR: "Multiverse-programmet förändrar vårt företags förmåga att utnyttja kraften i data, vilket gör att vi kan fatta bättre beslut, vara mer innovativa och leverera fler fantastiska moderna lyxfordon till våra kunder.
 
Våra medarbetare utrustas med de färdigheter och kunskaper som krävs för att ta fram
värdefulla insikter och driva verklig påverkan i hela vår organisation. Multiverse har varit en viktig partner på denna resa, och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för att förverkliga den fulla potentialen i vår datadrivna framtid."
 
Euan Blair, grundare och VD för Multiverse: "JLR:s lärlingsprogram är det största
utbildningsinitiativet i landet och skapar hundratals nya dataspecialister genom kraften i Applied Learning.
 
Det framgår tydligt av resultaten hur deltagarna inte bara skapar verkligt värde
för JLR, utan också förbättra sina egna karriärer och får tillgång till färdigheter som är centrala i framtidens arbete."
 
Bristen på datakompetens beräknas kosta brittiska företag 2 miljarder pund per år, då 1 av 10 jobb kräver datakompetens** och det finns 100 000 lediga positioner**.
Multiverse vill fylla detta kompetensgap genom att skapa ett alternativ till
universitets- och företagsutbildning genom lärlingsutbildningar. Företaget utbildar nu över 8 000 lärlingar inom teknik, ledarskap och digital teknik.
 
 
*Baserat på ett genomsnittligt försäljningspris för Range Rover- och Range Rover Sport-modeller
*
The Royal Society, Dynamics of Data Science Skills
***The European
Data Market Monitoring Tool