SPONSRING

LAND ROVER STÖDJER INVICTUS GAMES

Jaguar Land Rover var presenterande partner för Invictus Games för ”sårade krigare”, en idé av H.K.H. Prins Harry. Tretton nationer skickade lag för att tävla i nio sporter, bland annat cykling, inomhusrodd och bågskytte, på platser i och runt London.

CAROLYNE DUFLEY, 32, YORKSHIRE

Carolyne, veteran med 15 år i Royal Logistics Corp, reste runt i Irak och Afghanistan innan hon drabbades av en ryggmärgsskada i samband med judoträning. Hon lovordar Invictus Games för att de ger henne ett fokus och ett steg på vägen mot att komma över den svåra smärta och förlorade rörelseförmåga som hennes skada har medfört.

JONATHAN LE GALLOUDEC, 33, WESTBURY

Läkarna förklarade för vicekorpral Jonathan att han aldrig skulle kunna gå igen efter att han hade blivit skjuten i ryggraden i samband med tjänstgöring i Basra 2007. ”Frenchie” motbevisade dem, och tack vare sin otroliga viljestyrka besteg han Everest 2011. Han berättar att han ser fram emot tävlingsandan på Invictus Games.

DAVE SCOTT, 52, LANGHOLM

David, en pensionerad major, träffades av splitter i benet när han tjänstgjorde i Bosnien 1993. Efter tre knäbyten och 21 operationer valde han 2009 att amputera benet ovanför knät. ”Scotty” säger att tävlandet vid Invictus kommer att vara som att delta i sina egna Commonwealth Games (samväldesspel).

SEGLING

Seglingssporten utvecklas hela tiden och utmanar exceptionella människor att med hjälp av intelligens och mod hantera ständigt växlande förhållanden. Land Rover har stött denna spännande sport sedan 1988 och sponsrar idag både Extreme Sailing SeriesTM och Red Bull Extreme Sailing Team.

EXTREM SEGLING

Extreme Sailing SeriesTM är både en allvarlig tävling och ett spännande spektakel, och det var Land Rovers första satsning igen inom segling som seriens huvudsponsor 2013. En perfekt matchning, kommenterar Mark Cameron, Global Experiential Director: ”Vi gör inte 'normala' bilar mer än vad en höghastighetskatamaran är en 'normal' båt.”

RED BULL EXTREME SAILING TEAM

Red Bull Extreme Sailing Team leds av Roman Hagara, dubbel olympisk guldmedaljör, och tävlar med den allra senaste flerskrovstekniken på häpnadsväckande platser runt jorden. I egenskap av officiell fordonssponsor tillhandahåller Land Rover flera bilar för att transportera teamet och deras utrustning när de kämpar om Extreme Sailing SeriesTM-titeln.

Rugby

Land Rover har varit rugbyn trogen i över två årtionden, från gräsrots- till elitnivå. I våra samarbeten runtom i världen ingår prominenta sponsormottagare i Frankrike, Australien, Sydafrika, England samt Världscupen i Rugby 2015.

LÄS ARTIKELN

RIDSPORT

Ridning kräver skicklighet, mod, kraft och samarbete. Land Rover har sponsrat världstävlingar och ryttare i årtionden. I våra globala sponsorskap ingår Alltech FEI World Equestrian Games 2014 (Ryttar-VM) med åtta grenar samt British Polo Day-serien, där brittisk lyx och arv visas upp jorden runt.

LÄS ARTIKELN

BC Sweden AB - Arenagatan 8 B - 215 33 Malmö