NYA RANGE ROVER: BESTÄLLNINGAR ÖPPNA FÖR FLAGSHIP SV-MODELL
OCH LADDHYBRID MED UPP TILL 113 KM ELBILSRÄCKVIDD



  • Elegant effektivitet: Laddhybridens prestanda ger en räckvidd på upp till 113 km1 – över de ursprungliga uppskattningarna

  • Övertygande körning: Nya Plug-in-hybrider ger en verklig räckvidd som gör att kunderna kan köra 75 procent av sina resor utsläppsfritt2

  • Överlägsen ingenjörskonst: Avancerade laddhybrider ger så låga CO2 -utsläpp som 18 g/km1 – lägre än vad som uppskattats från början – med en unik blandning av effektivitet och okomplicerad sexcylindrig prestanda

  • Oöverträffad lyx: Orderböckerna öppnar för exklusiva nya Range Rover SV, det ultimata uttrycket för nya Range Rovers tappning av modern lyx med specialframtagna designteman och utsökta detaljer

  • Oöverträffat val: Exklusiva designdetaljer, utsökta material och specialframtagna designteman säkerställer att nya Range Rover SV erbjuder större möjligheter till personlig anpassning än någonsin tidigare

  • Kraftfull prestanda: Nya Range Rover SV kan fås med P510e PHEV-drivlina, effektiv MHEV-diesel eller ny dubbelturbo V8-bensin med högre topphastighet på närmare 162mph

  • Ha-begär: En oöverträffad efterfrågan har gjort att nya Range Rover konfigurerats mer än 2 miljoner gånger på Land Rovers webbplats sedan lanseringen i oktober 2021

  • Plats för alla: Lyxig 4-, 5- och 7-sitsig interiör kan fås med standard- eller lång hjulbas, vilket ger mer utrymme, lyx och flexibilitet än någonsin tidigare

  • Finns att beställa: Nya Range Rover P440e kan fås från 1.833.900 kr. Priserna för Range Rover SV är från 2.169.900 kr. till 2.575.900 kr. Mer information finns på: https://www.landrover.se/nya-range-rover




Nu finns för första gången hela utbudet av den lyxiga nya Range Rover-familjen tillgängligt för beställning. Land Rover har bekräftat priser för de avancerade laddhybridmodellerna med utökad räckvidd och den exklusiva Range Rover SV, medan prestandavärdena för den laddhybrid-drivlinan är ännu bättre än vad som ursprungligen prognostiserats.

P510e och P440e laddhybrider med utökad räckvidd (PHEV) erbjuder exceptionell effektivitet, producerar CO2-utsläpp så låga som 18 g/km och ger upp till 113 km räckvidd på elfordon – vilket överträffar förväntningarna och ger kunderna ännu större kapacitet.

Vid avtäckningen förra året uppgav Land Rover en möjlig räckvidd på 100 km och CO2 -utsläpp under 30 g/km.

Sedan Land Rover lanserades på Royal Opera House i London, inför eliten inom konst, kultur, näringsliv och sport, har man sett en oöverträffad efterfrågan på nya Range Rover som lyfter fram den ursprungliga lyx-SUV:ens globala dragningskraft. Mer än 2 miljoner individuella konfigurationer har redan gjorts på Land Rovers webbplats, vilket belyser den globala dragningskraften hos den ursprungliga lyx-SUV:en.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes på Jaguar Land Rover: Nya Range Rover är världens mest åtråvärda, eleganta och kompetenta lyx-SUV. Våra nya effektiva laddhybriddrivlinor med utökad räckvidd förhöjer körupplevelsen med en finstämd balans mellan prestanda, exklusivitet och effektivitet, vilket gör att deras ägare kan köra utsläppsfritt upp till 80 km åt gången.”

Nya Range Rover kombinerar på ett enkelt sätt hänförande modernitet och estetisk elegans med teknisk förfining och sömlös uppkoppling – nu för första gången med plats för upp till sju vuxna.

Ökad effektivitet

addhybriderna med utökad räckvidd kännetecknas av sin prestanda och effektivitet. Certifierade data bekräftar att laddhybriderna kommer att erbjuda 113 km eldrift i enlighet med WLTP-standarderna med CO2-utsläpp så låga som 18 g/km, vilket innebär att räckvidden på eldrift i verkligheten är 88 km – vilket överträffar de första uppskattningarna.

Denna ökning på 13 procent innebär att typiska Range Rover-kunder kommer att kunna genomföra 75 procent2 av sina resor med enbart eldrift. Nya Range Rover är också en av få laddhybrider som erbjuder 50 kW DC snabbladdning och kan laddas upp till 80 procent på under en timme, vilket gör den till en av de snabbaste laddhybriderna3.

Den mest kraftfulla laddhybriddrivlinan P510e erbjuder förfining på hög nivå och smidig prestanda. Kombinationen av ett litiumjonbatteri på 38 kWh med en elmotor på 105 kW och en 6-cylindrig 3,0-liters Ingenium-motor ger lyx-SUV:en en acceleration från 0–100 km/h på 5,6 sekunder.

Utöver laddhybridmodellerna med utökad räckvidd, som kombinerar nästan helt tyst elbilskörning med smidig prestanda, till drivlinorna P510e och P440e, finns nya Range Rover även med ett urval av effektiva sexcylindriga bensin- och dieselmotorer med mildhybridteknik, plus en helt ny V8. Kunderna kan välja bland 4-, 5- och 7-sitsiga interiörer med standard- och lång hjulbas. En helt elektrisk Range Rover – den första helt eldrivna Land Rovern – kommer att ingå i serien 2024.

