TEKNIK
TIL TOP
INFOTAINMENT
RATT
På ratten sitter unika multifunktionsknappar som är dolda tills de tänds, vilket innebär att antalet reglage i kupén minskar och ger ett elegantare intryck. Utrustning som används ofta, t.ex. media och telefon, kan nu styras helt från de nya rattreglagen i kombination med den interaktiva förardisplayen.
BAKSÄTESUNDERHÅLLNING
Systemet för baksätesunderhållning (tillval) har två 8-tums bildskärmar inbyggd i vardera nackstöd eller 10-tums högupplösta och rörliga pekskärmar monterade på sätena. Båda systemen har ett par WhiteFire® digitala trådlösa hörlurar, HDMI, Mobile High-Definition-länk och USB-anslutningar.
SMARTPHONE-PAKET
Genom skärmdelning med infotainmentsystemet InControl i din SUV hjälper Smartphone-paketet dig att på ett säkert sätt förbli ansluten till din smartphone även när du befinner dig i bilen. Bland apparna finns både Android AutoTM och Apple CarPlay®.

Apple CarPlay® är ett varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.
RÖSTSTYRNING
InControls röstigenkänningssystem förstår talade instruktioner så att du kan interagera med din bil och dina appar, för att ringa ett samtal eller välja ett musikspår, utan att det stör din koncentration på vägen framför.
PRO SERVICES
Pro Services ger dig allt från information baserad på trafikflöde i realtid till dörr-till-dörr-navigation.
UTFORSKA INCONTROL
PROTECT
Använd Protect för att registrera dina resor, kontrollera bränslenivån, att lätt hitta din bil på en parkering och för att se att du inte har lämnat ett fönster öppet. Optimerad Land Rover-assistans ingår.
UTFORSKA INCONTROL
MERIDIAN™ SOUND SYSTEM
MERIDIAN™ SOUND SYSTEM

Optimal ljuddefinition, kristallklara diskanttoner och fyllig, djup bas – som uppnås genom 13 högtalare inklusive en tvåkanals subwoofer.

UTFORSKA MERIDIAN™
MERIDIAN™ SURROUND SOUND SYSTEM
MERIDIAN™ SURROUND SOUND SYSTEM

Samma fylliga och klara ljud som vid en livekonsert levereras genom 19 högtalare placerade fram, på sidorna och bak samt en tvåkanals subwoofer – sömlöst integrerade med hjälp av Trifield™-teknik.

UTFORSKA MERIDIAN™
MERIDIAN™ SIGNATURE SOUND SYSTEM
MERIDIAN™ SIGNATURE SOUND SYSTEM

Världens första Trifield™ 3D-teknik tar surroundljudet till nästa nivå. Detta suveräna surround-ljudsystem har 23 högtalare och en tvåkanals subwoofer. Känslan av rymd i kupén utökas så du kan uppleva alla instrument, artister och arenor som om du befann dig på plats.

