RANGE ROVER SENTINEL

SÄKERHET UNDER YTAN.

SE FILMEN
L6ERQib4Sb0

Range Rover Sentinel har all den stil, förfining och terrängkompetens som du förväntar dig av en Range Rover. Under ytan finns dock en annan sida.

Detta är en Range Rover som är trygg med det extrema. Det är en bepansrad bil specialkonstruerad av vårt team på Special Vehicle Operations för att erbjuda säkerhet och trygghet mot attacker.

SÄKERHET UNDER YTAN
PANSARGLAS
När hot kan finnas överallt lönar det sig att vara förberedd. Därför används pansarglas enligt europeisk standard VPAM BRV 2009 VR8 och PAS 300 genomgående i Range Rover Sentinel för att skydda passagerare och förare.
SKYDDBUR
Den fullcertifierade skyddsburen är konstruerad för att uppfylla de stränga helbilsstandarderna VPAM BRV 2009 VR8, PAS 300 och ERV 2010 och bidrar till att hålla de åkande säkra även i hotfulla situationer.
EXPLOSIONSSKYDD I TAK OCH UNDER GOLV
Explosionsskydden i bilens tak och under golvet utgör en viktig del av skyddsburen i Range Rover Sentinel. De kan stå emot explosioner enligt ERV 2010 och PAS 300 och ger ytterligare skydd mot attacker från olika vinklar.
PUNKTERINGSSÄKERT SYSTEM
Att undkomma hot i höga hastigheter är inga problem tack vare ett specialtillverkat hjul med inbyggt punkteringssäkert system. Systemet har testats för avstånd på upp till 50 km i 80 km/h.
CERTIFIERAT SPLITTERSKYDD
Range Rover Sentinel är konstruerad för att klara moderna, okonventionella typer av attack. Nu ingår skydd mot improviserade sprängladdningar (IED), och Range Rover Sentinel har testats enligt STANAG 4569 mot en kraftig mina placerad vid sidan av bilen och från bakom framhjulet.
NÖDFLYKTSYSTEM
I nödsituationer kan passagerare ta sig ut ur Range Rover Sentinel snabbt och säkert genom den bepansrade flyktluckan. Den finns i bagageutrymmet och gör det möjligt att ta sig ut även om dörrarna är obrukbara.
EN SANN RANGE ROVER

Trots den höga säkerhetsnivå som bilens pansarskydd och passagerarskyddssystem erbjuder har Range Rover Sentinel kvar den lyx och trygga prestanda på och utanför vägen som förväntas av en Range Rover.

MAKALÖS KOMPETENS

I farliga situationer är det lika viktigt att kunna fly som att kunna slåss. Därför är Range Rover Sentinel utrustad med en kompressormatad V8-bensinmotor med tillräcklig effekt för att komma undan angripare.

Som en sann Range Rover klarar bilen naturligtvis djupa vattenkorsningar * , branta lutningar och utmanande terräng, vilket öppnar upp för många alternativa flyktvägar **.

Nog så viktigt är att chassi, hjulupphängningar och bromssystem har uppgraderats för att hantera de extra säkerhetsdetaljerna. Den har tilldelats ett europeiskt helbilsgodkännande för tillverkare (European Whole Vehicle Type Approval, EWVTA) och bedömts enligt PAS301 för civila bepansrade fordon.

SE FILMEN
EN FRISTAD

Inuti har Range Rover Sentinel samma nivå av finess som återfinns i exklusiva Range Rover Autobiography. Utsökt läder, tjock faner och solida aluminiumdetaljer bidrar till att skapa en av de lyxigaste inredningarna i någon Range Rover.

Faktum är att på en helt vanlig resa framstår Range Rover Sentinel inte som något annat än den eleganta och sofistikerade lyxbil som den är baserad på.

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

Range Rover Sentinel är inte den enda bil som tagits till högsta nivåer av vårt kompromisslösa team på Special Vehicle Operations.

UTFORSKA SV
KONTAKTA VÅRT SÄLJTEAM FÖR BEPANSRADE BILAR

Om du har frågor kring våra bepansrade bilar är du välkommen att kontakta någon i vårt specialteam.

Telefon: +44 (0) 1920 885126

E-post: [email protected]

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta din närmaste Land Rover-återförsäljare.
KONTAKTA OSS
Ta reda på mer om Special Vehicle Operations i ditt land.
LADDA NER BROSCHYR
Ta reda på mer om Land Rovers bilar.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.

** Maximalt vadningsdjup är 850 mm.

*** Range Rover Sentinel rekommenderas inte för körning i mjuk sand. För att kunna utnyttja bilens fulla potential vid terrängkörning rekommenderas användare att gå förarutbildning genom nätverket Land Rover Driving Experience. Kontakta Land Rovers säljteam för bepansrade bilar om du vill ha mer information.