Nya Range Rover finns i modellerna SE, HSE och Autobiography, med en exklusiv First Edition tillgänglig under det första produktionsåret. Både standardkarossen (SWB) och karossen med lång hjulbas (LWB) finns med fem säten, medan nya Range Rover LWB-modellen erbjuder ökad komfort för baksätespassagerarna.



Nya Range Rover SV

Range Rover SV är höjdpunkten i Range Rover-familjen och representerar en utsökt tolkning av Range Rovers lyx och individualisering, med exklusiva material, speciellt utvalda designteman och större möjligheter till personlig anpassning än någonsin tidigare från experterna på Special Vehicle Operations. Orderböckerna för nya Range Rover SV är nu öppnamed priser från GBP 146 200 i Storbritannien.

Mark Turner, Commercial Director, Special Vehicle Operations, säger:

”Lanseringen av nya Range Rover SV är ett avgörande ögonblick för Special Vehicle Operations och ger våra kunder möjligheten att skapa sin egen tolkning av modern lyx och njuta av våra delade passioner för utsökt design, hantverk och kvalitet.”

SV-flaggskeppsmodellen, som tidigare föreställdes genom SVAutobiography-familjen, bygger genomgående på nya Range Rovers hisnande modernitet, makalösa förfining och oöverträffade kompetens med SV-specifika designdetaljer och materialval. Det uppskattas att nya Range Rover SV kan konfigureras i över 1,6 miljoner4 kombinationer.

”Den nya flaggskeppsmodellen kännetecknas av en unik stötfångare fram och en grill med fem bågar, en laseretsad SV-rundel på sidogavlarna, en ny vit keramisk SV-rundel på bakluckan och 23-tums riktningsbestämda fälgar i tre olika ytfinisher (tillval).” De exklusiva materialen utgörs bland annat av glänsande pläterade metaller, slät keramik, träslag från hållbara källor och mjukt halvanilinläder samt hållbara syntetiska Ultrafabrics™.

Designteman för lyxiga SV Serenity och gåtfulla SV Intrepid är nyckeln till den personliga resan med nya Range Rover SV. Dessa teman ger vardera Range Rover SV en distinkt personlighet och kan specificeras individuellt för exteriören eller interiören, tillsammans med Range Rover SV:s standardexteriör eller interiör, eller tillämpas som övergripande tema på hela bilen. De kontrasterande färgställningsalternativen för interiören delar upp kupéns främte och bakre dela i olika färgteman.

Range Rover SV finns med både standard- och lång hjulbas, inklusive en 5-sitsig LWB-konfiguration för första gången. Till de kraftfulla och effektiva motoralternativen hör laddhybriden med utökad räckvidd på 510 hk (endast SWB), en effektiv D350 raksex Ingenium-diesel och en raffinerad V8-dubbelturbo på 530 hk. Nya V8 är 17 procent mer bränsleeffektiv och utvecklar 50 Nm mer vridmoment än den tidigare kompressormatade V8:an på 5,0 liter, vilket ger nya Range Rover SV en högre topphastighet på 162mph.

LWB-kunderna kan också välja att specificera den 4-sitsiga SV Signature Suite, som är den mest exklusiva SV-interiören. Den lyxiga designen är centrerad kring en elegant konsol fram-bak som löper längs hela kup´´en och rymmer ett eldrivet klubbbord, elektriskt utfällbara mugghållare och ett integrerat kylskåp med SV-etsat Dartington kristallglas.

Dessutom finns det Range Rover SV-modeller med 13,1-tums skärmar för baksätesunderhållning, de största någonsin i en Range Rover, med optimal storlek för komfort. Högkvalitetshörlurar är också specialdesignade för Range Rover SV, med förbättrad smidighet och prestanda i högre frekvensområden.



Elektrifierad framtid

Nya Range Rover blir den första i en serie helt eldrivna Land Rover-bilar när den 100 procent eldrivna modellen lanseras 2024. Varje Land Rover kommer att finnas med ren eldrift i slutet av årtiondet, vilket hjälper Jaguar Land Rover att uppnå netto noll koldioxidutsläpp för alla sina produkter, verksamheter och leveranskedjor fram till 2039, som en del av företagets Reimagine-strategi.

1Angivna värden är hämtade från tillverkarens officiella tester ii enlighet med EU:s WLTP-lagstiftning för 5-sitsiga versioner med standardhjulbas och fulladdat batteri. 162Endast avsett för jämförelsesyften De verkliga värdena kan avvika. Värdena för CO2, bränsleekonomi, energiförbrukning och räckvidd kan variera beroende på faktorer som körstil, miljöförhållanden, last, monterade hjul och tillbehör, faktiskt rutt samt batteriets skick. Värdena för elektrisk räckvidd är baserade på ett serietillverkat fordon på en standardväg.

2Förutsätter laddning endast hemma och baserat på anonymiserade ägardata från Range Rover-kunder

3 Tillverkarens uppskattning. De faktiska laddningstiderna kan variera beroende på miljöfaktorer och laddningsinstallation

4Siffrorna är en uppskattning från den internationella Land Rover-konfiguratorn, inklusive: antal tillgängliga drivlinor, fälgar, interiör- och exteriörfärger, faner och dekorer, teman för interiör och exteriör design, kontrasterande taktyp och färg, glas, hjulbas och säteskonfigurationer. Antalet möjliga konfigurationer och lokala marknadsfunktioner kan variera