<h3>ANSVARSFULL AFFÄRSVERKSAMHET</h3>

VI INSER ATT VÄRDET OCH SKYDDANDET AV MILJÖN OCH DE SAMHÄLLEN SOM VI VERKAR I ÄR HELT AVGÖRANDE FÖR EN LYCKAD FRAMTID.

Vi vill att vår verksamhet ska växa på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, så att vi kan öka värdet för kunderna, företaget och ekonomin i stort.

Dr Ralf Speth
CEO, Jaguar Land Rover

 • LIVSCYKELPÅVERKAN

  För att minska den totala miljöpåverkan som våra produkter och processer har använder vi oss av Life Cycle Assessment (livscykelbedömning) för att informera framtida forskning- och produktutveckling.

 • BEHANDLING AV SPILL SOM EN VÄRDEFULL RESURS

  Minskning av spill och vattenförbrukning är prioriterat. Vi inser i allt större utsträckning värdet av våra resurser och försöker hitta innovativa sätt att återanvända eller återvinna dem.

 • MINSKNING AV VÅRT KOLDIOXIDAVTRYCK

  Vi undersöker hela tiden nya sätt att hantera vårt koldioxidavtryck i vår strävan mot en 30-procentig minskning av utsläppen från alla våra tillverkningsprocesser fram till 2020.

 • VI SKAPAR MÖJLIGHETER FÖR 12 MILJONER MÄNNISKOR

  Genom vårt program ”2020 Global Corporate Social Responsibility” stödjer vi lokala och globala samhällen med projekt inom humanitära områden, hälsovård, utbildning, design, teknik och talang samt miljö och bevarande.

MILJÖANSVAR
HÅLLBAR TILLVERKNING

Samtidigt som vi utvecklar hållbara tillverkningsprocesser världen över och säkerställer att våra anläggningar uppfyller de strängaste globala standarder, använder vi oss av ett helt nytt tillvägagångssätt för att maximera effektivitet och minimera spill. Vi har också gjort stora framsteg när det gäller att sänka vatten- och energiförbrukning samt spill till landfyllnad.
LÄS ARTIKELN
SE VÅR HÅLLBARHETSRAPPORT

UTSLÄPPSMINSKNING

Hur kan man bygga fler bilar och samtidigt minska utsläppen? Det är en utmaning som vi arbetar fortlöpande med genom att modifiera våra fabriksprocesser och logistik samt investera miljarder i nya produkter och anläggningar, forskning och utveckling. Läs mer i vår hållbarhetsrapport.
LÄS ARTIKELN
SE VÅR HÅLLBARHETSRAPPORT

UTSLÄPPSKOMPENSERING

Vi kompenserar för 100 % av utsläppen från vår tillverkning och använder koldioxidfinansiering för investering i lokala projekt runtom i världen. Som exempel kan nämnas vårt stöd av distributionen av innovativa LifeStraw-vattenfilter till över 1,2 miljoner människor i Västra Kenya, så att de inte längre behöver koka vatten för att det ska vara säkert att dricka.

SE FILMEN
VÅRT LIVSCYKELTÄNKANDE
De värdefulla insikterna från vår Life Cycle Assessment (livscykelbedömning) har hjälpt oss att skapa den miljömässigt mest hållbara generationen av Land Rover-bilar hittills.
LÄTTVIKTSKONSTRUKTION
Genom att minska vikten på kaross och komponenter kan vi göra våra bilar effektivare, samtidigt som de levererar de utomordentliga prestanda som våra kunder förväntar sig.
ANVÄNDNING AV MER HÅLLBARA MATERIAL
Som ett led i vårt ansvarstagande har vi implementerat ett långsiktigt mål att använda hållbara material som naturligt gummi, återvunnen aluminium och plast.
NY DIESEL, BENSIN ELLER PHEV?
Oavsett om du ofta kör i stadstrafik eller gör längre resor på motorvägen, kan du fatta ett välgrundat beslut om din nästa bil med hjälp av fem korta frågor.
VILKEN PASSAR DIG?
SOCIALT ANSVAR
INSPIRING TOMORROW’S ENGINEERS

Vi satsar på att förse nästa generations ingenjörer med medel och färdigheter att ta fram en ny våg av innovationer. Hittills har över 200 000 barn deltagit i vårt program ”Inspiring Tomorrow’s Engineers” (inspiration av morgondagens ingenjörer). Vi skapar även möjligheter för begåvade unga människor att gå med i våra lärlingsprogram.

LÄRLINGSPROGRAM

Vårt prisbelönta lärlingsprogram lockar många unga människor att påbörja en karriär inom design, konstruktion och teknik i fordonsbranschen. Lärlingar tjänar pengar medan de lär sig, och belöningen kan bli spännande arbetsmöjligheter över hela världen. Varje år erbjuder vi platser åt ett stort antal unga människor.

LÄS MER
HJÄLP TILL UTSATTA MÄNNISKOR

Land Rover samarbetar med Röda Kors-organisationer globalt i vitt skilda projekt, allt från katastrofberedskap till att hjälpa människor i ekonomiskt svåra tider. Till exempel samarbetar Land Rover med Brittiska Röda Korset för att tillhandahålla daglig praktisk hjälp till utsatta människor som bor ensamma i isolerade områden och som har drabbats av verkliga svårigheter, i synnerhet efter en sjukhusvistelse.

LÄS MER
LEJONSÄKRA BOMAS

Bomas är staket som görs av lokala material och används för att skydda människor och boskap mot lejon och andra rovdjur, och därmed minskar risken för att lejon måste jagas av boskapsskötare. Vi samarbetar med stiftelsen Born Free för att sätta upp bomas i Kenyas nationalpark Amboseli för att skydda omkring 2.500 människor och 32.500 djur.

LÄS MER
VÅRA PARTNERS
INTERNATIONELLA RÖDAKORS- OCH RÖDAHALVMÅNEFEDERATIONEN
Land Rovers långa samarbete med Röda Korset började 1954 när vi försåg Brittiska Röda Korset med en Land Rover Serie 1 för användning som mobilt apotek i Dubai.
LÄS MER
STIFTELSEN BORN FREE
Land Rover och Born Free arbetar tillsammans för att bevara vilda djur och deras miljöer.
LÄS MER
ROYAL GEOGRAPHICAL SOCIETY (MED IBG)
Land Rover har stöttat Royal Geographical Society (inkl. IBG) (Kungliga Geografiska Sällskapet och Institutet för Brittiska Geografer) i 25 år genom finansiering av hjälparbete och expeditioner, inklusive ett Land Rover-stipendie.
LÄS MER

Terrängkörning på allmän mark är förbjuden i Sverige, om inte ändamålet är för jord- eller skogsbruk.

HÅLLBARHETSRAPPORT
Ladda ner Jaguar Land Rovers hållbarhetsrapport.
JAG VILL FÅ INFORMATION
Anmäl dig för att få senaste nytt om Land Rover.
HITTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE
Hitta en Land Rover-återförsäljare nära dig.
KONTAKTA OSS
Kontakta oss för kundrelaterade eller allmänna frågor.