Vår mest dynamiska Range Rover.
UTFORSKA DESIGN
TIL TOP
FÅ EN OFFERT
Skräddarsytt erbjudande på Range Rover Sport.
BOKA PROVKÖRNING
Boka provkörning hos din närmsta återförsäljare.
FLEET & BUSINESS
Drömmer du om att köra Range Rover Sport i jobbet? Se alla erbjudanden här.
KAMPANJPRISER
Är Range Rover Sport din drömbil? Ta del av alla aktuella erbjudanden här.
DESIGN
EXTERIÖR DESIGN

Range Rover Sport är byggd för att dra till sig uppmärksamhet. Bilens låga, sportiga hållning förstärks av den uppdaterade fronten och de bakre stötfångarna med integrerade avgasrör samt en dramatisk, modern känsla som fulländas av den noga genomtänkta LED-belysningen.
BYGG DIN EGEN

SE GALLERI

INSTÄLLBAR KUPÉBELYSNING
INSTÄLLBAR KUPÉBELYSNING

Överlägsen bekvämlighet. Exceptionellt praktisk. Den rena, moderna designen i kupén kompletteras av den förbättrade, inställbara kupébelysningen och Touch Pro Duo.

BYGG DIN EGEN
SE GALLERI
SÄTEN
SÄTEN

Oavsett om du håller det enkelt eller föredrar eleganta kontraster blir ditt sätesval helt rätt för att framhäva personligheten hos din Range Rover Sport. Du kan välja bland fyra läderstilar, inklusive Windsor och semianilin, som kan fås i åtta olika färgställningar2. Dessa är antingen enfärgade, tvåfärgade eller tvåfärgade med mockaklädsel.

BYGG DIN EGEN
SE GALLERI
PRESTANDA
ADAPTIVE DYNAMICS
ADAPTIVE DYNAMICS

Levrerar en perfekt balans mellan åkkomfort och kontroll genom ständigt varierande dämparinställningar. Adaptive Dynamics övervakar bilens rörelser upp till 500 gånger i sekunden och reagerar på förarens inputs och vägförhållandena för att göra körningen bekväm och stabil.

JAG VILL FÅ INFORMATION
SPORTSHIFT SELECTOR
COMMANDSHIFT 2

Den rymliga förarplatsen är utformad med totalt fokus på föraren. Den sportbetonade körpositionen bidrar till en mer självsäker körning och bland de intuitiva reglagen finns CommandShift 2 växelspak som ger möjlighet att välja manuell växling, samt rattmonterade växlingspaddlar.

JAG VILL FÅ INFORMATION
KONFIGURERBAR DYNAMIK
KONFIGURERBAR DYNAMIK

Med möjlighet att välja en högre grad av elegans och komfort eller prestanda låter Configurable Dynamics* dig konfigurera bilens gasspjällsmappning, växlingspunkter, styinställningar och fjädring efter dina körbehov.

*Standard med V8-motorer.

JAG VILL FÅ INFORMATION
TEKNIK
LED-STRÅLKASTARE
LED-STRÅLKASTARE

LED-strålkastare med Pixel-laser och signatur varselljus är det perfekta strålkastarvalet, med laserteknik som ger fem gånger högre luminans än standard LED-belysning. Denna belysning aktiveras när du kör i över 80 km/h och då ingen annan ytterbelysning detekteras och säkerställer klar sikt under mer än en halv kilometer.

UTFORSKA TEKNIK
yt:9t6C057826g
ADAPTIV FARTHÅLLARE
ADAPTIV FARTHÅLLARE

Långkörning har aldrig varit lättare eller bekvämare. Den adaptiva farthållaren med styrassistans arbetar aktivt med att upprätthålla styrning, acceleration och bromsning för att hålla bilen mitt i körfältet samtidigt som ett bestämt avstånd hålls till framförvarande fordon.

UTFORSKA TEKNIK
HEAD-UP DISPLAY
HEAD-UP DISPLAY

Head-up displayen visar viktiga fordonsdata inklusive aktuell hastighet, växelläge och navigationsvägledning, på vindrutan. Den har högupplöst färggrafik som enkelt visar relevant information.

UTFORSKA TEKNIK
UTFORSKA TEKNIK
INFOTAINMENT
Touch Pro Duo infotainmentsystem tillhandahåller en stor mängd information och underhållning och har ytterst intuitiv och avancerad teknik inbyggd för att du ska kunna få ut det mesta av din resa.
INNOVATION
Range Rover Sport erbjuder kraftfull prestanda från sitt avancerade utbud av avancerade och bränslesnåla bensin- och dieselmotorer. Välj bland våra avancerade bensin- och dieselmotorer eller den nya laddningsbara hybridelbil (PHEV) — vår hittills mest innovativa drivlina.
PRESTANDA PÅ VÄGEN
Exceptionellt grepp och styrning bekräftar Range Rover Sports plats som vår mest dynamiska SUV. Med en uppsättning noggrant utvecklade tekniker levererar den en hisnande körupplevelse oberoende av rådande körförhållanden.
TERRÄNGPRESTANDA
Range Rover Sports exemplariska terrängegenskaper kommer av en kombination av fyrhjulsdriftssystem (AWD) och unika tillika innovativa tekniker för körning i all slags terräng.
FÖRARASSISTANSSYSTEM
Den tacklar stadstrafiken på ett sätt som ger dig och dina passagerare trygghet samt har en uppsjö av standardtekniker och tekniker att välja till. Var och en av dessa har utvecklats och tillverkats för att bistå med bekvämlighet, enkel användning och komfort under resan.
KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET
Range Rover Sport tar förarens och passagerarnas komfort till högsta nivå. Den moderna inredningen är noggrant designad med nya framsäten som ger bättre stöd och kan beställas med Semi-Aniline läder.
MÅNGSIDIGHET
AUTOMATISK INSTEGSHÖJD
AUTOMATISK INSTEGSHÖJD

Automatic Access Height (automatisk instegshöjd) styrs med hjälp av den elektroniska luftfjädringen och bidrar till ökad bekvämlighet och kompetens, bland annat genom att bilen sänks med 50 mm för att underlätta för passagerare att ta sig in och ut.

BYGG DIN EGEN
5 + 2 SÄTEN
5 + 2 SÄTEN

Bilen rymmer upp till sju passagerare där 5 + 2 innebär att två av sätena förvaras under lastrumsgolvet när de inte behövs. Du förlorar inget lastutrymme i och med det. Den andra sätesraden kan flyttas framåt/bakåt 100 mm för enklare in- och utsteg.

BYGG DIN EGEN
INTELLIGENT FÖRVARING
INTELLIGENT FÖRVARING

För att hålla kupén fri från stök har vi gett den mer förvaringsplats, inklusive ett urtag för smarttelefoner. Och den valbara kylen framme i mittkonsolen rymmer upp till fyra flaskor på 500 ml vardera, och håller de kylda på 5 °C.

BYGG DIN EGEN
yt:y640zxyQjm8
KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET
RÖRELSESTYRT SOLSKYDD

För att det inte ska bli för varmt i kupén och för att minska behovet av luftkonditionering stängs solskyddet automatiskt då passagerarna har lämnat bilen och alla dörrar är låsta.

UTFORSKA TEKNIK
KOMPETENS
ALL-TERRAIN
ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Ställ in och håll en jämn hastighet under utmanande förhållanden som lera, vått gräs, is, snö och smutsiga vägar. All Terrain Progress Control (ATPC)* fungerar i hastigheter mellan 1,8 km/h och 30 km/h och gör att du kan koncentrera dig helt på vägen framför och hitta sätt att ta dig över svårframkomlig terräng.

JAG VILL FÅ INFORMATION
VADNING
VADNING

Range Rover Sport kan köra i vattendjup på upp till 850 mm. Funktionen Wade Sensing använder sensorer i ytterbackspeglarna till att informera dig om när vattennivån närmar sig bilens maximala djup. Kontrollsystemet levererar information i realtid och är särskilt användbart i mörker.

HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
TERRAIN RESPONSE
TERRAIN RESPONSE

Våra unika Terrain Response-system optimerar bilens motor, växellåda, differentialer och chassi så att de matchar terrängens krav. Optional Terrain Response 2 tar systemets prisbelönta förmågor till en ny nivå och väljer automatiskt den lämpligaste inställningen. Det inkluderar också stenkörningsläget Rock Crawl.

LADDA NER BROSCHYR
yt:uPZIFx1vTac

Range Rover Sport på terrängbana. Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

HÅLLBARHET
EFFEKTIVITET
Drivlinorna till Range Rover Sport har teknik för låga CO₂-utsläpp så som det avancerade intelligenta stop/start-systemet. Detta system stänger motorn vid stillastående och startar den igen när du lyfter foten från bromsen, för lägre bränsleförbrukning med mellan 5 och 7 procent. ECO-läget använder en programvara för att säkerställa att bilen kör effektivt och snålt.
ALUMINIUM
Range Rover Sports aluminiumkaross innehåller återvunnet material, vilket ger viktbesparing, förbättrad bränsleeffektivitet, lägre utsläpp och prestandafördelar.
LIVSCYKELN I FOKUS
Som miljömedvetet företag arbetar vi för att ta fram hållbara material, producera mindre avfall och att använda naturresurser i mindre utsträckning. Därför har Range Rover Sport byggts för att vara återvinningsbar till 85 procent och 95 procent återanvändbar. Vi investerar dessutom i toppmoderna anläggningar där vi kan tillverka våra bilar ännu effektivare – där det går åt mindre vatten och energi, mindre avfall genereras och inte minst ger mindre miljöpåverkan.
SÄKERHET
LADDA NER BROSCHYR
ISOFIX
Med ISOFIX-fästen i baksätena är det lätt att installera barnstolar. De säkerställer också en stark koppling mellan barnstolen och bilen för ökad säkerhet.
KROCKKUDDAR
Range Rover Sports omfattande krockkuddssystem för förare och passagerare ger utmärkt skydd för alla som åker i bilen.
SÄKERHETSBÄLTEN
Extra skydd ges av bältesförsträckare som i händelse av kollision framifrån reducerar kroppens framåtrörelse.
LED-STRÅLKASTARE
Range Rover Sport har omslutande LED-belysning som standard. LED-belysningen är framtagen för att hålla hela bilens livstid och använder mindre energi.
SPORTIG UPPHÖJD KÖRPOSITION
Den sportiga upphöjda körpositionen i Range Rover Sport bidrar till en tryggare, mer fokuserad körning. Tack vare den upphöjda positionen har du bättre sikt, vilket bidrar till ökad säkerhet och trygghet.
yt:mhcj81F7kLQ
NÖDBROMSASSISTENT (EBA)
Nödbromsassistenten känner av när du trampar snabbt på bromspedalen men utan tillräcklig kraft för att maximala bromsprestanda ska erhållas. Systemet höjer därför bromstrycket med hjälp av ABS-pumpen för att se till att du stannar i tid.

Tillvalsutrustning och dess tillgänglighet kan variera beroende på fordonsspecifikation (modell och drivlina) och marknad eller kräva installation av annan utrustning för att kunna monteras. Kontakta din lokala återförsäljare för närmare detaljer, eller konfigurera din bil online.