UTFORSKA MERIDIAN™
INNOVATION
PHEV
Utan att kompromissa med vare sig kompetens, prestanda eller utseende drivs denna laddhybrid (PHEV) av vår mest innovativa drivlina hittills.
UTFORSKA PHEV
KAROSS HELT I ALUMINIUM
Lättare, starkare och miljömedveten. Den innovativa självbärande karossen levererar enastående styvhet och finess och klarar också samma påverkan vid terrängkörning som alla Land Rovers.
IGUIDE
Appen Land Rover iGuide använder den senaste tekniken för förstärkt verklighet för att förklara alla funktioner och reglage man behöver känna till i bilen. Den fungerar också som en mobil instruktionsbok, så att du har alltid svar på alla frågor nära till hands.
PRESTANDA
JAG VILL FÅ INFORMATION
ELEKTRONISK AKTIV DIFFERENTIAL MED TORQUE VECTORING (MOMENTSTYRNING) GENOM BROMSNING
Torque vectoring (momentstyrning) ger bättre respons och med kontroll vid kurvtagning samt tryggare vägegenskaper även i de snävaste kurvor. Den elektroniska differentialen och bilens bromssystem balanserar konstant fördelningen av motorns vridmoment mellan de fyra hjulen under kurvtagning.
DYNAMISK STABILITETSKONTROLL
Den övervakar det dynamiska uppträdandet och ingriper för att maximera bilens stabilitet. DSC reducerar motorns vridmoment och/eller ansätter lämplig bromskraft för att korrigera bilens rörelseriktning.
HASTIGHETSSÄNKNING
Hastighetssänkningssystemet använder den elektroniska luftfjädringen till att reducera luftmotståndet och bränsleförbrukningen genom att sänka bilen 15 mm från normal körhöjd då hastigheten når 105 km/h.
DYNAMIC-PROGRAMMET
Fordon med Terrain Response 2 och elektronisk aktiv differential med momentstyrning får ytterligare en inställning: Dynamic-programmet, där fjädringen finjusteras och ger ännu vassare karosskontroll och snabbare respons.
KOMPETENS
BOKA PROVKÖRNING
ADVANCED TOW ASSIST
Advanced Tow Assist (tillval) gör att du kan styra släpvagnens rörelseriktning vid backning med hjälp av Terrain Response 2-vredet. Detta system övervakar bilens styrning för att uppnå önskad rörelseriktning hos släpvagnen.
LOW TRACTION LAUNCH (STARTHJÄLP VID DÅLIGT VÄGGREPP)
Low Traction Launch ger optimal momentstyrning när du kör iväg från stillastående och förbättrar kapabiliteten under hala förhållanden så som vått gräs, snö och is.
2-STEGAD FÖRDELNINGSVÄXELLÅDA
Fler lågväxlar kan vara ovärderligt under utmanande förhållanden så som i branta uppför- eller nedförslutningar, under terrängkörning eller bärgning/körning med släp. Momentfördelaren med två uppsättningar växlar ger detta system dig exakt hastighet och kontroll i de mest krävande situationer.
HILL DESCENT CONTROL (MEDLUTSASSISTENT)
Land Rovers patenterade Hill Descent Control (HDC) (medlutsassistent) ingår som standard. Den hjälper föraren att på ett kontrollerat sätt ta sig nedför svåra lutningar. Detta sker genom att systemet håller en jämn hastighet och bromsar enskilda hjul.

Range Rover Sport på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

STANDARD FÖRARASSISTANSSYSTEM
BACKKAMERA
Backkameran ger bättre sikt vid backning och är även en värdefull hjälp när man ska koppla på en släpvagn. För att underlätta parkering i trånga utrymmen läggs statiska linjer ovanpå bilden av utrymmet bakom bilen. Linjerna visar bilens ytterkanter samt hur bilen kommer att röra sig.
FILBYTESVARNING
Detta bidrar till att göra långa resor mycket säkrare. Filbytesvarningen känner av om din bil oavsiktligen är på väg att lämna sitt körfält och varnar dig visuellt och med hjälp av en vibration i ratten.
PARKERINGSHJÄLP FRAM OCH BAK
Gör det enklare att parkera i trånga utrymmen. När du lägger i backväxeln aktiveras sensorer i stötfångaren bak. När du sedan manövrerar bilen anger pekskärmen och ljudsignalen hur nära du är till olika hinder.
FARTHÅLLARE OCH HASTIGHETSBEGRÄNSARE
Farthållaren och hastighetsbegränsaren håller aktuell hastighet utan att föraren behöva använda gaspedalen, vilket bidrar till att minska trötthet under körningen. Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in en maxhastighetsgräns.
TILLVALSPAKET
DRIVER ASSIST-PAKET

Driver Assist-paketet har den mest omfattande uppsättningen med kör- och parkeringsteknik. Paketet bygger på både Drive Pro-paketet och Park Pro-paketet och har dessutom adaptiv farthållare med styrassistans och 360° surroundkamera.

BYGG DIN EGEN
BYGG DIN EGEN
DRIVE
Drive-paket (tillval) erbjuder en rad funktioner som håller dig säker och informerad, inklusive trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln, vägskyltsavläsare och adaptiv hastighetsbegränsare.
DRIVE PRO
Utöver tekniken som ingår i Drive-paketet innehåller Drive Pro-paketet körfältsassistent, döda vinkeln assistent, adaptiv farthållare med ”kö-assistans” samt smart nödbromsning.
PARKERING
Innehåller 360-graders parkeringshjälp och backkamera för att ge dig full kontroll när du manövrerar bilen i trånga utrymmen. Clear Exit Monitor varnar passagerare i baksätet om andra fordon är nära när de lämnar bilen.
PARK PRO
Utöver tekniken i Park-paketet, har Park Pro-paketet dessutom parkeringshjälp som gör det enklare än någonsin att fickparkera genom att den styr din bil in i ett lämpligt utrymme.
KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET
LADDA NER BROSCHYR
UPPVÄRMDA OCH KYLDA SÄTEN
Som tillval finns uppvärmning och kylning för framsätena och baksätetför att säkerställa optimal komfort oavsett temperatur.
UPPKOPPLINGSBARHET
Range Rover Sport kan fås med två eluttag och fem USB-portar på olika ställen i bilen. Oavsett var du och dina passagerare befinner er kan alla i bilen se och lyssna på underhållning och hålla sina enheter laddade.
yt:V8dudKAsTnw
INSTÄLLBAR KUPÉBELYSNING
Tillvalet konfigurerbar kupébelysning låter dig variera färg och styrka för att anpassa stämningen efter ditt humör. Välj bland tio färger via pekskärmen.
FÖRKLIMATISERING AV KUPÉN MED FJÄRRKONTROLL
Det här systemet gör att bilen kan värmas upp eller ventileras i förväg via en fjärrkontroll och en sjudagarstimer. Du kan alltid vara säker på att kupén håller rätt temperatur innan du sätter dig i den.
ELDRIVEN BAKLUCKA MED RÖRELSESTYRNING
Med denna funktion kan du öppna eller stänga bakluckan utan att behöva röra bilen. Systemet styrs elektroniskt och har två sensorer på vardera sida av bilen. Du behöver bara röra foten under någon av sensorerna för att aktivera funktionen.
MJUK DÖRRSTÄNGNING
Range Rover Sport kan fås med elektrisk låsning på alla dörrar. Detta innebär att de sista 6 mm av dörrens rörelse kan styras så att både fram- och bakdörrarna stängs mjukt.
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Range Rover Sport.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
FLEET & BUSINESS
Drömmer du om att köra Range Rover Sport i jobbet? Se alla erbjudanden här.
KAMPANJPRISER
Är Range Rover Sport din drömbil? Ta del av alla aktuella erbjudanden här.

Meridian är ett registrerat varumärke som tillhör Meridian Audio Ltd. Trifield och enheten med ”tre fält” är ett varumärke som tillhör Trifield Productions Ltd. Funktioner och deras tillgänglighet kan variera beroende på bilens specifikation och marknad.

InControl-specifika funktioner som beskrivs kan vara tillval och vara beroende av marknad eller drivlina. Besök din landsspecifika Land Rover-webbplats eller din lokala Land Rover-återförsäljare för information om tillgänglighet och fullständiga villkor för ditt land. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter startperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksuppkoppling kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas på denna sida, inklusive skärmbilder och sekvenser, kan påverkas beroende på mjukvaruuppgraderingar, versionskontroll och annat beroende på tillval. All utrustning i bilen ska användas av föraren endast när detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.

Angivna värden är NEDC2 beräknade utifrån officiella WLTP-tester från tillverkaren i enlighet med gällande EU-lagstiftning. Endast avsett för jämförelse. Värden i verkligheten kan avvika. Värden för CO2 -utsläpp och bränsleförbrukning kan variera beroende på fälgval och eventuell extrautrustning. NEDC2 är värden beräknade med hjälp av en statlig formel utifrån WLTP-värden som motsvarar det som de skulle ha varit enligt det gamla NEDC-testet. Korrekt skattehantering kan sedan tillämpas.

WLTP är den nya officiella EU-testmetoden för att beräkna standardiserade bränsleförbruknings- och CO2-värden för personbilar. Metoden mäter bränsle, energiförbrukning, körsträcka och avgasutsläpp. Syftet är att tillhandahålla värden som stämmer bättre överens med verklig körning. Bilarna testas med tillvalsutrustning och med en mer krävande testprocedur och körprofil.

InControl-specifika funktioner som beskrivs kan vara tillval och vara beroende av marknad eller drivlina. Besök din landsspecifika Land Rover-webbplats eller din lokala Land Rover-återförsäljare för information om tillgänglighet och fullständiga villkor för ditt land. Vissa funktioner kräver ett lämpligt SIM-kort med tillämpligt dataavtal som kan kräva ytterligare abonnemang efter startperioden enligt anvisningar från din återförsäljare. Mobil nätverksuppkoppling kan inte garanteras på alla platser. Informationen om InControl-tekniken som visas på denna sida, inklusive skärmbilder och sekvenser, kan påverkas beroende på mjukvaruuppgraderingar, versionskontroll och annat beroende på tillval. All utrustning i bilen ska användas av föraren endast när detta kan ske på ett säkert sätt. Förare måste förvissa sig om att de alltid har fullständig kontroll över bilen.