BÖRJAN PÅ EN NY ERA FÖR DEFENDER

Tre exklusiva modeller i begränsad upplaga samt skapandet av ett enormt, tillfälligt konstverk vid Red Wharf Bay i Anglesey, Storbritannien, markerar början på ett nytt kapitel i historien om Defender.

Se Nick och Stephen Wilks, brorson och son till Maurice Wilks, diskutera tillkomsten av Land Rover under en familjesemester i Red Wharf Bay 1947.

”Min far Maurice träffade sin bror på stranden”, berättar Stephen Wilks. ”Han förklarade sin idé om ett fordon som kunde ta sig fram överallt och klara vad som helst. I sanden ritade han konturerna på Land Rovern för att visa hur han föreställde sig att den kunde göras.

SE FILMEN

IKONISK SILUETT I SANDEN

Sex Land Rover-bilar drog kedjeharvar efter sig och skapade på tre timmar den ikoniska, 1 km stora avbildningen i sanden vid Red Wharf Bay på ön Anglesey i Storbritannien.

DÄR ALLT BÖRJADE

Vid sin tillkomst 1947 var Land Rover banbrytande som det mångsidiga fordonet som kunde ta sig fram överallt, avsett ”för lantbrukare, människor boende på landet och för allmänt industriellt bruk”.

DEFENDER IDAG

Fira 67 års tjänst över hela världen när Land Rover - omdöpt till Defender 1990 - markerar en spännande ny era i fordonets historia.

FULL FART FRAMÅT

Tre begränsade versioner av Defender lanseras 2015. Heritage och Adventure förkroppsligar Land Rovers kvaliteter, och Autobiography förenar lyx med kompetens. 

NYA HORISONTER

Samtidigt som produktionen av nuvarande Defender i Storbritannien går in i sitt slutskede passar Land Rover på att 2015 hylla sin globala bilikon och blicka framåt mot en helt ny Defender-familj. 

HERITAGE

HERITAGE

HERITAGE LIMITED EDITION

Heritage-versionen är en av tre Defender-modeller i begränsad upplaga. Varje modell firar olika element i Land Rovers karaktär och historia, och Heritage har inspirerats av Land Rover Series I. Tillverkningen av detta samlarobjekt, som kombinerar originaldesign med modern komfort, är mycket begränsad.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

HERITAGE

HERITAGE

DESIGNDETALJER

Grillen reflekterar den tidigaste designen och HUE 166-skriften anspelar på registreringsnumret på den allra första Land Rovern ur förproduktionen. En unik lack i Grasmere Green i kombination med karakteristisk Land Rover-grön, Almond-tygsäten i Hueys anda samt ett Land Rover-originalemblem utgör tillsammans en passande hyllning till Series I.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

HERITAGE

HERITAGE

DÄR ALLT BÖRJADE

Land Rover Series I lanserades av Rover Company den 30 april 1948. Eftersom stål var kraftigt ransonerat tillverkades bilen av Birmabright, en legering av aluminium och magnesium som hade blivit över från flygplanstillverkningen under kriget.

Defender är ett koncentrat av seghet, av robusthet, styrka och viktigast av allt förmågan.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer

ÄVENTYR

ÄVENTYR

ADVENTURE LIMITED EDITION

Passa på att skaffa dig den begränsade upplagan Adventure medan du kan, för det finns bara ett litet antal bilar i produktion inför lanseringen i augusti 2015. Den är utrustad för förare som älskar naturen och som tilltalas av Defenders ”åk vart som helst, gör vad som helst”-potential, med skydd undertill och förstärkta däck med extra grepp för att ytterligare höja bilens kompetens på alla underlag.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

ÄVENTYR

ÄVENTYR

REDO ATT UTFORSKA

Praktiska och bekväma detaljer säkerställer att Adventure-upplagan kommer att bli ett samlarobjekt. Bland designdetaljerna ingår lädersäten och läderklädd ratt samt unika dekaler. Som tillval finns en bakmonterad stege och ett högt placerat luftintag för ännu bättre vadningsförmåga, detaljer som markerar att den här bilen är redo att utforska även den mest oländiga terräng.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

ÄVENTYR

ÄVENTYR

KÄND FÖR SIN ÄVENTYRSLUST

Ända sedan starten har Land Rovers berömda kompetens dragit till sig äventyrare med siktet inställt på att utforska otillgängliga platser. Nästan direkt när Land Rover lanserades körde överste Leblanc sin splitternya 80-inch Land Rover Series I från Storbritannien till det som idag är Etiopien.

ÄVENTYR

ÄVENTYR

LONDON TILL SINGAPORE

Det var en av de längsta resorna över land någonsin - halvvägs runt jorden från London till Singapore. 1955 lyckades sex studenter från Oxford och Cambridge med något som tidigare expeditioner hade gått bet på. Med två Land Rover-bilar tog de sig drygt 1 900 mil genom utmanande terräng i djungel, öken, träskmark och berg.

ÄVENTYR

ÄVENTYR

BORN FREE

Ursprunget till Land Rovers historiska koppling till Born Free går tillbaka till början där Land Rover-bilar var med i den klassiska naturfilmen Born Free (Född fri) från 1966, med stiftelsens grundare, Virginia McKenna och Bill Travers i huvudrollerna. Kravet var då, precis som nu, att kunna lita på Land Rover-bilarna för att nå djurlivet på de mest avlägsna platser.

ÄVENTYR

ÄVENTYR

G4 CHALLENGE

Land Rover G4 Challenge efterträdde Camel Trophy och var en världsomspännande äventyrstävling till stöd för Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen. Lackerad i distinkt Tangiers Orange tävlade Defender på utmanande etapper över hela världen.

Land Rover G4 Challenge var mitt livs bästa upplevelse. Jag menar, ingenting har kommit i närheten av det i fråga om storslagenhet. Det var en extremt speciell upplevelse.

Martin Dreyer, Äventyrsförare och vinnare av G4 Challenge 2006

AUTOBIOGRAPHY

AUTOBIOGRAPHY

EXKLUSIVITET INGÅR SOM STANDARD

Som en yttersta hyllning av allt som Defender har kommit att innebära lanseras i april 2015 den begränsade upplagan Autobiography. Modellen har en omfattande utrustningslista, unik tvåtonslack och en effektökning från 122 hk till 150 hk, och tillverkningen av detta samlarobjekt är strikt begränsad.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

AUTOBIOGRAPHY

AUTOBIOGRAPHY

DESIGNDETALJER

Kupén är klädd med Windsor-läder i ett urval av fyra tvåtons-färgriktningar. Temat fortsätter utvändigt med sju lackfärger att välja mellan, bland annat Autobiography-toner som Corris Grey i satinfinish, och samtliga framhävs av en karossöverdel och andra detaljer i Santorini Black. De invändiga och utvändiga dörrhandtagen är gjutna i högkvalitativ solid aluminium.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

LAND ROVER DEFENDER

Ta chansen att äga en teknik- och designklassiker när Defender går in i en ny era 2015

UTFORSKA BILEN

ANMÄL DIG FÖR INFORMATION OM DEFENDER

Häng med i Defenders ständiga utveckling: från ett streck i sanden till ett 1 km stort konstverk, från ett innovativt arbetsfordon till de fascinerande modellerna i begränsad upplaga.

JAG VILL FÅ INFORMATION

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö