STIFTELSEN BORN FREE

Born Free-stiftelsen ligger i framkant när det gäller vilda djurs bevarande och välmående, och för att nå dit förlitar vi oss på Land Rover-bilar.

Will Travers OBEWill Travers OBE
Ordförande i stiftelsen Born Free

STIFTELSEN BORN FREE

Land Rover började samarbeta med Born Free 2002, och som ett led i vårt integrerade arbete för att skapa global hållbarhet tänker vi fortsätta bistå stiftelsen praktiskt genom att tillhandahålla såväl bilar som projektstöd.
LÄS MER

Land Rovers historiska koppling till Born Free härstammar från tiden då Land Rover-bilar var med i den klassiska naturfilmen Born Free (Född fri) 1966, med stiftelsens grundare, Virginia McKenna och Bill Travers i huvudrollerna. Kravet var då, precis som nu, att kunna lita på Land Rover-bilarna för att nå djurlivet på de mest avlägsna platser.I det nuvarande samarbetet placeras Rover-bilar ut av Born Free-stiftelsen i Kenya, Etiopien, Indien och Sydafrika för att stödja välgörenhetsarbetet på plats. Ytterligare stöd går även till initiativ för vilda djurs bevarande och välmående i andra delar av Afrika och södra Asien, med särskilt fokus på lejon och tigrar. I Storbritannien, där välgörenhetsorganisationen har sin bas, kommer Born Free Land Rover-fordon att användas för logistiskt stöd och välgörenhetsuppgifter.


Will Travers OBE, ordförande i stiftelsen Born Free, sa: ”Born Free-stiftelsen ligger i framkant när det gäller vilda djurs bevarande och välmående, och för att nå dit förlitar vi oss på Land Rover-bilar. Det är viktigt inte bara att vi kan ta oss fram till en del synnerligen utmanande platser, utan också att vi kan utföra vårt uppdrag och ta oss tillbaka därifrån. Säkerhet, trygghet och tillförlitlighet är av yttersta vikt.”

Under de senaste 12 åren har stiftelsen Born Free haft ett fantastiskt samarbete med Land Rover som ger finansiering till våra projekt runt om i hela världen.

Claudio Sillero Bevarandeansvarig i stiftelsen Born Free