ANSVARSFULL AFFÄRSVERKSAMHET

VI INSER ATT VÄRDET OCH SKYDDANDET AV MILJÖN OCH DE SAMHÄLLEN SOM VI VERKAR I ÄR HELT AVGÖRANDE FÖR EN LYCKAD FRAMTID.

Vi vill att vår verksamhet ska växa på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, så att vi kan öka värdet för kunderna, företaget och ekonomin i stort.

Dr Ralf Speth
CEO, Jaguar Land Rover

 • LIVSCYKELPÅVERKAN

  För att minska den totala miljöpåverkan som våra produkter och processer har använder vi oss av Life Cycle Assessment (livscykelbedömning) för att informera framtida forskning- och produktutveckling.

 • BEHANDLING AV SPILL SOM EN VÄRDEFULL RESURS

  Minskning av spill och vattenförbrukning är prioriterat. Vi inser i allt större utsträckning värdet av våra resurser och försöker hitta innovativa sätt att återanvända eller återvinna dem.

 • MINSKNING AV VÅRT KOLDIOXIDAVTRYCK

  Vi undersöker hela tiden nya sätt att hantera vårt koldioxidavtryck i vår strävan mot en 30-procentig minskning av utsläppen från alla våra tillverkningsprocesser fram till 2020.

 • VI SKAPAR MÖJLIGHETER FÖR 12 MILJONER MÄNNISKOR

  Genom vårt program ”2020 Global Corporate Social Responsibility” stödjer vi lokala och globala samhällen med projekt inom humanitära områden, hälsovård, utbildning, design, teknik och talang samt miljö och bevarande.

MILJÖANSVAR

MILJÖANSVAR

PRODUKTANSVAR

PRODUKTANSVAR

VÅRT LIVSCYKELTÄNKANDE

VÅRT LIVSCYKELTÄNKANDE

De värdefulla insikterna från vår Life Cycle Assessment (livscykelbedömning) har hjälpt oss att skapa den miljömässigt mest hållbara generationen av Land Rover-bilar hittills.
LÄTTVIKTSKONSTRUKTION

LÄTTVIKTSKONSTRUKTION

Genom att minska vikten på kaross och komponenter kan vi göra våra bilar effektivare, samtidigt som de levererar de utomordentliga prestanda som våra kunder förväntar sig.
ANVÄNDNING AV MER HÅLLBARA MATERIAL

ANVÄNDNING AV MER HÅLLBARA MATERIAL

Som ett led i vårt ansvarstagande har vi implementerat ett långsiktigt mål att använda hållbara material som naturligt gummi, återvunnen aluminium och plast.
NY DIESEL, BENSIN ELLER PHEV?

NY DIESEL, BENSIN ELLER PHEV?

Oavsett om du ofta kör i stadstrafik eller gör längre resor på motorvägen, kan du fatta ett välgrundat beslut om din nästa bil med hjälp av fem korta frågor.

VÅRA PARTNERS

STIFTELSEN BORN FREE

STIFTELSEN BORN FREE

Land Rover och Born Free arbetar tillsammans för att bevara vilda djur och deras miljöer.
ROYAL GEOGRAPHICAL SOCIETY (MED IBG)

ROYAL GEOGRAPHICAL SOCIETY (MED IBG)

Land Rover har stöttat Royal Geographical Society (med IBG) (Kungliga Geografiska Sällskapet och Institutet för Brittiska Geografer) i 25 år genom finansiering av hjälparbete och expeditioner, inklusive ett Land Rover-stipendie.

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.